Coaching

Loopbaanbegeleiding confrontRelatiecoaching ConFront Coaching en Training

Coaching ConFront

Loop je rond met vragen ten aanzien van je werk of je leven? Weet je vooral wat je niet wilt, maar niet wat je wel wilt? Heb je misschien een andere rol in je werk gekregen? Er zijn vele aanleidingen om in een coachtraject te stappen. Coaching bied je een steun of waar nodig een duw in de rug in de richting van jouw verlangen. Heb je bepaalde doelen of verlangens die je wilt realiseren? Coaching is geschikt voor iedereen, dus ook voor jou! Misschien vind je de stap naar een psycholoog te groot, maar wil je wel professionele hulp. Laat je coachen als je vastloopt in je leven. Coaching kan op vele terreinen worden ingezet. Ik ben vooral gespecialiseerd in de volgende onderwerpen: 

 

Coaching inzetten bij:

Onzekerheid en twijfel

Faalangst

Beter voor een ander zorgen dan voor jezelf

Verwerken van nare gebeurtenissen in je leven

Baanverlies

Relatieproblemen

Conflictsituaties

Onvermogen je doelen te bereiken

Last van negatieve emoties en stress

Geen of te weinig klanten in je bedrijf

Weinig of geen energie

Depressieve klachten of burn-out

 

Misschien wil je... 

Je eigen bedrijf starten

Effectiever zijn in je rol als leidinggevende

Werk dat beter past bij jouw kwaliteiten

Beter omgaan met stress en spanning

Voor jezelf leren opkomen

Jezelf ontplooien of ontwikkelen

Je levensdoel vinden

Een beter betaalde of juist leukere baan vinden

Een betere gezondheid

Harmonie in je gezin en relaties

Wat het ook is, de onderliggende principes om je verlangen om te zetten in realiteit zijn altijd gelijk. Veel mensen blijven 'hangen' in een situatie waar ze feitelijk allang niet meer gelukkig in zijn. Of dat nu in het werk, relaties, gezondheid of wat dan ook maar is. Als jij je ook niet meer gelukkig voelt, maar niet weet hoe verder, dan kan ik je helpen. Maar ook als je ontwikkelvragen hebt. Als je een stap wilt zetten of hebt gezet in je carrière en je wel wat extra tips, trics en tools kunt gebruiken.

 

Gelukkig en succesvol

Er was een tijd dat ik nogal doelloos leefde in mijn leven en me van alles 'overkwam' dacht ik toen. Het leven heeft mij inmiddels veel laten bijleren. En nu heb ik ervaren dat ik zelf mijn leven creëer. Niet dat ik alles wat er in de werkelijkheid gebeurt in de hand heb, maar ik kan veel beter 'spelen' met wat zich daarin voordoet en ik weet nu ook hoe ik dat wat ik graag wil voor elkaar kan krijgen. En uiteindelijk bleek dat allemaal helemaal niet zo moeilijk als ik lange tijd dacht dat het was. Als jij ook de geheimen van het leven wilt ontdekken en weten wilt hoe ook jij gezond, gelukkig en succesvol kunt zijn, maak dan vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!
 

Wat is nodig?

  

  1. Helderheid over je doel. Als je weet wat je wilt, wordt het vele malen gemakkelijker om het te bereiken. Voor veel mensen is het grootste struikelblok dat ze vooral weten wat ze niet willen en niet goed weten wat ze wel willen. Je aandacht richten op wat je niet wilt is een grote handicap bij het bereiken van je doelen.
     
  2. Je moet genoeg reden hebben om dat doel te willen bereiken. Als de pijn van je huidige situatie groot genoeg is, óf als het plezier van het bereiken van je doel groot genoeg is, zul je de benodigde motivatie vinden om je doel te bereiken. Gelukkig zijn er de nodige manieren om waar nodig je motivatie te versterken. 
     
  3. Vervolgens een goede strategie om je doel te bereiken. Zonder goed plan is de kans groot dat je bij de eerste tegenslagen afhaakt. Een goed plan helpt je focus te houden op je doel in tijden van tegenslag.
     
  4. En ondersteuning en focus om daadwerkelijk in actie te komen de stappen te zetten die nodig zijn om je doel te bereiken

Zijn er vragen en situaties waar je tegenaan loopt en die je graag op wilt lossen? Of heb je een verlangen, maar weet je niet goed ho je daar vorm aan kunt geven? Graag wil ik je helpen met een speciale "Van droom naar daad"-sessie. Dit gesprek zal je het volgende opleveren:

 


Reacties van klanten:

Ik heb geleerd om uit het negatieve denken te blijven. Van denken naar doen, want anders verandert er niks. Toen ik begon was er één grote twijfel/chaos, nu een positief plan welke kan ik op wil. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ook mijn energie. Ik zie de toekomst positief in plaats van alleen maar ‘beren op de weg’. Het heeft mij in vrij korte tijd ‘op de rit’  gekregen en dat lijkt me voor een ieder die ‘vastloopt’  een aanrader.
 Nienke van der Grijn 

Ik heb geleerd om met mezelf om te gaan en met mijn negatieve gevoelens. Ik was redelijk zielig met mezelf en zat in een negatieve spiraal die alle negatieve energie versterkt. Nu sta ik stevig in mijn schoenen en kijk naar optimistische zaken en ben ik in staat om zaken los te laten. Het heeft er toe geleid dat ik mezelf beter voel van binnen. Dit straal ik ook uit en dat heeft weer effect op de omgeving. 
Wietze Verduijn 

 

Meer reacties >>>  

  

Waarom naar mij luisteren?
Wie is Nelly?


Aanbieding

Voor de maanden april en mei geldt de aanbieding voor een gratis van droom naar daad sessie. Als je gebruik wilt maken van dit aanbod, geef je dan op! Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang. De gesprekken vinden plaats op de Struikheide 17 in Heerenveen. Of als je dat liever hebt online via Whereby.com. 

Meedoen?

Om mee te doen, kun je je eenvoudig aanmelden via deze link. Geef in je aanmelding antwoord op de volgende vragen:

En dan?

Als ik je aanmelding heb ontvangen, neem ik contact met je op om het gesprek in te plannen. Let op: De mogelijkheid voor individuele coachgesprekken is beperkt en daarom geldt: Wie het eerst komt, het eerste maalt, dus wacht niet te lang om te reageren!

Investering

De investering voor een regulier zakelijk coachtraject bedraagt  met ingang van 1 mei 2021 € 2,000,00 ex. BTW. Particulieren betalen € 1.600,00 inclusief BTW. Het aantal gesprekken voor een traject ligt niet vooraf vast en is afhankelijk van de te bereiken doelen. Gesprekken vinden meestal een keer per veertien dagen plaats, maar kan in overleg worden aangepast. Ook online coaching behoort tot de mogelijkheden. De trajecten worden waar nodig ondersteund door online materiaal zoals bv. de cursus Zelfvertrouwen voor Vrouwen en de mindfulnesscursus Liever Gelukkig met Mindfulness. 

Doe niet mee als...

Je laten coachen kan het grootste verschil in je leven gaan betekenen. Misschien heb je daar op dit moment nog niet echt een goed beeld bij. En soms krijg ik de vraag wat er van de coaching verwacht kan worden. Daar heb ik hiervoor al enigszins antwoord op gegeven. En ik zal alles doen wat binnen mijn vermogen ligt om jou mee te nemen in het proces naar het vinden van de beste versie van jezelf. Of dat nu gaat om loopbaandoelen, persoonlijke ontwikkeling, je relaties, of wat dan ook maar. Maar heb jij jezelf ook al afgevraagd wat jij van jezelf verwacht tijdens het traject? En heb je jezelf ook al gevraagd of je bereid bent datgene te doen wat nodig is om je doel te bereiken? Want al hoe graag ik dat misschien ook zou willen, als coach kan ik je de weg wijzen en ik kan een lichtje op je weg laten schijnen. Maar jij zult die weg moeten lopen. Dat is iets dat ik niet voor je kan doen. Daarom is het ook belangrijk dat jij voor jezelf nagaat wat jij bereid bent te doen of niet te doen. Want vooral dan kunnen we samen op een plezierige en constructieve manier op weg om de doelen die jij voor jezelf stelt en de wensen en verlangens die jij voor jezelf hebt te bereiken.  Overigens kan het best zo zijn dat je voor jezelf nog niet precies weet wat voor jou de beste uitkomst is als je je aanmeldt. Dat is oké. Ik help je als dat nodig is met het vinden van het voor jou meest uitdagende en vervullende doel en het leren leven van je verlangen. En ik help met het bereiken van dat doel. Ik sta naast je, achter je en geef je waar nodig een duwtje in de rug.

Hieronder staan vijf aandachtspunten die je helpen om het mooiste en beste uit je coachtraject te halen

1. Ik doe dit coachtraject voor mezelf

Hoe voor de hand liggend dat misschien ook lijkt, is het in de praktijk niet altijd zo. Het komt wel voor dat mensen een afspraak maken die door hun ouders, partner of baas 'gestuurd' zijn. Of sterker nog, dat die ander een afspraak wil maken voor diegene. Maar de enige manier waarop ons traject gaat werken is als het jouw eigen keus is. Het geeft niet of die keus is ingegeven door een verlangen of juist ingegeven door een vorm van angst, doordat er zaken in je werkelijkheid zijn waarvan je niet wilt dat ze in je werkelijkheid zijn. Als het maar jouw wens is om met mij samen jouw doel te bereiken en/of eerst jouw doel helder te krijgen. Uiteraard is er niks mis mee als iemand anders je op het spoor zet om de beste versie van jezelf te worden. Maar het is belangrijk dat je voor jezelf ook de beste versie van jezelf wilt zijn. En het helpt ook als je er ook echt aan toe bent om die stap te zetten.

2. Ik erken mijn zelfhelend vermogen

In mijn versie van de werkelijkheid is het zo dat wat voor soort coaching of begeleiding je ook zoekt het uitgangspunt is dat jij je eigen zelfhelend vermogen gaat aanspreken. Want zodra je je zelfhelend vermogen linkt aan de coaching ben je onderweg naar innerlijke veilgheid, stabiliteit en innerlijke vrijheid. Dat betekent ook dat je de verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen leven gaat nemen en jouw eigen weg gaat bewandelen. Je hoeft op dit moment nog niet te weten welke weg dat is en hoe je dat doet, maar het innerlijke besluit dat je die verantwoordelijkheid wilt gaan dragen is wel belangrijk voor een succesvol traject. Het betekent ook dat je je geluk niet meer uit de buitenwereld haalt, maar op de enige plek waar je het duurzaam zult vinden: In jezelf en uit jezelf. Het bijzondere wat er vervolgens ontstaat is dat je de erkenning die je eerst zo graag uit de buitenwereld wilde niet meer nodig hebt. En juist als je hem niet meer nodig hebt komt die erkenning uit de buitenwereld. Doordat jij jezelf erkent, gaat de uiterlijke werkelijkheid dat stuk van jou weerspiegelen.

3. Ik ben mijn eigen leider

Je kiest voor deze coaching omdat je de innerlijke behoefte voelt en je je bewust bent van het feit dat je op bepaalde punten je patronen wilt gaan doorbreken om te bereiken wat je bereiken wilt. Natuurlijk wijs ik je waar nodig de weg, maar zoals gezegd: Het is jouw pad en jij zult dat pad moeten gaan lopen. En daarin ook de verantwoordelijkheid moeten nemen voor wat er in jouw werkelijkheid is. Jij bent, of zo je dat nu nog niet bent, jij wordt de leider in je bestaan. Degene die aan het stuur zit van jouw levensbus. En jij gaat bepalen waar de reis heen gaat. En ja, je mag best af en toe even stoppen op een kruispunt om te kijken welke kant je het leukste lijkt. Of de rotonde een paar keer rond rijden omdat je het even nog niet weet. Maar ook dan is het jouw besluit om die rotonde rond te rijden. Omdat jij rijdt. Al wil je twintig keer die rotonde rond.

4. De afspraak met mezelf is ook een afspraak

Als een afspraak met jezelf geen afspraak is, dan zullen je resultaten ook navenant zijn. Dat betekent dat als we een afspraak hebben het uitgangspunt is dat die afspraken met jezelf ook nagekomen worden. Realiseer je dat veranderingen meestal niet vanzelf gaan. Daar moet je iets voor doen en meestal is dat iets dat buiten je comfortzone ligt. En ja, dat is voor iedereen spannend. Dus ook voor jou. Om je patronen te doorbreken zul je soms een tijger in de ogen moeten kijken. Want als je niet bereid bent om te doen wat nodig is, zul je ook je doel niet gaan bereiken. En ja voordat je de tijger in de ogen hoeft te kijken zal ik je eerst helpen je zelfbeeld te versterken en je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je als het moment daar is ook in staat bent en over voldoende zelfvertrouwen beschikt om datgene te gaan doen wat nodig is. En daarnaast doen we het stap voor stap. We bouwen eerst aan het fundament en bouwen vervolgens gestaag verder aan de verdiepingen. Je hoeft en je gaat niet in een keer van de kelder naar de zolder. Je succes bereik je veeleer door kleine haalbare en overzichtelijke stappen. Waarbij we ervoor zorgen dat je leert die kleine stappen te eren en je successen te vieren. Zodat je na verloop van tijd in staat bent om die tijger in de ogen te kijken en je grote successen te vieren.

5. Oefenen oefenen oefenen

Coaching vergroot je bewustzijn en verandert je kijk op jezelf. En hoewel dat vergroten van je bewustzijn voorwaarde is, is het niet voldoende voorwaarde. Een andere voorwaarde voor het succesvol zijn van een coachtraject is dat je simpelweg oefent wat je hebt geleerd. En nog eens oefent. En nog eens oefent. Want alleen dan overschrijf je je oude patronen. De stappen die je op weg terug naar jezelf brengen zijn geen moeilijke of ingewikkelde stappen. In feite zijn ze best wel makkelijk. Maar je zult ze wel consequent moeten doen om verandering te bewerkstelligen. Want als je wat je leert niet in de praktijk gaat brengen, zal wat je geleerd hebt geen verschil maken. Een succesvol coachtraject betekent dat je in de praktijk anders gaat denken over jezelf en anderen. Dat je anders gaat communiceren, je anders gaat gedragen in bepaalde situaties, je heilige grenzen gaat stellen en stopt met doen wat niet meer goed voor jou is. Zonder die integratie van het geleerde in de praktijk zal er ook geen transformatie zijn. Maar hé, voor de beste versie van jezelf ben je vast wel bereid om in beweging te komen toch?

Ben ik bereid?

Ik nodig je uit om rekening houdende met bovenstaande jezelf de vraag te stellen: Ben ik bereid te doen wat nodig is om het resultaat te bereiken dat ik bereiken wil? En ja natuurlijk kan het zijn dat je nog niet precies weet wat het is dat je wilt. Sterker nog, dat kan zelfs de aanleiding van je traject zijn. En misschien weet je van alles ook niet precies wat het is dat je hiervoor te doen hebt. Dat is ook precies waarin ik je aan de hand mee zal nemen. Maar wees eerlijk naar jezelf en vraag jezelf af of je nu echt door wiilt pakken en je wilt gaan doen wat nodig is om het leven te gaan leven dat je altijd al het liefste wilde. Als je antwoord daarop ja is, maak dan vandaag nog een afspraak!!! Stel niet uit, want dat is een van de valkuilen waardoor je jezelf af houdt van het bereiken van wat je het liefste wilt. Twijfel je? Ook dan nodig ik je uit om een afspraak te maken. In een verkennend gesprek kunnen we onderzoeken wat het is dat je nodig hebt. En kunnen we voelen of we een klik met elkaar hebben en we iets voor elkaar betekenen kunnen. Vaak neemt dat gesprek de twijfel weg. En de uitkomst kan meerdere kanten op. Want soms weet je dan dat je er niet aan toe bent. En soms voel je juist toch: Ja dit is wat ik wil. En soms wil je er dan gewoon nog even over 'slapen'. Ook goed, maar dan heb je wel helderder hoe je ervoor staat.

Ik wil me nu aanmelden

Als je denkt dat het nu jouw tijd is om goed voor jezelf te gaan zorgen en je bent er klaar voor om het leven te gaan creëren dat je graag wilt, voel je dan van harte uitgenodigd om je aan te melden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Coachtrajecten vinden in principe plaats op de Struikheide 17 in Heerenveen. Maar een combinatie van fysieke contacten en online coaching is ook mogelijk. Volledig online kan uiteraard ook.