Liever Assertiever

Durf jij nee te zeggen? En te zeggen wat je denkt en voelt? Als je al (bewust) voelt. Soms voel je ineens dat je 'aan het haakje' zit. Er gebeurt iets, of de ander zegt iets, en ineens ga je volkomen automatisch in de afhankelijke stand. Of je reageert juist op het agressieve af. Een grote uitdaging bij het goed voor jezelf zorgen is om je meer en beter bewust te worden. Bewust van wat jouw verlangens zijn, welke behoeftes jij hebt en die vervolgens tijdig op een effectieve manier communiceren. De praktijk is echter meestal anders...


Als je niet of te weinig assertief bent:

 

Heb je weinig zelfvertrouwen en voel je je regelmatig onzeker

Kom je onvoldoende voor jezelf op

Denk je regelmatig: Waarom lukt het me nou maar steeds niet om...

Zeg je regelmatig ja, terwijl je nee denkt en bedoelt

Weet je soms wel wat je wilt of moet doen, alleen je doet het niet

Ben je soms heel streng voor jezelf en twijfel je aan je jezelf en je keuzes

Voel en stel je je grenzen niet of veel te laat

Stel je je grenzen als je ze stelt zo onhandig dat je je doel voorbij schiet

 

Voel je je vaak 'klein' en wil jij ook:


Vol zelfvertrouwen zijn wie je bent?

Zelfverzekerd je grenzen stellen?

Rustig en ontspannen met dominante mensen omgaan?

Vol lef, daadkracht en resultaat voor jouw standpunt staan?

Jezelf waarderen om wie jij bent en niet om wie je zou moeten zijn?

Nee zeggen als je een nee voelt

Een positieve en steunende mindset en je zeker van jezelf voelen

 

Vaak zijn er drie oorzaken voor een gebrek aan assertieve vaardigheden.

Weinig zelfvertrouwen

Het beeld dat je van jezelf hebt bepaalt grotendeels hoeveel zelfvertrouwen je hebt. Als je negatief over jezelf denkt zal je zelfwaardering ook lager zijn. Denk je positief over jezelf, dan zul je ook meer zelfvertrouwen en zelfrespect hebben. De mate van zelfvertrouwen en zelfrespect bepaalt daarbij weer de ruimte die je in je gedrag inneemt of in wilt nemen. Als je positief over jezelf denkt en je jezelf de moeite waard vindt, zul je meer voor jezelf opkomen, dan wanneer je negatief over jezelf denkt. Als je negatief over jezelf denkt, denk je vaker in beperkingen en onmogelijkheden.

Slecht met conflicten om kunnen gaan

Als je bang bent voor conflicten zul je vooral inzetten op het vermijden ervan. Je laat dan minder snel van je horen in spannende situaties. Als je voelt dat iemand uit is op een confrontatie zul je de ander misschien wel gelijk geven en ja zeggen, terwijl je nee voelt. Het kan zijn dat je assertief gedrag verwart met agressief gedrag. Assertief gedrag veroorzaakt geen conflicten. Agressief gedrag vaak wel.

Onvermogen in de communicatie

Als je merkt dat je het lastig vindt om voor jezelf op te komen, kan het ook zijn dat je gewoon niet weet hoe je reageren moet in een bepaalde situatie. Je mist dan de vaardigheden om op een passende manier te reageren in die situatie. Niet weten hoe je op een bepaalde situatie reageren moet, maar feitelijk wel voelen dat je zou moeten reageren als je goed voor jezelf wilt zorgen, is vaak weer een nieuwe voedingsbron voor het gebrek aan zelfvertrouwen. Je wordt onrustig en onzeker en versterkt je negatieve patroon.

Als je je bewust wordt van je obstakels/belemmeringen heb je feitelijk al de eerste stap naar verbetering gezet.

1. Denk bewust en constructief (denken - hoofd)
 

Ontdek hoe ook jij je ondermijnende gedachten kunt omzetten in ondersteunende/helpende gedachten, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt. Assertieve mensen kennen zichzelf waarde toe en vieren hun successen.
 

2. Voel wat je voelt (voelen - hart)
 

Als je je niet bewust bent van wat je lichaam je zeggen wil, zul je vrijwel altijd te laat zijn in het luisteren naar wat jij nodig hebt. Mensen die goed voor zichzelf zorgen voelen wat zij nodig hebben en zorgen daarin goed voor zichzelf. Ze weten dat je beter kunt delen vanuit overvloed, dan zoveel van jezelf weggeven dat je zelf in tekort leeft.


3. Communiceer vanuit verbinding (doen - handen)
 

Ontdek hoe ook jij op een objectieve manier, vanuit jouw gevoel en verlangen de verbinding kunt leggen naar de ander. Een goede communicatie legt de verbinding en is zacht op de relatie/persoon en hard op de inhoud. Je hoeft geen concessies te doen aan wat jij wilt en toch de relatie met de ander in stand houden. Ontdek de wereld van behoeften en je zult merken hoe klein de verschillen zijn. Succesvolle mensen gaan uit van win-win. Na de training doe jij dat ook!

 

Dit ontdek je in mijn training:
 

In deze drie-daagse training begeleid ik je om 7 essentiële stappen te zetten, zodat je op een constructieve manier je ruimte in inneemt en goed voor jezelf én de ander zorgt.

1. Hoe je door voor jezelf de door jou gewenste uitkomst te formuleren er voor zorgt dat je onbewust die kant ook op gaat.

2. Door je steeds bewuster te worden van je gedachten en gevoel geef je meer richting aan wat voor jou belangrijk is.

3. Hoe je zekerder wordt ongeacht allerlei externe factoren door (op de voor jou gevoelige punten) een goede strategie te kiezen.

4. Hoe je door het principe: Fouten maken moet en door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen steeds beter wordt in wat je wilt.

5. Hoe je kunt voelen waar je grenzen liggen, waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen, waardoor je weer meer energie overhoudt voor andere leukere dingen.

6. Hoe je de verantwoordelijkheid daar kunt laten waar hij hoort. En dat is vaker bij een ander dan je misschien denkt!

7. Hoe je door je successen te vieren, en het leven als een groot experiment te zien steeds meer zelfvertrouwen en plezier krijgt in je leven en gaat doen wat jij wilt.

 


Stel je het resultaat eens voor:


 

Je hebt rust in jezelf en hebt een blijvend gevoel van zekerheid

Je voelt je grenzen en communiceert ze tijdig op een constructieve manier

Je zegt op een positieve manier nee

Je bent blij met wie jij bent

Je waardeert jezelf om wie je bent

Je kunt je emoties reguleren, waardoor je evenwichtiger reageert

Je weet beter wat je wilt

Je laat jezelf  'zien' in de omgang met je partner, vrienden en collega's

Je gaat het gesprek aan en stuurt het in de door jou gewenste richting

Je neemt het voortouw en doet actief mee aan besluitvormingsprocessen

  

Waarom naar mij luisteren?

Wie is Nelly?

 


Waarom mij geloven?

   Dit is wat anderen zeggen:     

 

Hoe werkt het trainingsprogramma?

Hierbij wat je krijgt als je deelneemt.

De training beslaat drie hele dagen, uitgaande van het Hoofd-Hart-Handen model. Iedere dag heeft zijn eigen thema.

De eerste dag

staat in het teken van het hoofd, je denken. Hoe je je belemmerende gedachtes kunt omzetten in helpende gedachtes. Het belang van doelen stellen en hoe je een gevoel van zelfvertrouwen onder alle omstandigheden in jezelf kunt oproepen.

De tweede dag

is de dag van het hart. Voelen waar jouw grenzen liggen en wat je moet doen om die grenzen in jezelf te voelen. Welke grenzen ga je stellen en op welke manier? Hoe reguleer je je emoties? Hoe kom je gemakkelijk en snel uit een vervelend gevoel vandaan? De waarde van je lichaam als waarschuwingssysteem.

De derde dag

die na vier weken plaatsvindt staat in het teken van verbindende communicatie. Hoe kun je jouw verlangens en behoeften op een effectieve manier communiceren? Zodat je goed voor zowel jezelf als de ander zorgt. 

Handout

Je ontvangt een uitgebreide handout, die je als naslagwerk kunt gebruiken met een uitleg van hetgeen wordt behandeld in de training, alsmede veel oefenmateriaal.

 

 

Als je je aanmeldt vóór 30 juni aanstaande ontvang je de volgende extra bonussen:

Bonus 1: Workshop Doelen bereiken

In deze workshop doelen bereiken ontdek je het belang van doelen stellen, maar ga je vooral aan de slag met het ontdekken wat jou wensen en verlangens zijn in je leven. Wat moet je doen om vorm en richting te geven aan je leven? Ontdek wat jouw latente verlangens en wensen zijn, om ze moeiteloos naar je toe te laten komen. 

 
Bonus 2: E-book Affirmaties

In dit e-book over affirmaties (versterkende bevestigingen) ontdek je de geweldige impact van taal. Taal kan je letterlijk maken of breken. De kracht van affiirmaties is ongekend en hoe en wat precies kun je in dit e-book lezen.  

  

Bonus 3: E-book Communicatiestijlen

Wat maakt dat je met de een zo makkelijk praat en met de ander niet. Ontdek jouw communicatiestijl en waardoor je met sommige mensen meer moeite ervaart. Leer jezelf en de ander vanuit het perpectief van communicatie kennen om gemakkelijker aan te kunnen sluiten bij de ander. Waardoor je met minder moeite meer voor elkaar krijgt.

 

Bonus 4: E-book Nee zeggen

Misschien wel de belangrijkste vaardigheid om goed voor jezelf te kunnen zorgen en een leven in balans. Zelfs al is je zelfvertrouwen goed, dan nog ontbreekt het je soms aan de juiste woorden op het juiste moment. In dit e-book vind je meer dan 400 voorbeelden die je in diverse situaties kunt gebruiken om nee te zeggen.
 


Bonus 5: 50 oefensituaties 

Vaak sta je er ineens voor en weet je niet hoe je moet reageren. Ja, achteraf weet je het wel. Met deze veel voorkomende situaties, ingesproken in een audiobestand, kun je je beter voorbereiden. Zodat het je niet hoeft te overvallen en je goed voorbereid bent. Want een goed voorbereid mens telt voor twee.
 

Bonus 6: E-book Kwaliteiten 

Veel onzekere mensen weten vooral goed waar ze NIET GOED in zijn. Hun kwaliteiten benoemen lukt ze veel minder gemakkelijk. Met het e-book Kwaliteiten en uitdagingen ontdek je jouw kwaliteiten. Ook kom je er achter dat elke uitdaging of lastige eigenschap altijd een kwaliteit in zich draagt.

 

Bonus 7: Geleide visualisaties

Werken met je onbewuste, kan dat? Jazeker, dat kan. Zelfs terwijl je slaapt kun je bouwen aan je zelfvertrouwen. Moeiteloos en gemakkelijk met deze twee visualisaties ter verbetering van je zelfbeeld en voor het vergroten van je zelfvertrouwen. 
 

Bonus 8: 100 vragen

De kwaliteit van de vragen die je jezelf stelt is bepalend voor wat je hersenen antwoorden. Er zijn vragen die bijdragen aan je zelfvertrouwen en er zijn vragen die je zelfvertrouwen ondermijnen. In dit e-book vind je 100 vragen waarmee je kunt bouwen aan je zelfvertrouwen.
 

Bonus 9: Online Ondersteuning

Via een afgesloten deel van een facebookforum kun je met andere deelnemers van deze training contact onderhouden. Ideeën uitwisselen, steun vragen en geven, delen en mij natuurlijk al je vragen stellen.
 

Bonus 10: Individuele coaching

Als laatste en tiende bonus ontvang je bij deze training twee keer een half uur telefonische coaching. Die kan en mag gaan over alles waar jij het maar over wilt hebben. Dus ook als je andere vragen hebt dan ten aanzien van zelfvertrouwen, b.v. over je loopbaan, gezondheid, etc.

Anderen over:

Ik heb geleerd dat als ik vaker accepteer dat een situatie is zoals hij is en ik er niks aan kan veranderen, ik een prettiger leven kan hebben. Ok heb ik geleerd dat ik mijn gevoel wil volgen en daar dichtbij wil blijven. Mijn gevoel is mijn waarheid. Toen ik op de training kwam probeerde ik vaak de beste vriendin in mijn leven te spelen in plaats van de hoofdrolspeelster. Nu speel ik de hoofdrolspeelster in mijn leven. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Grenzen stellen blijft moeilijk, maar wordt wel beter. Het meest heb ik geleerd dat ik niet onbelangrijk ben en mezelf niet hoef weg te cijferen. En als ik het geluk in mezelf vind, maakt de buitenwereld mij niet meer uit. Ik ben echt heel tevreden. Dank je wel.

- Christina van der Schaaf

Ik weet nu waarom ik een negatief zelfbeeld had en heb dit omgebogen tot een positief zelfbeeld. Ik voel me zelfverzekerder, neem mezelf serieus en vind mezelf een wijze, krachtige en spontane vrouw die niet bang is. De gesprekken met Nelly hebben me kracht gegeven, me bevestigd in mijn zijn. Ik ben met een open houding de coaching aangegaan en ben er alleen maar sterker uitgekomen.

- Janke van Stappen

Ik heb geleerd in mezelf te geloven. Ik kan het. Ik ben okee. Ik was onzeker, onstabiel, twijfelde ernstig aan mezelf. Ik heb nu meer energie om te leven. (komt ook door de sterk veranderende omstandigheden) Ik ben zekerder en meer van mezelf. De coach was goed, sterk, kundig een 10.

J.D.

Voor wie is de training bedoeld?

De training Liever Assertiever is bestemd voor iedereen die meer zichzelf wil zijn om van daaruit effectiever voor zijn of haar belangen op te komen. En vooral voor mensen die hun gebrek aan assertiviteit compenseren met defensief, indekkend en terugtrekkend gedrag. Maar ook voor mensen die hun gebrek aan assertiviteit compenseren met agressief gedrag. Mensen die bewust of onbewust te weinig rekening houden met het effect van hun gedrag op andere mensen. We gaan bij deze training uit van MBO of hoger niveau.

Even praktisch

De training wordt op twee aaneengesloten dagen gegeven, met een terugkomdag na vier weken. De training wordt gehouden in Leeuwarden. Kijk even bij de agenda voor de eerstvolgende training.

Meedoen is een investering in jezelf!

En bedraagt € 1.000,00 excl. BTW voor bedrijven. Particulieren betalen € 850,00 inclusief BTW. Koffie, thee en lunch zijn hierbij inbegrepen.

 

Loop geen risico!

Misschien twijfel je of je je zult aanmelden en of deze training wel iets voor je is. Sluit de training wel aan bij mijn situatie en wat kan ik er precies mee? Ik begrijp heel goed dat het best lastig is een dergelijke beslissing te nemen. Je moet immers betalen voor iets waarvan je nog niet 100% zeker weet wat het je op gaat leveren en hoe waardevol het voor je is. Iets waarvan ik overigens helemaal overtuigd ben. Daarom bied ik je een niet goed geld terug garantie. 

100% garantieMocht je merken dat je toch iets anders had verwacht, dan kun je na afloop van dag 1 van de drie-daagse training alsnog besluiten te stoppen. Je krijgt dan al je tot dan toe betaalde cursusgeld terug, uitgezonderd € 75,00 administratiekosten en onder directe teruggave van alle cursusmaterialen. Je zit dus nergens aan vast. Als je na de eerste bijeenkomst denkt: Dit is niets voor mij, dan ontvang je gewoon je geld terug. Meld je vandaag nog aan, zodat ook jij binnenkort straalt van zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering.

 

Ben jij klaar om...
 

Je leven vol zelfvertrouwen te leven?

Uitstekend voor jezelf te zorgen?

Je tijger in de ogen te kijken en je angsten te overwinnen?

Vol initiatief in het leven te staan?

Jouw ruimte in te nemen in de verschillende besprekingen?

 

Je kunt beter niet meedoen als je...
 

Niet bereid bent om naar jezelf en je aangeleerde patronen te kijken

Zeker weet dat je alles al weet en alles al hebt geprobeerd

Niet met anderen wilt delen waar je tegenaan loopt
 

Eenvoudig

In deze training ontdek je hoe je op een heel eenvoudige wijze en met weinig moeite je zelfvertrouwen een geweldige boost kunt geven. Een boost die ervoor zorgt dat je steeds beter voor jezelf gaat zorgen.

Wees er snel bij!

Deze training vindt in kleine groepen van maximaal tien deelnemers plaats. De aanmeldingen voor deze training lopen goed en de training is meestal vrij snel vol. Als je zeker wilt zijn dat je mee kunt doen, is het dus verstandig je snel aan te melden.

Vragen

Heb je nog vragen of is er nog iets onduidelijk, dan hoor ik dat graag! Stel je vraag en je krijgt binnen 48 uur antwoord.