Workshop Loslaten

Datum: zaterdag 29 september 2018
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: Leeuwarden

Deze training heeft inmiddels reeds plaatsgevonden

Terug naar agenda


Hand die vlinder loslaat

Iets loslaten wat je graag bij je wilt houden is soms best lastig. Ook iets loslaten als het compleet anders komt dan je had verwacht is lastig. Helemaal als het pijn doet...

Vastzitten

Soms zit je bijvoorbeeld in een relatie die niet meer lekker loopt en merk je dat het op meerdere fronten vast begint te zitten. Maar ja, weggaan is ook zo wat. Dat doe je niet zo tussen neus en lippen door. Je weet immers wel wat je hebt, maar niet wat je krijgt. En misschien heb je wel heel hard geinvesteerd om het toch te laten werken en hoopt een deel van jou dat je als je nog beter je best doet je het tij kunt keren. We hebben de neiging vast te houden aan ongezonde relaties en situaties. Het is een vorm van verslavend gedrag dat niet veel goeds brengt. 

Verdriet en pijn 

Vaak zijn we geneigd om tegen beter weten in vast te houden, maar als een relatie of situatie keer op keer opnieuw voor pijn, boosheid of verdriet zorgt, dan vertelt het leven je misschien wel dat iets niet voor je bedoeld is. In plaats van te vechten kun je ook leren kiezen om met de stroom mee te bewegen. Net zoals de bewegingen in de natuur. De seizoenen veranderen ook altijd. Of je dat nu leuk vindt of niet. Het is. Hoe meer je je ertegen verzet, des te meer zal het zijn grimmige gezicht laten zien. Hoe je ook je best doet om van het leven te winnen, je zult verliezen! Het tegen beter weten in vechten maakt dat je meer en meer je energie verliest. Je wordt moe en verliest je kracht. Uit de relatie stappen is overigens niet perse altijd de beste oplossing. Je neemt immers jezelf mee naar een andere relatie. Je kunt in plaats daarvan ook leren loslaten binnen je relatie :-) En het bizarre is dan dat als je loslaat het vanzelf naar je toe komt...

Je natuurlijke staat

Onze natuurlijke staat is er een van in het moment zijn. Waar we als kind nog in onze natuurlijke staat van zijn waren, zijn de meesten van ons dat vrij jong kwijtgeraakt. Het is in die staat van zijn dat we moeiteloos en als vanzelf loslaten waardoor we ook gemakkelijk en als vanzelf loslaten wat niet meer bij ons past. En het is in die staat van zijn dat we ons gelukkig en plezierig voelen. En waarin we de volledige beschikking hebben over onze creativiteit. In die staat laat je voortdurend los en ben niet zo in en met je hoofd, met je denken bezig. Je bent volledig aanwezig met wat er in het moment aanwezig is en in jouw werkelijkheid wil zijn. Ons denken is daar niet zo blij mee... Die wil het liefst de hele dag in control zijn. Vasthouden aan wat allang voorbij is. Controle hebben op alles waar ze maar controle over kunnen uitoefenen. Het resultaat: Stress in je lijf en je systeem. Weet je, op wat er gebeurt in je werkelijkheid heb je maar zeer beperkt controle. Maar waar je wel de regie over kunt nemen is hoe jij omgaat met wat er in jouw werkelijkheid is.

Met je mee zeulen

We hebben allemaal zo onze bagage en als we die niet loslaten maar met ons mee blijven zeulen, dan heeft dat vroeg of later impact op ons energieniveau en op onze creativiteit (en flexibiliteit). Terwijl dat dus niet hoeft. Het is echt nergens voor nodig. Want iedereen kan leren loslaten. En het levert je ook nog zoveel op! Loslaten doe je uiteraard niet met je denken dat juist het probleem creëert. Loslaten is iets dat je alleen maar kunt (leren) toelaten. Je kunt in deze dag ontdekken hoe je het op een spontane en natuurlijke manier kunt laten gebeuren. 

Van nature kunnen we het

Loslaten is iets dat iedereen kan en wat iedereen ooit van nature deed. Je bent het alleen maar verleerd of hebt het afgeleerd. De kunst van het loslaten komt met de methode die ik je in deze workshop ga leren weer tot jouw beschikking. Je ontdekt in deze workshop blokkades op te heffen, waardoor je hoofd tot rust komt en stil wordt. En wie wil dat nu niet?

Praktisch

Jouw bijdrage voor deze workshop bedraagt  €100,- voor de workshop, plus € 20,00 voor het verblijf. En daarmee tezamen € 120,00. Heb je dieetwensen? Geef die dan bij je aanmelding door.