Gezondheid-Energie: Afvallen? Eten als brandstof?

Met enige regelmaat stel ik mensen wel eens de vraag of ze weten wat de belangrijkste brandstof voor hun lichaam is. Steevast krijg ik allerlei vormen van voedsel als antwoord. Slechts een enkeling is zich bewust van de belangrijkste brandstof voor het lichaam. Toch kunnen we maanden zonder voedsel. Iets minder lang zonder vocht en maar een paar minuten zonder zuurstof. Ons lichaam bestaat uit cellen. Die cellen gebruiken zuurstof als brandstof. Daarom is zuurstof echt belangrijk voor ons lichaam. Maar het is niet de enige reden. Een goede diepe buikademhaling doet meer.

Door naar Gezondheid-Energie: Afvallen? Eten als brandstof? »


Gezondheid-Energie: Zware conclusies

Uit cijfers blijkt dat het aantal mensen met overgewicht de laatste 10 tot 15 jaar sterk is toegenomen. Je kunt zelfs spreken van een obesitas-epidemie. Wereldwijd lijden nu ongeveer een miljard mensen aan overgewicht en zijn er 250 miljoen mensen met obesitas. Veel mensen denken dat obesitas vooral in Amerika voorkomt maar dat is niet helemaal terecht. 55% van de Nederlandse mannen en 50% van de Nederlandse vrouwen vertoont overgewicht en 10% lijdt aan obesitas (bron: voedingscentrum). In Amerika lijden 20% van de mannen en 25% van de vrouwen aan deze sluipende ziekte. Over het algemeen zijn vrouwen sneller vatbaar voor obesitas dan mannen, maar het risico op bijkomende problemen is hoger bij mannen.

Door naar Gezondheid-Energie: Zware conclusies »


Gezondheid-Energie: Stress verminderen voor meer balans

Een van de krachtigste manieren om je innerlijke staat (hoe je je voelt) te veranderen en daarmee spanning en stress te verminderen is het richten en gebruiken van je aandacht. Hoeveel stress je voelt en wat je in je lichaam ervaart wordt bepaald door waar je je aandacht op richt. De hele dag door, wissen je hersenen het meeste van wat er om je heen gebeurt uit. Dat betekent dat je, om je rot en stress te voelen, alles waar je je blij en dankbaar in je leven voor voelt uit je gedachten moet wissen. Met wissen bedoel ik dan je aandacht er niet op richten. Het is dan niet in je bewustzijn.

Door naar Gezondheid-Energie: Stress verminderen voor meer balans »


Gezondheid-Energie: Tien overtuigingen voor een blijvend slank lichaam

Overtuigingen

Om blijvend slank te zijn zul je een innerlijke overtuiging moeten hebben dat je dat doel wilt, kunt en gaat bereiken. Zonder die innerlijke zekerheid wordt het een vorm van proberen. En proberen betekent in ons zenuwstelsel veel moeite doen en weinig resultaten bereiken. Wat weer tot gevolg heeft dat we op een gegeven moment ook stoppen met proberen, want proberen levert ons gewoon te weinig op. Hoe wel?

Door naar Gezondheid-Energie: Tien overtuigingen voor een blijvend slank lichaam »


Meditatie om je dag mee te beginnen

Meer informatie »