Lekker gek

Lekker gek

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op maandag 28 september 2015 door Nelly de Jong

Jaren geleden had ik een baas in de categorie ‘lekker gek mens’. Je kent ze wel: rond de vijftig, kinderen net de deur uit, dure Jan Jansen-schoenen, lekker fleurige rok en een kek kort kapsel. Zo een die tijdens een vergadering roept dat je je hart moet volgen en dicht bij jezelf moet blijven. Eentje die in haar eeuwige verstrooidheid zonder erbij na te denken “Ja lieverd?” zegt als iemand haar wat vraagt terwijl ze druk bezig is.  Die voorstelt om raku te  gaan kleien of koeien knuffelen bij het volgende teamuitje. Zo’n vrouw waarvan ik zwoer dat ik er nooit eentje zou worden.

Je mag me slaan

Mijn zusje en ik zeiden altijd tegen elkaar: “Sla me als ik op mama ga lijken”. Daar is niks van terechtgekomen, want als een van onze kinderen begint te mopperen over opruimen roepen we: “Het is hier geen hotel!” Het standaard antwoord op elke ‘waarom’ vraag is natuurlijk “omdat ik het zeg” en als ze dan nog niet luisteren, dan zeggen we dat ze gewoon moeten doen wat we zeggen en anders zullen we ze ernstig in verlegenheid brengen. Langzamerhand begon dan ook tot me door te dringen dat ik vroeg of laat ook een lekker gek mens zou worden.

Vreemde eend in de bijt

Vandaag gaf ik een presentatie voor een groep mensen en al had ik erg mijn best gedaan om representatief over te komen (ik had mascara opgedaan), toen ik de zaal binnenstapte voelde ik me direct de vreemde eend in de bijt. Het publiek was weliswaar gemêleerd, maar alle andere sprekers waren in pak en voorzien van Powerpoints , banners, handouts en  visitekaartjes. Ik had mijn nieuwe tijgersokken aan, een vlinderspeldje in mijn korte haar en een kladje in mijn rugzak voor het geval ik een blackout zou krijgen en niet meer wist wat ik wilde zeggen. Mijn visitekaartjes lagen waar ze altijd liggen: ergens onderin een la.

Nu al lekker gek

Toen het mijn beurt was en ik voor de groep ging staan zag ik mezelf ineens door hun ogen en realiseerde ik me dat het zover was: ik ben nog lang geen vijftig, maar nu al een lekker gek mens. Ik trok snel mijn mouwen omlaag om mijn tattoos te verbergen (typisch kenmerk van de lekker gekke veertiger) en vertelde over alle keren dat ik op mijn bek was gegaan als startende ondernemer. Aan het eind gooide ik er spontaan uit dat je altijd je hart moet volgen. De mannen in pak lachten me bemoedigend toe en na afloop had ik een paar leuke en inspirerende gesprekken met mensen die me bestookten met vragen. Ik voelde me net zo in mijn element als mijn baas destijds. Gelukkig zei ik nog net niet “ja lieverd?” toen iemand mijn naam riep.

Trots

Ik stapte met een gevoel van trots en overwinning op de fiets. Eenmaal thuis ging ik nog even bij zoon kijken, die spontaan wakker werd en me met lodderige ogen aankeek.  Langzaam zakte zijn blik af naar beneden, richting mijn tijgersokken. “Heb je dát aangedaan vanavond?” vroeg hij verontwaardigd. “Denk maar niet dat ik zo naast je wil lopen, want dan schaam ik me helemaal dood”. Ik kreeg een akelig déjà-vu-gevoel naar dertig jaar geleden en wist ineens precies hoe mijn moeder zich toen voelde. “Wen er maar aan,” zei ik tegen hem. “En als morgen je kamer niet is opgeruimd, dan trek ik ze samen met mijn beertjespyjama aan als ik je uit school haal.”

Coaching?

Wil je ook leren je innerlijke zekerheid te vergroten, zodat je daden kloppen bij je normen en je principes? Meld je dan nu aan voor individuele coaching. De gesprekken vinden plaats op het Zuidvliet 292 A in Leeuwarden, Friesland. 

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwen, balans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat met jouw tips en ervaringen.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Oefening: Gehechtheid loslaten
Omstandereffect »

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Zelfvertrouwen


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Lekker gek

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.