Allemaal een Bucket List

Schriftje

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op vrijdag 9 januari 2015 door Nelly de Jong

Sinds ik er eentje bij Nelly zag hangen ben ik dol op bucket lists. Je weet wel, zo'n lijstje met dingen die je wilt doen voordat je doodgaat. Of, om het wat positiever te benaderen: dingen die je nog wilt doen en bereiken in je leven. Die van haar was erg inspirerend: mensen die ze wilde ontmoeten, plaatsen die ze wilde bezoeken en dingen die ze wilde doen. Ik keek er naar en dacht telkens: “Oh ja! Dat wil ik óók!” Omdat ik een geheugen heb als een zeef vergeet ik dat soort dingen altijd meteen weer, dus maakte ik op haar aanraden ook maar eentje. En echt: het werkt. 

Hoe staat het er mee?

Mijn lijst hing eerst op de koelkast, met als gevolg dat mijn moeder (tevens onze oppas) om de haverklap ging vragen wat de stand van zaken was. Daardoor bleef ik wel alert, maar kwam er ook een behoorlijke druk op m’n lijst te staan. Bovendien was het ook niet echt bevorderlijk dat ik haar af en toe proestend in de keuken hoorde als ik er weer eens iets nieuws bij had geschreven. Ik trok het lijstje van de koelkast, pakte een mooi notitieboek en schreef alle items over. Daarna verdween het boekje in de kast.

Trouwen met George Clooney

Twee weken geleden kocht ik een nieuwe organizer. Hij is erg leuk, want behalve een agenda zitten er allemaal leuke mapjes en notitieblaadjes in en dat leek me erg handig. Ik keek op Pinterest om te kijken of ik hem nog verder kon opleuken want het sprak me wel aan: alle info die ik nodig heb, altijd bij me in mijn tas. Had iemand haar bucket list vooraan in haar organizer gestopt. Voorzien van leuke doodles en glitterstickers natuurlijk, want zo gaat dat op Pinterest. Ik rukte mijn notitieboekje uit de kast en begon weer met overpennen. Al snel kwam ik erachter dat een paar items al afgevinkt konden worden omdat ik ze al gedaan had (‘trouwen met George Clooney’ had ik inmiddels al geschrapt wegens gebrek aan steun van eega). Dat schoot lekker op! Daardoor had ik mooi de tijd om de stickertjes die ik bij mijn organizer kreeg erbij te plakken, want dat stond tenslotte ook op mijn bucket list: elke dag iets moois maken.

Welke wens zou ik graag vervuld willen zien?

Goede voornemens

Klein nadeel van zo’n lijst in je organizer: overal waar je komt krijg je nieuwe ideeën en dat pent zo lekker weg als je 'm toch bij je hebt. In no time had ik 150 items op mijn lijst. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen. "Waarom maak je er niet eentje voor alleen dit jaar?" vroeg mijn man. Hij is heel goed in schiften en plannen, dus dat kwam mooi uit want ik kon wel wat hulp gebruiken. Bovendien paste het prima in het goede voornemen dat ik op nieuwjaarsochtend om 02:00 enthousiast door de straat brulde tegen alle buren: “Dit jaar ga ik mezelf goed organiseren!" Yep, vandaar ook die organizer dus.

21.30 naar bed

Nu heb ik een keurig lijstje van 25 doelen die ik dit jaar wil bereiken. En het werkt. Elke week ga ik bij mijn vriendin langs en die is ook erg van de doelen, dus in de pauze van “My big fat gypsy wedding” of een ander willekeurig fout programma lezen we omstebeurt onze lijst voor. Ben ik echt minstens drie keer in de week om 21.30 naar bed gegaan, omdat ik mijn slaap echt hard nodig heb? Heb ik al ideeën voor die gewenste publicatie in een internationaal tijdschrift? En hoe gaat het met haar 365-dagen project?

Focussen op mijn doelen

Langzamerhand begin ik de slag te pakken te krijgen van de bucket list. Gelukkig heb ik een paar jaar geleden al van Nelly geleerd hoe ik me moet focussen op mijn doelen, en hoe ik die doelen kan vaststellen. Het is weer een stukje van de puzzel dat op zijn plaats valt, en het enthousiasme van vriendin en mij begint ondertussen ook over te slaan op anderen om ons heen. Zelfs eega is aan een eigen lijst begonnen, maar pas nadat ik had gezworen dat ik niks anders met George Clooney op mijn lijst zou zetten. Hoeft ook niet meer, want die staat tegenwoordig op het lijstje van m’n moeder.

Gratis E-book 100 Vragen van Verlangen

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book 100 Vragen van Verlangen

Kies zelf voor je leven en/of onderneming

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de avond Kies zelf voor je leven en/of onderneming, waarin Mark C Hoogenboom van de Kiesacademy je helpt duidelijkheid te krijgen over waar je in jouw leven naartoe wilt. Aanmelden kan hier!

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Bril of lenzen?
Dat kan je zélf toch wel? »

Gratis E-book 100 Vragen van VerlangenAl meer dan 3.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Effectiviteit, Doelen en coaching


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Allemaal een Bucket List

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.