Internetloze dag

internetloze dag

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015 door Nelly de Jong

Ineens ligt de hele wifi plat. Ik denk nog even dat het aan mijn telefoon ligt, die tenslotte al heel wat valpartijen heeft overleefd (inclusief eentje in een grote plas regen), maar door de oerkreet vanuit de woonkamer weet ik dat dit een Groot Probleem is. Zoon zit met verwilderde ogen op de bank naar de iPad te staren. Geen internet meer. Vanuit zijn thuiskantoor hoor ik man hartgrondig vloeken. Na wat beschuldigingen over en weer (wie heeft er op welk knopje gedrukt, wie is er het laatst in de meterkast geweest en is de rekening wel betaald?) doe ik wat elke vrouw in zo’n situatie zou doen: ik bel de helpdesk.

Hij zegt Heel Erg NIks

“Ik vermoed dat het snoertje kapot is,” zegt Johan van de helpdesk en hij stelt voor dat ik het even probeer met een ander snoer. Ik geef de boodschap door aan eega, maar die gelooft er niets van. “Wat weet zo’n uitzendkracht nou helemaal van IT,” moppert hij terwijl hij met gefronste wenkbrauwen  lang naar een wit kastje staart. “Druk eens op wat knopjes,” zeg ik, tegelijkertijd beseffend dat die suggestie op hem dezelfde uitwerking heeft als wanneer ik in zijn bijzijn dertig keer op de knop druk bij het stoplicht. Hij draait met zijn ogen, en zegt Heel Erg Niks.

Arme Johan

Uiteindelijk belt hij alsnog zelf boos de helpdesk en krijgt prompt Johan weer aan de lijn. “Zoals ik uw vrouw net ook al uitlegde…” hoor ik hem zeggen en ik krijg medelijden met Johan. Ik hoop dat hij een cursus ‘omgaan met boze klanten’ heeft gedaan. Na veel vijven en zessen geeft Johan toe en wordt er een afspraak gemaakt voor de monteur. Over drie dagen. Er breekt paniek uit. De heren hebben zomervakantie en ik heb vrij van de baas, maar het freelancewerk gaat gewoon door dus als er iemand is die mag flippen omdat er geen internet is, dan ben ik het wel. 

Te midden van alle paniek ga ik terug naar het rustpunt in mezelf

Legpuzzel

Creatief als ik ben fiets ik naar een vriendin die wel gewoon wifi heeft en werk daar mijn mailbox weg. Weer thuis tref ik de heren aan met een legpuzzel. Een echte. Eega maakt een kopje thee voor me en met z’n drietjes zetten we het ding in elkaar. Daarna begin ik met een klus die ik al weken (lees: maanden) voor me uitschuif: het opruimen van Het Atelier. Ook wel bekend als ‘het washok waar Linda ooit een tafel heeft neergezet met de bedoeling dat het een atelier werd maar waar nu alles in word gepleurd’. Het duurt een uur voor ik de hele kamer leeg heb getrokken. De rest van de dag ben ik bezig met schoonmaken, schiften, opbergen en spontane vreugdedansjes maken als ik weer eens iets terugvind waarvan ik dacht dat ik het allang kwijt was. Ik vind zelfs het espressoapparaat en dat komt goed uit, want de senseo heeft het net vanmorgen begeven. 

Kletsen

Aan het einde van de dag zitten we lekker buiten aan de picknicktafel te kwartetten en kletsen, als de BFF van eega langskomt. Hij heeft een nieuw kabeltje bij zich, “gewoon om even te proberen”. Ik zie aan de strijdbare blik van eega dat hij niet kan wachten tot het moment dat het nieuwe kabeltje óók niet werkt, zodat hij Johan weer kan bellen om hem te vertellen dat hij ernaast zat. Maar verrek: het werkt. We hebben weer internet. Wifi. TV. Telefoon. Iedereen sprint naar binnen om zich te installeren achter de beeldschermen, terwijl ik de helpdesk bel om de monteur af te zeggen. Jammer genoeg is Johan al naar huis.

Ergens wel jammer

Als ons kind ’s avonds gelukzalig op de bank hangt met de iPad en wij allebei weer aan het werk zijn aan de eettafel vind ik het ergens nog wel jammer ook, dat alles het weer doet.  Ik heb in geen tijden zo’n productieve dag gehad en het was gezellig, de hele dag spelletjes doen en kletsen. “We plannen gewoon een apparaatloze dag in,” zeggen we tegen elkaar, maar als ik met de pen in de aanslag sta voor de kalender blijkt er elke dag wel iets te zijn. Een online seminar, iets met een chatgroep, de première van een nieuwe tekenfilm… Terwijl het enthousiasme begint af te nemen schrijf ik heel klein op de kalender volgende maand: Johan bellen. Die wil de boel vast wel een dagje platleggen als ik het lief vraag.

E-book Liever Gelukkig Met Mindfulness

Gratis E-book <a href=
Wil je ook gewoon zijn wie je bent? Worden zoals je was toen je net geboren was? Onbekommerd en vrij? Lees dan in dit gratis e-book Liever Gelukkig met Mindfulness hoe dat kan! Zodat ook jij meer ontspannen en rustiger kunt zijn, en steeds meer en meer jezelf.

Download e-book Liever Gelukkig met Mindfulness

8 weekse training Liever Gelukkig met Mindfulness

Liever Gelukkig met Minduflness

Als je nog moeite hebt om je aandacht op constructieve en helpende gedachten te richten, dan kun je je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de 8 weekse training Liever Gelukkig met Mindfulness .

Geleide meditaties - visualisaties

Gratis meditaties

Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat alitjd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met wie je werkelijk bent en ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. 
Download gratis meditaties 

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat met jouw tips en ervaringen.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Wat geef jij je kind mee?
Relaties: Boosheid de baas »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 10.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Stress, Emoties en Denken (positief en negatief)


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Internetloze dag

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.