Van foute playboy naar zorgzame huisvader

Playboy

Gastartikel door Linda Hollander

Geplaatst op maandag 15 september 2014 door Nelly de Jong

Ik heb een vriendin met een voorliefde voor foute mannen. Zelf ziet ze dat niet zo. Zolang hij niet handelt in cocaïne, stelselmatig belasting ontduikt via een bank op de Kaaimaneilanden en zijn bejaarde moeder opgesloten houdt in de bijkeuken komt hij bij haar door de eerste keuring.

 

Drama

Ze is slim, zelfstandig, bijna 40 en heeft – echt heel irritant – het lijf van een vroegrijpe  tiener. Ze kan prima voor zichzelf en haar drie kinderen zorgen en is altijd leuk in gezelschap. Ze heeft een leuke vader, dus ook daar ligt het niet aan. Maar zodra ze blij aankondigt dat ze een man heeft ontmoet zet ik me maar vast schrap: dit gaat weer een drama worden.

Egocentrische hork

Alhoewel iedereen op een afstand van honderd kilometer al ziet dat die ‘lieve, grappige, knappe en succesvolle man’ eigenlijk een egocentrische en zelfingenomen hork is die alleen maar geïnteresseerd is in haar uiterlijk, denkt ze daar zelf anders over. Die vechtscheiding, dat was niet zijn schuld. Zijn ex is een kreng en liegt alles aan elkaar. Dat hij de verjaardag van zijn eigen kind vergat kwam gewoon omdat hij het zo druk had met werken. Eigenlijk best zielig, want het is zo’n lieve man. Liever dan ondergetekende, want die gunt haar het geluk niet en is altijd zo negatief.

Beticht van claimgedrag

Vroeg of laat breekt het moment aan dat de meneer in kwestie het laat afweten. Hij belt niet terug, afspraken worden afgezegd en zij wordt beticht van claimgedrag. Dat laatste klopt eigenlijk ook wel: vaak zit ze dan al weken aan de Whatsapp gekluisterd voor het geval hij een bericht heeft gestuurd. Achteraf kan ze prima analyseren waar het mis is gegaan: haar gebrek aan eigenwaarde, haar onzekerheid en haar behoefte om leuk te worden gevonden brengen het slechtste in haar naar boven. Toch krijgt ze het maar niet voor elkaar om het patroon te doorbreken.

Ik weet hoe hij echt is

Het zal wel iets van een Florence Nightingale complex zijn. Denken dat je die harde kantjes er wel af kan schaven zodat de goede kanten van je bad boy volledig tot hun recht komen. Dat jij het voor elkaar zult krijgen om de foute playboy in een zorgzame huisvader te veranderen. Want alleen jij weet hoe hij echt is, dat zien al die andere mensen niet omdat hij zo’n muur om zichzelf heeft gebouwd. Uit zelfbescherming, omdat hij zo vaak is gekwetst en vroeger ook nog gepest werd op school. Dat sommige mannen gewoon egoïstische eikels zijn wil er bij mijn vriendin niet in.

Goddelijke spierbundel

Dat ik een radar heb voor foute mannen komt natuurlijk door mijn ruime ervaring. Ooit had ik er een die het presteerde om tijdens een date met mij alvast een volgende te regelen met het meisje dat naast ons aan de bar zat, terwijl ik even ging plassen. Verder waren daar nog de getrouwde man (ze bleven bij elkaar voor de kinderen), de gladde ZZP-patser (ik zou later nooit hoeven te werken) en de recalcitrante man (kinderen krijgen is burgerlijk). Hoogtepunt vormde de Goddelijke Spierbundel, die mij ten overstaan van iedereen een buikspiertrainer cadeau deed omdat hij mijn figuur niet mooi vond. Ik was 1.80 en woog 68 kilo.

Leuk zoals ik ben!

Het waren stuk voor stuk laconieke, emotioneel onvolwassen mannen die ongeïnteresseerd waren in hoe ik me voelde. Een paar gebroken harten en heel wat kilo’s later is het met mij gelukkig allemaal goed gekomen. Ik heb een man gevonden die me leuk vind zoals ik ben. Hij zeurt nooit over mijn buikspieren. En als hij met andere vrouwen flirt doet hij dat gewoon waar ik bij ben.

Nu mijn vriendin nog.

En jij?

Lukt het jou ook altijd feilloos om foute mannen aan te trekken? Wat is wat dat jou te zeggen heeft? Of als je kunt bogen op een 25 jarige gelukkige relatie: Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Laat het weten!

Gratis E-book Liever Assertiever

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Liever Assertiever

Liever Assertiever in Leeuwarden

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Liever Assertiever in Leeuwarden.
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Linda Hollander

Linda is getrouwd en moeder van een zoon. Schrijven is haar passie en dat doet ze dan ook graag. Linda is gek op kinderen en heeft een heel eigentijdse en inspirerende kijk op opvoeden en hoe om te gaan met kinderen. Juist ook als kinderen een beetje anders zijn dan anders.


« Toe maar: Je kunt het!
Mindfulnessoefening »

Gratis E-book Liever AssertieverAl meer dan 37.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer relaties en assertiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Nobody op dinsdag 23 september 2014 om 14:57
Sinds een paar jaar weet ik dat ik me ook in deze situatie bevind. Wat hier boven staat is de omschrijving van mijn relatie met mijn man. Wij zijn al 14 jaar bij elkaar en er gingen veel jaren voorbij en ik maar zoeken wat is er mis. Ik gaf de schuld aan mezelf en hij ook trouwens. Alles wat mis ging was mijn schuld. Ik had de recht niet eens over mijn eigen lichaam te beslissen (Zwanger worden). Ik kom uit buitenland dus was ik een makkelijke prooi. Iedereen had hem door alleen ik niet. Nu ben ik chronisch ziek, maar hij is alleen maar met zijn eigen dromen bezig. Wij hebben ook kinderen. Ik heb een kind uit eerdere relatie die hij niet accepteert. Het is ellende boven ellende en hij ziet het probleem niet. Volgens hem heb ik dit alleen aan mij zelf te danken. Alstublieft let goed op wie je vertrouwd!!! Een man met narcistische eigenschappen is een zelfmoord aanslag op jezelf.Het kost je leven en ook die van je kinderen worden verziekt!!!!

Reageer op Van foute playboy naar zorgzame huisvader

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.