Geluk in een flardenjurk

geluk in een flardenjurk

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op maandag 27 oktober 2014 door Nelly de Jong

Ooit bestelde ik in een vlaag van verstandsverbijstering een geluksamulet met een bonnetje uit de Weekend. Ik had wel oren naar de prachtige beloftes die in de advertentie gemaakt werden. Ongebreidelde rijkdom? Check! Beroemd? Check! Geliefd door iedereen? Dubbelcheck! Een beetje teleurstellend was het wel. De geluksamulet bleek geen gouden hanger met zeldzaam kristal te zijn, maar een simpel kaartje met de woorden ‘geluksamulet’.

Persoonlijke boodschap

Er zat ook een briefje bij met een persoonlijke boodschap en een glamourfoto van een medium in flardenjurk. Ze had dagenlang over me zitten piekeren en had belangrijke informatie voor me. Om die te krijgen moest ik geld overmaken en dan zou alles me duidelijk worden. Op zich wel logisch natuurlijk, het arme mens had vast een zware dobber aan me. Helaas was de rekening leeg en dus moest ik het wel laten rusten. De amulet stopte ik voor de zekerheid maar in mijn tas, want je wist maar nooit.

Onbeminde Assepoester

Ik was destijds een jaar of twintig en wist niet zo goed wat ik met m’n leven moest doen. Na een paar mislukte opleidingen was ik in een behoorlijke dip geraakt en met de verkering wilde het ook al niet lukken. Ik had een baantje waar ik niet echt blij van werd en ja, soms had ik echt het gevoel dat iedereen tegen me was. Hoe ik mijn best ook deed, er kwam maar geen doorbraak en in de stad werd ik ook nooit aangesproken door een modellenscout. Ik voelde me net Assepoester: onbegrepen en onbemind . Ik zat te wachten tot iemand me zou komen redden.

Connecties in de engelenscene

Niet lang na de eerste brief stuurde het medium me een alarmerende boodschap. Er stond me iets verschrikkelijks te wachten. Tuurlijk, dat kon er ook nog wel bij. Dacht ik net dat het niet erger kon worden… Gelukkig stelde ze me gerust met de woorden dat alle schuld buiten mijzelf lag. Het lag aan al die anderen, die mij niet begrepen en waardeerden. Zij deed dat gelukkig wel, al was ze een béétje teleurgesteld omdat ik niet eerder op haar aanbod was ingegaan. Anders was het niet zover gekomen natuurlijk. Als ik snel een bedrag over zou maken naar haar bankrekening zou ze me helpen om alle hel en verdoemenis tegen te gaan: ze had wel wat connecties in de engelenscene.

NIET meer ONgelukkig zijn

Gelukkig las ik in het blaadje van de Consumentenbond (mijn ouders hadden een leesmap, vandaar) dat ongeveer half Nederland dezelfde brief had gekregen. Of nou ja, dat deel van de Nederlanders dat net zo onnozel was als ikzelf en ook het bonnetje had opgestuurd. Het duurde daarna nog wel een decennium voor ik me realiseerde dat  de oplossing van al je problemen niet in een kartonnetje met ‘geluksamulet’ zit. Stiekem hoopte ik er wel op, het was best makkelijk om gelukkig te worden zonder dat ik er iets voor hoefde te doen. Jammer genoeg hielp het niet en dat kwam vooral omdat het me niet zozeer om het geluk ging: ik wilde vooral niet meer óngelukkig zijn.

Jezelf leren kennen

Net zoals succes een keuze is (en verzuim tegenwoordig ook), is dat met geluk net zo. Pas als je jezelf echt leert kennen en weet wat je wilt, dán kun je werken aan je doelen door positieve overtuigingen te gebruiken. Tot een jaar of wat geleden klonk zo’n zin me veel te wazig in de oren en daarom was ik blijkbaar ook zo’n makkelijk slachtoffer. Dat was ook precies hoe ik me toen voelde: slachtoffer van al het onrecht in de wereld. Het was niet voor niets dat een ex-baas ooit tegen me uitviel: “Gedraag je toch niet altijd zo slachtofferig!” Ik was woest op haar, maar vooral enorm gekwetst. Pas naderhand realiseerde ik me dat ze gelijk had en haar boodschap me veel meer heeft opgeleverd dat alle vage beloftes van dat enge medium. Al deelden ze allebei wel een voorliefde voor flardenjurken.

Gratis E-book Liever Assertiever

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Liever Assertiever

Liever Assertiever in Amsterdam

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Liever Assertiever in Amsterdam.
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Verlatingsangst: Hij wil me niet meer...
Alle honden zijn gemeen! »

Gratis E-book Liever AssertieverAl meer dan 37.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Succes, Overtuigingen, Onzekerheid en assertiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Geluk in een flardenjurk

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.