Outplacement

Ontdek hoe het kwijtraken van je baan misschien wel een van de beste dingen wordt wat je kan overkomen in je leven. Vastlopen in je werk is vaak stressvol en confronterend. Het leven laat je weten dat je niet meer op de juiste plek zit. Je energie lekt weg en je wordt moe, gefrustreerd en soms ook onzeker.

Ontslag

Gedwongen ontslag is een van de grootste veroorzakers van stress en voor de meeste mensen nogal ingrijpend. Je zelfvertrouwen, eigenwaarde en energieniveau krijgen er een behoorlijke opdonder van. Daarom is het ook essentieel om de tegenslag zo snel mogelijk in een kans om te zetten. Want als je weer mogelijkheden ziet en een doel in je leven hebt, ziet alles er gewoon veel beter uit. Dat is wat outplacement je ook kan brengen.

verdrietig door outplacement
Gedwongen baanverlies maakt dat je


Vaak geen doel en perspectief meer ziet

Basisveiligheid onder druk komt te staan

Je aan de kant gezet en afgedankt voelt

Aan jezelf begint te twijfelen. Kan ik het (nog) wel?
           Ben ik wel goed genoeg? Ben ik niet te oud? 

Misschien wel weet wat je wilt, maar het lukt je niet om het te bereiken.

Als gevolg van de stress fysieke klachten kunt ontwikkelen

 

Dat kan ook anders. Stel je eens voor dat:

Je wordt gezien en gewaardeerd in jewerk

Je elke dag met energie thuis komt uit je werk

Je werk je passie is en in één lijn met je levensdoel

Je hebt zelfvertrouwen

Je moeiteloos een goed inkomen hebt met werk dat je niet als werk ervaart

Je waardeert en respecteert jezelf

Het leven je weer toelacht en jij met de stroom meevaart


Hoe kun je dat bereiken?

 1. Je zult om te beginnen moeten accepteren dat er is wat er is. Wat gebeurd is, is niet meer terug te draaien. Je zult de gedachte los moeten leren laten dat jouw situatie anders zou moeten zijn dan hij is. Dat wil niet zeggen dat je er niets aan kunt en moet doen om het beter te maken. Maar wel dat je er vanuit zult moeten gaan dat je het verleden nu eenmaal niet kunt veranderen.
   
 2. De pijn en het verdriet en de spanning voelen en ervaren die dat voor jou oplevert. Ontkennen dat het zeer doet, levert op de lange termijn alleen maar meer pijn, verdriet en stress op. Het kost je veel energie en spanning om je gevoel te ontkennen. Energie die je niet meer in andere dingen kunt steken.
   
 3. Ontdekken wat jouw levensmissie is. Waar krijg jij energie van? Waar kom je je bed voor uit? Wanneer ben jij in je element? Wat zijn jouw kwaliteiten en vaardigheden? Waarvan zeggen anderen dat jij er goed in bent?
   
 4. Jezelf als een sterk merk in de markt zetten. Als waardevolle speler op de arbeidsmarkt krijg je moeiteloos die baan die jou op het lijf geschreven is. Of je trekt moeiteloos de klanten aan die kiezen voor jouw product.

Dit is wat mijn outplacement jou brengt!

Outplacement is een individueel programma en speciaal op maat voor jou. Ik begeleid je daarin om die (soms zo spannende) stappen te zetten die nodig zijn om betaald werk te vinden. In het outplacementtraject doorloop je een aantal fasen, die vaak ook wel enigszins door elkaar lopen.

 1. Om te beginnen kijken we naar jouw persoonlijke achtergrond, naar je zelfvertrouwen en waarvan je in de stress schiet. We versterken waar nodig je zelfvertrouwen en zorgen er voor dat je weer lekker kunt slapen en ontspannen.
 2. We onderzoeken waar jouw vaardigheden, kwaliteiten en wensen liggen. Waarvan gaan jouw ogen stralen?
 3. Daar maken we een totaalplaatje van waarbij we vervolgens kijken hoe haalbaar het is in de huidige (arbeids)markt.
 4. Is het eindplaatje duidelijk, dan maken we een geweldig speelplan voor het benaderen van de (arbeids)markt.
 5. Heb je je droombaan te pakken, dan blijf ik je in ieder geval begeleiden tot na de proeftijd in je nieuwe baan.
 6. Daar waar dat voor jou zinvol en effectief is kun je deelnemen aan een of meerdere van de ConFront trainingen.  

Hoe werkt een outplacement traject? 

In een oriënterend kennismakingsgesprek voelen we eerst of we ons goed voelen bij elkaar. We onderzoeken waar je staat in het proces van baanverlies. Heb je al geaccepteerd dat dat de realiteit is, dan kunnen we direct aan de slag met het vinden van de door jou gewenste baan of het opzetten van je eigen bedrijf. Doen leidt tot het beste en snelste resultaat. Gewoon beginnen en aan de slag… En van daaruit kijken we naar wat er beter kan. Ik laat je ontdekken hoe je

 telefonisch informatie kunt vragen

een ijzersterke brief kunt schrijven

overkomt op anderen en hoe je een gesprek kunt sturen 

je op een effectieve manier online kunt profileren

gesprekken voor kunt bereiden aan de hand van je succesverhalen

jezelf overtuigend neer kunt zetten in sollicitatiegesprekken

Maar misschien weet je nog niet precies wat je wilt en misschien ben je ook gewoon nog boos omdat je op zo een vervelende manier aan de kant bent gezet en is je energieniveau laag. Dan zal er eerst aandacht zijn voor de pijn die de situatie je heeft gegeven. We gaan dan eerst aan de slag met het verwerken daarvan. En vervolgens samen op zoek naar jouw kwaliteiten, talenten, verlangens en mogelijkheden, zodat je weer perspectief krijgt en je weer een zinvolle toekomst voor je ziet.

Waarom naar mij luisteren?
Wie is Nelly?

Nelly de Jong 

Waarom mij geloven?
Dit is wat anderen zeggen:

Jellie Djurrema:
Dit is het beste wat me ooit is overkomen. Ik ben nu naakter dan naakt en ik ben de laatjes aan het vullen. Wat ben ik hier blij mee.


Tineke de Vries:
Nelly heeft mij dichter bij mezelf gebracht, het nut doen inzien dat het goed voor mezelf zorgen een vereiste is. Ik ben belangrijk! Zij heeft mij leren ontdekken wat bij mij past, bewust gemaakt waar ik blij van word, wat me raakt en daarmee te verbinden. Zo kan ik positief in het leven staan.


Betty Schotanus:
Nelly heeft mij  door een moeilijke periode geloodst waarin ik mijn bakens moest verzetten. Onze gesprekken lieten me vaak in verwarring achter en dan vroeg ik me af of dit wel goed voor me was. Maar nu ik terugkijk concludeer ik dat deze periode heel waardevol is geweest. Nelly combineert een confronterende aanpak met een warmte en toegankelijkheid die bij mij heilzaam heeft gewerkt. Ze heeft me zoveel aangereikt waarmee ik werkelijk inhoud kan geven het inzicht dat ik al langer had: neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Ontspannen, niet meer krampachtig. Het was de moeite waard!

 

Linda Hollander:
"Toen ik voor het eerst bij Nelly kwam voor een outplacementtraject zat ik mentaal volledig aan de grond. Ik was nergens goed in. Ik kon niks. Ik maakte alleen maar fouten. Ik was verschrikkelijk boos, teleurgesteld, verdrietig en afgewezen. Niet alleen had ik het gevoel de trein te hebben gemist, ik was zelfs zo verdwaald dat ik me niet eens meer kon herinneren waar het station was. Het enige wat me nog restte was een carrière als pakjesvuller in de koekjesfabriek (mijn droombaan als kind naast piloot en Hollywoodactrice). 


Het eerste gesprek met Nelly kan ik me nog steeds herinneren. Mijn man ook, want nog nooit kwam ik zo hard jankend thuis (zelfs niet toen ik mijn ontslag kreeg). De tweede keer fietste ik opgelucht naar huis, er was een last van mijn schouders gevallen. Vanaf daar ging het snel. Ik kon best wat. Sterker nog: samen ontdekten we waar ik pas echt goed in ben. En waar ik nog een hoop te leren had. Ik volgde de training Liever Assertiever en die drie dagen hebben mijn hele kijk op het leven veranderd. Omdat het zo druk in mijn hoofd bleef volgde de Mindfullness training. Zweverig, saai en slaapverwekkend. Althans, dat dacht ik. Nooit verwacht dat ik vrijwel elke avond met de koptelefoon op in bed naar een geleide meditatie zou luisteren.

Inmiddels zijn we negen maanden verder. Terwijl ik dit schrijf denk ik: het voelt inderdaad als een wedergeboorte. Niet alleen heeft Nelly me geleerd hoe ik weer bij het station kon komen door hulp te vragen én te accepteren, door actie te ondernemen en een doel voor ogen te hebben; ook heeft ze me geleerd hoe ik het spoorwegboekje kon gebruiken om de beste trein te kiezen.

Toen mijn trein aankwam was ik er klaar voor. Alle verzamelde bagage zat in mijn koffer (een Louis Vuitton met Hello Kitty print). Ik stapte in en ging op reis. Gelukkig is Nelly altijd bereikbaar voor me. Hoe had ik haar anders moeten laten weten dat ik niet in een boemeltje zat maar in de TGV?

Nelly heeft mijn leven veranderd. Dat klinkt misschien als een Tell Sell reclame, maar ik weet zeker dat je het met me eens zou zijn als ik er aan gedacht had om voor-en-na foto's te maken."  

 

 

Maatwerk

Omdat zich bij gedwongen baanverlies zo veel verschillende situaties voor kunnen doen, is een outplacement traject altijd een individueel en maatwerktraject. De tarieven voor een outplacementtraject liggen gemiddeld tussen de € 2500,00 en de € 6000,00 en zijn exclusief BTW. De begeleiding is (tenzij anders afgesproken) ongelimiteerd in tijd en intensiteit en vindt minimaal plaats tot en met de proeftijd in de nieuwe baan. 

Een van de beste dingen

Achteraf ervaren mensen hun outplacementtraject vaak als een van de beste dingen die hen zijn overkomen. De ervaring brengt ze dichter bij wie ze willen zijn.

Informatie en aanmelden

Is er voor jou aanleiding voor een outplacementtraject en heb je het niet meer naar je zin bij je huidige werkgever of moet je door omstandigheden gedwongen afscheid nemen? Bel dan 058-266 33 49 of mail en meld je aan voor een outplacementtraject. Je zult er geen spijt van krijgen! Bezoekadres: Zuidvliet 292A te Leeuwarden, Friesland.

Ik meld me nu aan voor outplacement