Iedereen heeft alles in zich

Universum, iedereen heeft alles in zich

Geplaatst op vrijdag 4 september 2015 door Nelly de Jong

Soms zeg ik in een van mijn coachgesprekken of trainingen wel eens dat iedereen de moordenaar in zich heeft. En soms schrikken mensen daarvan. Moordenaar? Ik? Nee, ik niet… En toch… Iedereen heeft alles in zich. Alleen hebben we vaak niet geleerd dat we alles mogen zijn. Het gevolg: We ontkennen delen van onszelf die we in onszelf veroordelen en gebruiken onze vinger om naar anderen te wijzen. En op die plek maakt de eenheid plaats voor afscheiding. Ineens is niet meer alles met alles verbonden.

Het ene heeft het andere nodig

Nee, natuurlijk bedoel ik nu niet te zeggen dat je er maar lustig op los moet moorden. En toch... Kun jij in alle eerlijkheid verklaren dat je nog nooit een mug hebt doodgeslagen of een mier hebt dood getrapt? Ik hoor je al zeggen: Jamaar, dat is niet hetzelfde.... Jij bent toch geen moordenaar... Of toch wel? Hoe het ook zij, wat ik bedoel is dat alles in ons leven, in dit leven in de vorm bestaat bij de gratie van zijn tegendeel. Elke vorm van gedrag, alles wat we doen of niet doen bestaat omdat zijn tegendeel er ook is. En niet accepteren van het tegendeel leidt tot afgescheidenheid en strijd. Strijd die we momenteel heel duidelijk weerspiegeld zien in onze werkelijkheid. De wereld staat op zijn kop en de strijd woedt voort. In onze harten en in onze buitenwereld.

Unversele wet 

Wit kan niet zonder zwart. Groot niet zonder klein. Lang niet zonder kort. En onder dit mechanisme is een universele wet werkzaam. Net zoals de zwaartekracht werkt, werkt het bij de tegendelen, bij de paradoxen zo dat er in het gedrag altijd een onderliggende onzichtbare kracht werkzaam is.

Opgeblazen ego

Zo zal iemand die het nog nodig heeft om zijn ego en zichzelf op te blazen uiteindelijk als een ballon leeglopen. Het machtsvertoon wat daarbij hoort is niets meer en niets minder dan een weerspiegeling van de onderliggende onzekerheid. Misschien iets om voor ogen te houden de eerstvolgende keer dat iemand tegen je tekeer gaat?

What comes up, must come down

Alles wat omhoog gaat, komt onherroepelijk weer naar beneden. En wie beneden is, kan alleen nog maar omhoog. Ben je eenmaal boven, dan zal het ego angst gaan ervaren. Angst om die plek kwijt te raken en in het ontstaan van die angst is de afdaling ingezet.

Wat ik geef zal ik ontvangen

Geef en je zult ontvangen 

Je zult moeten geven wat je graag wilt ontvangen, want als je niet kunt geven dan zul je ook niets krijgen. Een gul hart wat gemakkelijk geeft en wat niet vast zit aan allerlei materiele zaken, zal gemakkelijk terug ontvangen. Hoe meer je vasthoudt aan wat je hebt, des meer slachtoffer van wat je hebt, je bent.

Vrouwen, het sterke geslacht 

Een andere… We denken meestal dat mannen het sterke geslacht zijn, maar dat is maar zeer de vraag. Het vrouwelijke in ons faciliteert, maakt dingen mogelijk. Het mannelijke in ons veroorzaakt… Het vrouwelijke in onszelf beweegt mee, geeft zich over, neemt over en overwint. En we zijn niet alleen maar man of vrouw. Iedereen heeft alles in zich. Het mannelijk en het vrouwelijke. Maar de vraag is welke kant van de medaille leef je?

Sterker dan steen...

Je zou zeggen wat is er sterker dan steen? Maar toch… Water holt de sterkste steen uit. Terwijl water juist vloeibaar, beweeglijk en meegaand is.

De kracht van je mind

Misschien zit je op dit moment in een dip in je leven en heb je het etiket depressie of een ander etiket opgeplakt gekregen. Wees dan verheugd, want niets is sterker dan de kracht van je geest. De kunst is alleen die geestkracht in de juiste richting te leiden.

Anders kijken

Het is misschien een andere manier van denken en kijken voor je. Maar als het leven pijn doet. Als het leven tegenzit. Keer de dingen dan gewoon eens om. Draai het binnenste buiten of over de kop en verwonder je over de andere werkelijkheid die er dan ontstaat. Die ene werkelijkheid kan niet zonder de andere. Ik ben jij en jij bent ik. En of je het nu leuk vindt of niet: Alles is met alles verbonden. Wil je ook ontdekken hoe je anders naar hetzelfde kunt kijken? Meld je dan nu aan voor de 8 weekse cursus: 

Liever gelukkig met Mindfulness

Meditatiepakket

Je kunt natuurlijk ook gewoon net als ik beginnen met geleide meditaties, door een losse meditatie te bestellen of een meditatiepakket met allerlei verschillende meditaties met voor verschillende situaties.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwen, balans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat met jouw tips en ervaringen.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Mindfulness tegen depressie
De kracht van Focus »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 10.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Overtuigingen en meditatie


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Iedereen heeft alles in zich

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.