Precies het juiste moment

Fietsen leren

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op donderdag 18 juni 2015 door Nelly de Jong

In de week dat ik voor het eerst in m’n leven naar Pinkpop ging leerde onze zoon fietsen. Ik ben veertig, hij bijna tien. Allebei hadden we er een hard hoofd in dat het er ooit van zou komen, maar ineens was het zover.

 

 

Pinkpop

Vroeger was er altijd wel iets dat me tegenhield om naar Pinkpop te gaan: te duur, het vooruitzicht op smerige wc's en slapeloze nachten in een ondergepiste tent. Bovendien kende ik niemand die met me meewilde, en ik was net niet avontuurlijk genoeg om de onderneming in mijn eentje uit te voeren. Vooral in de jaren dat mijn favoriete band op Pinkpop stond zat ik met gekromde tenen te kijken naar de live-uitzendingen op tv, omdat ik er niet bij was.

Faith no More

Bij toeval kwam ik erachter dat een collega met wie ik het goed kon vinden helemaal gek was van dezelfde band. "Ik wou dat ik erbij was geweest toen ze op Pinkpop speelden," verzuchtte ze. Inmiddels was de band al jaren uit elkaar, maar spontaan spraken we af dat we - mochten ze ooit weer bij elkaar komen en op Pinkpop spelen - samen richting Landgraaf zouden gaan. Ik schreef voor de volledigheid onderaan mijn bucketlist 'Met M. naar Pinkpop als Faith no More optreedt', want ik heb geleerd dat je maar zelden iets krijgt als je er niet om vraagt.

Jeugdcrush

Het zal ergens begin maart geweest zijn toen een vriendin me verhit opbelde: "Heb je het al gehoord? Ze zijn weer bij elkaar en komen naar Pinkpop!" Ik appte collega om het heuglijke nieuws te delen en vroeg man of het okee was als ik ging. "Moet je doen," zei hij, met de toevoeging dat ik wel aan de goeie kant van het podium moest blijven want tja, naast de muziek hadden we natuurlijk ook nog een restje jeugdcrush over vanwege de ooit zo knappe zanger. We kochten kaartjes, boekten een hotel (want geen twintig meer) en regelden de treinreis.

Fietsen

Twee dagen voordat ik zou vertrekken (inmiddels had ik mijn tas al zes keer opnieuw ingepakt) kondigde zoon ineens aan dat hij wilde fietsen. Drie fietsen waren inmiddels al ongebruikt doorverkocht en nummer vier dreigde hetzelfde lot te ondergaan, maar we groeven ‘m op achterin de schuur en zetten ‘m midden op de weg. Met man aan de ene kant en ik aan de andere bakenden we het oefentraject af. Zoon stapte op de fiets, zette zijn voeten op de pedalen en croste in één ruk naar me toe. Daarna reed hij hetzelfde stukje terug en herhaalde het keer op keer, zodat inmiddels de halve buurt voor het raam stond te juichen tegen de tijd dat hij van ons echt moest stoppen omdat het ondertussen al lang na bedtijd was. Sindsdien fietsen we elke dag met z’n drietjes een rondje, elke dag een beetje verder en moeilijker. Het komt wel goed met ons kind.

Blote voeten en zeiknatte schoenen

En ook met mij is het goed gekomen: ondanks vertragingen en dat we bijna in de verkeerde trein zaten arriveerden we toch veilig en wel op Pinkpop. Dat we eerst een roteind in de stromende regen moesten lopen en ik vervolgens direct door kon naar de EHBO wegens flinke blaren (want ja, blote voeten en zeiknatte schoenen) zijn we eigenlijk alweer vergeten. Want we stonden vooraan, met hart en ziel meeblèrend in onze vrolijk gekleurde regenponcho’s en zonder enig gevoel voor gêne. Helemaal rozig van hernieuwde verliefdheid en euforie ploften we na afloop neer op een picknickbankje onder een grote boom, die volgehangen was met lichtjes. De geuren van exotische maaltijden hingen om ons heen. Op de tafeltjes stonden potten met bloemen. Iemand speelde gitaar en zong de sterren van de hemel.

Het juiste moment

En ineens realiseerde ik me dat ik precies op het juiste moment voor het eerst naar Pinkpop ben gegaan. Niks geen bezopen pubers, geduw en urenlange rijen voor smerige toiletten meer. Integendeel: Er hing een gemoedelijke bohemiensfeer, iedereen was aardig en geduldig en de toiletten waren schoner dan die bij mij thuis. Dat het zo lang heeft geduurd voor het zover was, was blijkbaar met een goede reden. Net als met het fietsen van zoon.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwen, balans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat met jouw tips en ervaringen.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Jezelf klein houden
Loslaten om ruimte te krijgen »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 10.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer mindfulness en Effectiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Precies het juiste moment

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.