De beste baan van mijn leven

vieren, balonnen

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op woensdag 5 november 2014 door Nelly de Jong

Het is half zes 's morgens en ik sta buiten met een kop koffie, want soms heb je van die nachten dat je gewoon niet kunt slapen van de opwinding. Gisteren ben ik vast aangenomen bij het bedrijf waar ik al een jaar als uitzendkracht werk en ik ben - om het subtiel uit te drukken - extatisch. Tijdens het sollicitatiegesprek voor de vaste functie zei een van de aanwezigen: "Zo, jij weet heel goed wat je wilt." Inderdaad, maar dat was tot voor kort wel anders.

 

Ik deed maar wat

Ik wist voorheen helemaal niet wat ik wilde, dus deed ik maar wat er op mijn pad kwam. Ik kon goed lullen en wist me overal wel naar binnen te kletsen, omdat ik goed kon inschatten wat mensen wilden horen. Mijn eerste grotemensenbaan was die van supervisor op een callcenter en binnen zes weken nam ik alweer ontslag omdat ik er doodongelukkig werd. Daarna werd ik secretaresse, want daar zochten ze toevallig nog iemand voor (en natúúrlijk was ik een rustig tiepje en natúúrlijk kon ik goed plannen!).  Mijn CV is dan ook erg afwisselend en hangt aan elkaar van banen waarin ik niet gelukkig was. Ik hield mezelf voor de gek.

Werken voor je geluk

Ik zal de laatste zijn om te beweren dat het makkelijk was, dat proces van ‘werken voor je geld’ naar ‘werken voor je geluk’. Wat wilde ik nu eigenlijk in mijn werkzame leven bereiken, waar was ik nu echt goed in en wat wilde ik juist nooit meer? Om me heen drukte iedereen me op het hart dat ik maar gewoon blij moest zijn met elke baan, want dan kwam er tenminste geld binnen. Als het water je aan de lippen staat ben je inderdaad blij met elke baan die je kunt krijgen, maar door schade en schande wijs geworden was ik er allang achter dat ik heel erg ongelukkig werd van banen waarin ik mezelf niet kon zijn. En dat kostte me uiteindelijk heel wat meer: ik raakte zwaar overspannen, kreeg kinkhoest en was vervolgens een half jaar doodziek. Een goed moment dus om nog eens goed na te denken over je leven. Ik had toch tijd genoeg.

Ik doe alleen maar waar ik blij van word

Sinds de ommezwaai  heb ik alleen maar dingen gedaan waar ik blij van word. Ik fiets al een jaar fluitend naar mijn werk. Elke dag help ik mensen een weg te vinden in de complexe wereld van regeltjes en wetten. De meeste van mijn collega’s zijn ook een beetje raar. Vakidioten met veel te veel kennis, zodat ik nooit kan winnen als er weer eens een quiz wordt georganiseerd door de Personeelsvereniging. Ze besprongen me haast allemaal nadat ik met een grijns van oor tot oor binnenkwam, vlak nadat het heuglijke nieuws me was meegedeeld door de baas. En ik was trots op mezelf, want dit keer was ik aangenomen om wie ik ben en om wat ik kan. Bijkomend voordeel: ik ga ook nog meer verdienen.

Hiep hiep hoera!

Dit is wat ik bereikt heb dankzij mijn eigen inspanningen, met behulp van een goede coach die me er doorheen gesleept heeft. Ik ben niet langer een ploetermoeder, maar een zelfverzekerde vrouw met een veelbelovende toekomst in het werkveld waar ze thuishoort. Op de schoorsteenmantel staat de tekening die ik bij thuiskomst overhandigd kreeg: "Hiep hiep hoera! Mama krijgt de beste baan van haar leven!" staat er in de hanenpoten van zoonlief boven. Toen ik hem naar bed bracht was hij nog steeds net zo blij als ik. "Je mag héél trots zijn op jezelf mam! Want dat ben ik ook!” Hij heeft een nogal groot gevoel voor drama, onze zoon.

Oeps...

Aan zijn prioriteiten moeten we nog wel even werken. Toen ik net weer naar binnen liep zag ik dat het verlanglijstje voor Sinterklaas op de koelkast gisteravond nog even was aangevuld met veel te dure dingen. Misschien had ik dat van dat salaris beter niet kunnen zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Risico op bijnieruitputting
Ben jij ook zo gevoelig? »

Vind jouw persoonlijke missie

Net als iedereen heb jij ook een doel in jouw leven en heeft het leven een doel met jou. De Persoonlijke Missie-generator helpt jou bij het vinden van de juiste woorden om jouw levensmissie aan het papier toe te vertrouwen.

Start de missiegenerator

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Outplacement, loopbaancoaching en financiŽn


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op De beste baan van mijn leven

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.