Loopbaancoaching

Relatiecoaching ConFront

Loopbaancoaching ConFront Coaching en Training 

Toe aan een volgende stap in je carrière?

Ben je al te lang blijven hangen in werk dat je eigenlijk  niet meer leuk vindt? Kom je er niet tot je recht? Loop je vast? En blijf je hangen omdat je zulke leuke collega's hebt? Of omdat je denkt dat het financieel of om andere redenen niet anders kan? Of misschien ben je gewoon toe aan een nieuwe uitdaging maar weet je niet wat of het lukt je niet om het voor elkaar te krijgen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom loopbaancoaching een goede optie voor je is.

Wanneer ben je toe aan een andere baan?

Die vraag is makkelijk te beantwoorden: Als je structureel geen plezier meer hebt in je werk, dan wordt het tijd te veranderen. Iedereen heeft andere redenen om te willen veranderen: De één heeft irritante collega’s of valt in slaap boven het bureau, de ander heeft het gevoel stil te staan en wilt verder groeien.

Tijd voor wat anders

Het doet er niet zo veel toe waarom je genoeg hebt van je huidige baan, hoewel je daar wel van kunt leren. Als je weet wat je niet leuk vindt, weet je automatisch ook wat je wél leuk vindt. Dat is namelijk het tegenovergestelde. Maar het feit dat je er genoeg van hebt, zegt voldoende. Tijd voor ander werk.

Energieverlies

Als het op dit moment niet helemaal lekker op je werk loopt, dan kost dat in de praktijk vaak bakken energie om jezelf staande te houden. Je komt misschien jezelf tegen met allerlei gedachten en emoties. En niet te vergeten dat de kans ook nog bestaat dat je in je privésituatie gedoe kunt hebben. Dan is het een goed idee om hulp van buitenaf in te schakelen, want vaak blijf je als je dat niet doet in dezelfde kringetjes ronddraaien. 

Helderheid en innerlijke rust

Ongeacht wat het is waar je op dit moment in je leven tegenaan loopt, loopbaancoaching brengt je helderheid, verlichting en houvast. Ik help je bij het vinden van innerlijke rust en stabiliteit. En ik help je om op een gezonde manier met emoties en voor jou lastige situaties om te gaan. Als jij bereid bent om de al vroeg aangeleerde patronen echt te gaan doorbreken en de werkelijkheid te creëren die jij graag wilt, dan ben je aan het juiste adres. In de loopbaancoaching zorgen we dat er helderheid komt over waar je naar toe onderweg bent en hoe je datgene wat dat in de weg staat om het te bereiken omzet in iets dat je helpt.

Op jezelf vertrouwen

Je leert jezelf diepgaand kennen en leert vertrouwen op jezelf en jezelf volledig accepteren in wie jij bent. Zo maak je het jezelf makkelijker om alles uit jezelf te halen wat er in zit. Onverwerkte emoties krijgen ruimte zodat ze je niet meer ondermijnen en je je vrij voelt om te zijn wie je bent in ieder situatie. Het gevolg daarvan is dat je volledig op jezelf leert vertrouwen, waar je de rest van je leven van profiteert.

Wat houd je tegen?

Hier stuiten we direct op de meest voorkomende oorzaak waarom mensen niet doen wat ze willen: de praktische bezwaren. Praktische bezwaren zijn alle redenen die je kunt bedenken waarom je niet van werk kunt veranderen. 

Laten we eens dieper ingaan op die praktische bezwaren. Stel dat je denkt aan een carrièreswitch. Je wilt gewoon iets heel anders gaan doen en hebt besloten dat je (vul je ideale functie in) wilt worden. Het idee zelf geeft je veel energie, want je hebt dat altijd al willen doen. Vrijwel onmiddellijk schieten de volgende gedachten door je hoofd:

Beperkende gedachten

“Hoe krijg ik dat voor elkaar? Ben ik niet veel te oud om nog te veranderen? Wat als ik niet word aangenomen? Waarom zou iemand eigenlijk mij aannemen? Er zijn ook helemaal geen banen op dat gebied, alles zit vol. En er zijn veel betere kandidaten dan mij. Had ik maar jaren geleden de overstap gemaakt. Nu is het te laat. Ik kan beter blijven zitten waar ik zit. Dan heb ik in ieder geval zekerheid.”

Ik kan nog een paar alinea’s met dit soort gedachten opschrijven, maar je begrijpt wel waar het naar toe gaat: Als je dit denkt, komt je nooit in beweging!

Wat is de essentie van deze bezwaren?

Hoe kun je ooit gemotiveerd van start gaan als je deze gedachten hebt? Dat lukt je niet. Je praat jezelf de put in en het resultaat is dat je zo bang wordt te veranderen dat je liever blijft waar je zit. Je zult wel gek zijn om je zekerheid op te geven! Kun je dat inzien? 

Uiteindelijk zijn al deze bezwaren een vorm van angst. Angst voor onzekerheid, angst voor het onbekende, angst voor mislukking. Al onze excuses – om niet te doen wat we willen – zijn samen te vatten in datzelfde woord: angst. Iedereen heeft zulke angsten. Maar je hoeft je om die reden niet te laten weerhouden. Loopbaancoaching kan je door deze angsten heen helpen.  

Heb je genoeg van je werk? 

Is het voor jou ook zo dat:

Je ‘s avonds vaak moe uit je werk thuis komt?

Je geen of weinig voldoening uit je werk haalt?

Je vooral weet wat je niet wilt?

Je niet weet wat je wel wilt?

Of niet weet hoe je dat voor elkaar zou kunnen krijgen?

Je denkt dat je te oud bent om nog van baan te veranderen?

Je denkt dat die baan voor jou niet is weggelegd?

 Je je steeds vaker irriteert aan wat er op je werk gebeurt?

 Vrouw in een doolhof

Dat kan anders! Wat als het zo is:

Je hebt werk wat helemaal bij jou past

Je komt elke avond blij en vol energie thuis

Je voelt je gezien en gewaardeerd in je werk

Je kunt je verder ontwikkelen in je werk

Je voelt balans tussen werk en ontspanning

Je voelt zingeving in wat je doet

 Je bent gewoon wie je bent en je doet waar jij blij van wordt

 Ik houd van mijn werk

Als het antwoord op een of meer vragen ja is, dan is loopbaancoaching iets voor jou.

Weet jij wat jouw levensdoel is?

De kans is groot dat je net als ik eerder je roeping (nog) niet gevonden hebt. Dat je niet echt weet wie je bent en wat jij met jouw leven wilt. Luister jij naar wat je ziel je te vertellen heeft? Of ben je zo druk met 'overleven' dat je haar gefluister niet hoort. En dat je als gevolg daarvan je laat leven door het leven. Je zit  op de achterbank van je levensbus in plaats van dat je achter het stuur zit en richting aan je leven geeft. Misschien heb je je lang gevoegd naar wat je ouders of andere mensen vonden dat jij te doen had en merk je dat dat je meer energie kost dan je lief is... 

Wat maakt dat je niet doet wat je graag wilt doen?

Wat je weerhoudt om te ontdekken wie je bent is je ego, je denken. Het complex van aangeleerde programma's die tezamen jouw blauwdruk vormen. Met je dominante ego, je innerlijke criticus voorop die ervoor zorgen dat je vooral je eigen waarheid en wijsheid niet ontdekt. Waardoor je gevoed door angst herken je niet meer wie je bent. Toch is er altijd ergens een sprankje verlangen. Een innerlijke drijfveer om te ontdekken wie je werkelijk bent. Soms moet je er misschien eerst ziek voor worden of ergens ernstig in teleurgesteld zijn om te constateren dat de passie, het vuur in jezelf verdwenen is. Dat is het moment waarop je jezelf in alle oprechtheid de vraag begint te stellen: Is dit alles? Je hart is allang afgehaakt, alleen heeft je hoofd daar meer tijd voor nodig (gehad).

Bezieling in je leven en werk

Samen met jou onderzoeken we wat jou ten diepste raakt, waar jouw bezieling in zit, wat jouw ziel raakt. Wat is het werk waar je echt gelukkig van wordt? Waar de energie van gaat stromen en wat je blij maakt, elke dag weer. Zodat je niet meer dagelijks een kunstje doet, maar je je verlangen gaat leven. En je niet meer leeft vanuit de angst om iets kwijt te raken. Je ontdekt hoe je je leven kunt vormgeven op basis van jouw diepste verlangens. 

Begeleid zelfonderzoek

In een begeleid zelfonderzoek gaan we samen na wat echt bij jou past. Door het maken van verschillende huiswerkopdrachten en oefeningen, maken we helder wat jouw dromen, wensen, verlangens, talenten en drijfveren zijn. Je zult ontdekken waar jij energie van krijgt en welke gedachten er voor zorgen dat je niet hebt wat je wel wilt. Daar waar jouw gedachten en overtuigingen je ondermijnen om te zijn wie je bent of om te bereiken wat je wilt ontdek je hoe je dat kunt ombuigen naar gedachten en overtuigingen die voor je werken. Zodat als je helder hebt waar je voor gaat er geen obstakels meer zijn om dat te bereiken.

Geleid zelfonderzoek of liever een test?

Het voordeel van een geleid zelfonderzoek ten opzichte van een test, wat natuurlijk ook een mogelijkheid is, is het volgende: Een test is een snelle manier om zicht op bepaalde eigenschappen en kwaliteiten te krijgen. Maar wel iets buiten jezelf is wat iets over jou zegt. In een geleid zelfonderzoek ligt de regie bij jezelf. Jij gaat voor jezelf na en je bedenkt voorbeelden bij wat je over jezelf denkt en voelt. Zowel belemmeringen, leerervaringen en je piekervaringen die je in je leven hebt opgedaan komen daarin voorbij.

Je weet wat je waard bent!

Het gevolg daarvan is dat je aan het eind precies weet wat je 'waard' bent. Je bent je bewust van waar je goed in bent, waar jouw onderscheidende kwaliteiten liggen en waar jij blij van wordt. En je kunt dat beeld over jezelf onderbouwen met voorbeelden. Je vertrouwen in jezelf is dan ook gestoeld op dat onderbouwde beeld van jezelf. Dat geeft je een groot voordeel bij het verkrijgen van werk. Want wat je zegt is in overeenstemming met wat je daarover denkt en voelt. Je hoeft jezelf niet meer te 'verkopen'. Je boodschap is congruent en je weet dat zo is en straalt dat ook uit.

Voordeel in gesprekken

Dat vertrouwen maakt ook dat je anders in gesprekken zit. Je weet dan ook dat een sollicitatiegesprek een tweezijdige informatie uitwisseling is en niet meer een baas die iemand selecteert. Jij zit daar omdat je voor jezelf wilt onderzoeken of jij bij dat bedrijf wilt werken. Dat brengt een gelijkwaardigheid in het gesprek die in je voordeel gaat werken.

Bij loopbaancoaching ga je stap voor stap verschillende thema’s in en bij jezelf onderzoeken. Zoals:

Richtingaanwijzers

Wat is je ideale plaatje?

Waar droom jij van of over? Hoe ziet je ideale werkdag eruit?  Misschien heb je geen idee van je ideale plaatje, maar weet je vooral wel wat je niet meer wilt. Je zit misschien in een sleur en hebt zo’n onderbuik gevoel van: Dit is het niet. Hier word ik niet gelukkig van. Veel vrouwen denken niet na over hun droom of levensdoel. In de loopbaancoaching nodig ik je uit om dat bewust wel te doen. Eerst dromen en dan onderzoeken we samen hoe we jouw wens tot werkelijkheid kunnen maken.

Wat zijn jouw energievreters en energiegevers?

Waar kom je stralend je bed voor uit? Wat en wie inspireert je? Kom jij na een dag werken vol energie thuis of ben je moe als je thuis komt? Of spelen er zaken in je privéleven die ervoor zorgen dat je je energie verliest? Vraagt je gezin meer van je dan je hebt of ben je belast met mantelzorg? We onderzoeken de balans in je leven en wat er voor nodig is om die aan te brengen dan wel te behouden.

Wat is je levensdoel, wat is je missie?

Net als iedereen heb jij ook een doel in jouw leven en heeft het leven een doel met jou. Wat zijn voor jou de belangrijke dingen in je leven. Waar ervaar jij zingeving in? De zin van jouw leven kan totaal anders zijn dan die van mij en anderen. Maar het leven heeft jou opgeleid om precies die plek in te nemen, die rol te vervullen die voor jou is weggelegd. Het ontdekken daarvan en het gaan staan voor wat dat is, geeft je leven richting, houvast en zin. Je wordt er blij van en het houdt je op de been in de donkere dagen van je leven.

 

Als je van je hobby je werk maakt hoef je nooit meer te werken. Wat zijn de dingen waar jij blij van wordt? Wat heeft jouw interesse? Waar wil je meer van weten en wat neem je moeiteloos tot je? Welke delen daarvan wil je graag terugzien in je werk? 

Welke normen en waarden wegen zwaar voor jou?

Wanneer je normen en waarden niet matchen met de normen en waarden in de omgeving waarin je functioneert, dan kom je daar jezelf in tegen. Om je plezierig en ontspannen te kunnen voelen op je werk is het belangrijk dat wat voor jou zwaar weegt overeenkomt met de werkomgeving. Door in kaart te brengen wat jouw belangrijkrijkste waarden zijn kun je bepalen welke omgeving wel en niet bij jou past.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Waar ben je goed in? Veel vrouwen weten vooral waar ze niet goed in zijn. Gelukkig kun je gemakkelijk met behulp van de kernkwadranten in kaart brengen waar je wel goed in bent. Door je beter bewust te worden van je kwaliteiten kun je ze ook beter en bewuster inzetten op je werk. 

Van oud naar nieuw

Jouw ziel weet allang waar je naar toe onderweg bent. Je hoofd wil alleen vaak nog niet meteen mee. Je wilt iets anders, maar daarvoor moet je uit je comfortzone komen. En uit je comfortzone komen is spannend. Door het vergroten van je verlangen en ook het vergroten van je pijn als je blijft zitten waar je zit, vergroten we je motivatie om het oude achter te laten en te kiezen voor het nieuwe.

Ik wil wel, maar ik durf niet

Soms zitten je een of meerdere hardnekkige gedachten in de weg om de stap te zetten en in actie te komen. Door te onderzoeken welke gedachten jou in de weg zitten en ze onder andere te testen op hun validiteit zorgen we dat de niet functionele gedachten verdwijnen. Een belangrijke voorwaarde om je doel te kunnen bereiken.

Doen, doen, doen

Je kunt nog zoveel inzichten en bewustwording ervaren, toch is het de actie die uiteindelijk het resultaat bepaalt. Als je je inzichten niet laat volgen door een actie, dan zal er niets veranderen. In een actieplan, een stappenplan voor de komende zes maanden leg je vast wat jij gaat doen om je doel te bereiken. Ik zal je gedurende die tijd regelmatig de maat nemen om te kijken of je de afspraak met jezelf gestand doet.


Waarom naar mij luisteren?
Wie is Nelly?

 

Anderen over loopbaancoaching

 

 

Stressvermindering

Ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb mijn mindset weten te veranderen, waardoor de stress vermindert en ik meer energie heb. Ik heb veel geleerd hoe ik situaties aan kan pakken met bv. conflicten op 't werk en problemen laten waar ze zijn. Ook weet ik nu wat ik wil. Ik ben nu zelfverzekerder, ken mijn goede en minder goede eigenschappen en heb meer zelfvertrouwen. Ik ben 13 kilo afgevallen. 
Arjen van der Heide, Douwe Egberts

 

Bij mezelf blijven

Ik zat niet lekker in mijn vel, was onrustig en wist niet goed wat ik wilde. Nu ben ik relaxed, soms nog een beetje onzeker en met een doel voor ogen. Ik heb geleerd bij mezelf te blijven. Dit is wie ik ben en dat is het. Ik weet wat ik wil, heb meer energie, ben me bewust van de keuzes. Ik kan grenzen stellen en leef vanuit mijn gevoel. Ik ben me niet alleen bewust geworden van mijn kwaliteiten en mijn vervormingen maar vooral heb ik tools aangereikt gekregen hoe ik die vervormingen kan omzetten naar kwaliteiten. Ik weet waardoor mijn gedrag wordt veroorzaakt en kan door de bewustwording er zelf relatief gemakkelijk iets aan doen als ik er last van heb. Nelly heeft ontzettend veel kennis en ik vond het erg interessant om te horen dat er achter 'elke' gedachte iets anders schuil gaat en hoe dat komt. Vooral de uitleg waarom ze dingen vraagt, erg goed!
Geke Bosma, Marketeer Roterogroep

Praktisch

In ongeveer tien tot twaalf gesprekken van een uur en een kwartier krijg je zicht op wat jouw (nieuwe) carriere- en levensdoel is. Je kent je kwaliteiten en weet wat je een werkgever te bieden hebt, waardoor je moeiteloos je doel bereikt. 

100% Niet Goed Geld Terug Garantie

Mocht je merken dat je toch iets anders had verwacht, dan kun je op elk moment in het traject alsnog besluiten te stoppen. Je krijgt dan je investering terug, uitgezonderd € 75,00 administratiekosten en onder directe teruggave van alle verstrekte materialen.

Je Loopt dus Geen Enkel Risico

Je zit dus nergens aan vast. Als je na de eerste sessie denkt: Dit is niets voor mij, dan ontvang je gewoon je geld terug.
 

Ben jij klaar om...  

De uitdaging van een nieuwe baan/leven aan te gaan?

Weer passie te voelen in je werk en je leven?

Jouw kwaliteiten tot zijn recht te laten komen in wat je doet?

 

Begin er niet aan wanneer je...

Niet bereid bent om je angst voor verandering onder ogen te zien

Niet naar jezelf en je aangeleerde patronen wilt kijken

Jezelf niet belangrijk genoeg vindt om in te investeren

 

Eenvoudig

In de loopbaancoaching ontdek je aan de hand van eenvoudige opdrachten wat jouw levensdoel is. Zodat je voortaan ook met de rivier mee gaat zwemmen in plaats van er tegenin. En je veel mee flow in je leven ervaart en je energieniveau omhoog vliegt.

Wees er snel bij!

De loopbaancoachig is individueel en helemaal en alleen gericht op wat jij graag wilt bereiken in je leven en carrière. Omdat het aantal mensen dat ik individueel kan begeleiden beperkt is, is de mogelijkheid voor loopbaanbegeleiding ook gelimiteerd. Bel of mail me als je zeker wilt zijn dat ik je kan begeleiden.

Vragen

Heb je nog vragen over loopbaancoaching of ervaar je ergens onduidelijkheid over, dan hoor ik dat graag! Stel je vraag en je krijgt binnen 48 uur antwoord.

Investering

De investering voor een regulier zakelijk loopbaancoachtraject bedraagt met ingang van 1 januari 2021 €1.700,00 exclusief BTW. Particulieren betalen € 1.600,00 inclusief BTW.

Aanmelden

Ook met plezier uit je werk thuiskomen? Wat let je nog om in actie te komen? Meld je nu aan voor een loopbaancoachtraject en bel 058-266 33 49 of mail voor een kennismakingsgesprek.

Ik meld me aan voor loopbaancoaching