Over ConFront Coaching en Training

Waarom ConFront?»

De missie van ConFront »

Wie is Nelly »

Waarom ConFront?

Con is het latijnse woord voor samen. Front betekent aankijken.
Samen aankijken dus. In een vrije vertaling wordt dat samen kijken naar:

Want...

Vrijheid om te zijn wie je bent en te doen wat je altijd al wilde is natuurlijk best eng. Het is alsof je moet vliegen, terwijl je niet weet of je wel vliegen kunt... Toch, als je durft te vliegen, blijken er ineens allerlei ongekende creatieve vermogens te zijn.

Maar ook...

We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien de dingen zoals wij zijn. En hoe kijk jij? ConFront is het begin van confronteren, het 'aangaan' met jezelf. We doen dat via het hart- hoofd- en handenmodel.

En...

In het 'samen kijken naar' zit ook een ontmoeting: de ontmoeting met jezelf en de ander. "Welk gedrag (handen) vertoon ik, hoe voelt dat (hart) voor mij en wat is mijn overtuiging (hoofd) daarbij?", "Hoe ervaar ik de ander?" en "Hoe ervaart de ander mij?".

Ontmoeten

Ont-moeten is een proces van leren loslaten en erop vertrouwen dat het goed is wat er is.
Ont-moe-ten; meer ontmoeten en minder moeten = minder moe. Moeten kost energie, loslaten brengt energie.

Professionaliteit

ConFront werkt volgens de door de NOLOC gehanteerde beroepscode. Daarnaast werken we ook volgens de Richtlijnen voor Orbis Transformationeel Coaches. Verder heeft ConFront Coaching en Training een privacyreglement en een klachtenreglement.

Wie is Nelly?

Wat klanten zeggen over ConFront

De missie van ConFront Coaching en Training

ConFront helpt vrouwen die vastlopen in  werk, relaties of gezondheid om vanaf de achterbank van de bus weer op te staan, naar voren te komen en achter het stuur te gaan zitten, zodat ze zelf bepalen waar de reis heen gaat. 

ConFront doet dat door middel van (loopbaan)coaching en training aan bedrijven en particulieren. Zij werkt daarbij  binnen de driehoek van werk, zorgtaken en persoonlijkheid aan bewustwording, keuze en eigen verantwoordelijkheid. Daarbij faciliteert ze het groeiproces waarin ik de weg vrij maak om het potentieel te bevrijden. 

Visie

ConFront heeft ervaren en constateert dat veel vrouwen niet gelukkig zijn met het werk en leven dat ze leiden. Vooral de combinatie van werk en zorgtaken levert vrijwel altijd spanning op, wat zich in het volgende uit:

  1. Gevoel tekort te schieten, niet de gewenste kwaliteit kunnen leveren
  2. Slecht voor zichzelf zorgen met gezondheidsklachten en verzuim als gevolg
  3. Geen of onhandige keuzes maken waardoor de situatie in stand blijft of verergert

Spanningsveld

ConFront signaleert daarnaast binnen bedrijven een spanningsveld tussen de huidige situatie en gewenste situatie. Zowel medewerkers als leidinggevenden komen onvoldoende tot hun recht en kwaliteiten worden onvoldoende benut. Dat kan gaan om een leidinggevende die geen oog heeft voor wat medewerkers nodig hebben, slechte communicatie, onduidelijke verwachtingen en niet of verkeerd aanspreken van medewerkers op hun gedrag.

Geen synergie

Maar het gaat ook om medewerkers die alles te goed willen doen, of die denken: het zal mijn tijd wel duren. En: ik doe het al vijfentwintig jaar zo, het is al die tijd goed gegaan, waarom zou ik veranderen? Het gevolg is dat de organisatie niet de kwaliteit levert die haalbaar is. Gezondheidsklachten en verzuim steken de kop op, frustraties en conflicten ontstaan, slechte samenwerking, schuld afschuiven, etc.

Veel gaat mis doordat mensen onvoldoende bewust zijn van wat ze willen, kunnen, durven en doen en door onzorgvuldig met elkaar communiceren. Kortom er is geen synergie.

Hart, hoofd en handen

ConFront maakt  vrouwen door middel van  (loopbaan)coaching en trainingen  bewust van wie ze zijn (hart), wat ze kunnen (hoofd) en wat ze doen (handen). Ik gebruik daarbij allerlei methodieken en theorieën maar vooral mezelf als spiegel voor de ander.

Succes

Slachtoffers worden daders die zich bewust zijn van wat ze voelen, willen, kunnen en doen. Ik laat vrouwen ontdekken dat ze keuze kunnen maken en duidelijk te zijn. Hierdoor verbetert de communicatie en worden vrouwen verantwoordelijk voor hun eigen gedrag en behoeften. Ik laat vrouwen daarnaast ontdekken hoe ze de verantwoordelijkheid voor het gedrag van de ander bij de ander kunnen laten. 

Het resultaat is dat deze vrouwen zich vrijer voelen, de motivatie en het plezier in het werk en leven toeneemt, samenwerking en relaties verbeteren en er ruimte voor nieuwe dingen ontstaat. Kortom: Geluk, succes en balans in leven en werk.

 

Wie is?

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan dertig jaar met veel plezier. 

Transformationeel

Als transformationeel trainer/coach help ik je kristalhelder jouw resulten te definiëren. In alle openheid ontdekken waar je nu staat, om het gat tussen waar je nu bent en waar je heen wilt te bepalen. Ik help je bewust te worden van wat je ervan weerhoudt om je doelen of resultaten te bereiken. Daarna maken we een geweldig speelplan dat niet alleen werkt, maar ook nog plezierig is. Ik versterk je met motivatie en verantwoordelijkheid. Ik neem je de maat, controleer en steun je om ervoor te zorgen dat je jouw afspraak met jezelf gestand doet.

Achtergrond

Motiveren, stimuleren, inspireren, leiding geven. Onder andere: Hoofd Personeel Organisatie en Informatie bij de gemeente Amsterdam en HRM Manager bij Broersma International Transport. Ik ben getrouwd met Hille en heb een dochter.

Specialismen

Transformeren, balans tussen werk, zorgtaken en persoonlijkheid, loopbaanbegeleiding, assertiviteit en grenzen stellen, communicatie, stress- en burnoutpreventie.

Bijzonderheden

Als coach houd ik mij aan de door de NOLOC geformuleerde ethische gedragscode. Over de manier waarop ik werk kun je meer lezen in mijn artikelen en nieuwsbrieven.

Social Media

Ook op social media ben ik actief. Je kunt me vinden op:

    

Interesse?

Coaching, training en loopbaanbegeleiding dragen bij aan de effectiviteit van een organisatie. Bel of mail nu voor een afspraak: , Struikheide 17 in Heerenveen, Friesland.