Welke kleur hebben jouw kaarten?

Speelkaarten vier keer aas

Geplaatst op donderdag 14 augustus 2014 door Nelly de Jong

Ik kan goede of slechte kaarten hebben. Maar het komt er vooral op aan hoe ik ze speel.

Inspiratiekaarten

Inspirerende teksten helpen je om je spanning te verminderen doordat ze je op een subtiele manier helpen herinneren aan wie je echt bent. Aan je innerlijke kracht en aan de beste versie van jezelf. De inspiratiekaarten bevatten vaak oude wijsheden, maar helpen je ook door het stellen van vragen aan jezelf om dichter bij jezelf en wat voor jou belangrijk is te komen. Je kunt ze gemakkelijk delen op bijvoorbeeld Facebook, Pinterest, Twitter en Google+

In de stress

Vaak zitten we in de val van het richten van onze aandacht op datgene wat we niet willen. Of we weten niet goed wat we willen. En het gevolg daarvan is dat we in de stress schieten. Daar is niks geks aan. Zo werkt het nu eenmaal in ons lichaam en ons systeem. Het is alleen wel zo dat allerlei onderzoeken steeds opnieuw aantonen dat degenen die hun aandacht vooral richten op wat wel goed gaat en op de kansen en mogelijkheden die het leven hen brengt, meer geluk en succes ervaren in hun leven.

Emotionele spieren kweken

Soms hebben we allemaal wel eens niet onze dag. Eerlijk is eerlijk. Ik heb ze ook nog steeds. Maar het gebeurt wel steeds vaker dat het geen dagen meer zijn. Maar meestal nog maar een uurtje of zo. Omdat ik mezelf er steeds beter van bewust aan het worden ben, dat ik zelf mijn off-dag creëer. Niemand anders dan ik, kan er een andere dag van maken. Niemand anders dan ik, kan mezelf de vraag in een rotsituatie stellen: Wat is de winst van dit verlies? Of: Als toeval niet bestaat, waarom wil dit in mijn leven zijn? Op die manier zet ik mijn negatieve gedachten die mijn dag negatief kleuren om in iets dat voor mij gaat werken in plaats van tegen mij. Ik richt mijn aandacht op wat ik wel kan veranderen. Op mijn cirkel van invloed zoals Stephen Covey dat vele jaren geleden beschreef in zijn Zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Soms lijkt het leven tegen je te zijn. Je kunt dan een innerlijke weerstand in jezelf voelen. Je wilt niet dat er is wat er is. Maar er is wel wat er is. Als je op dergelijke momenten je kijk op de situatie verandert dan ben je jezelf en je gedachten aan het herkaderen, zoals ze dat in de NLP noemen. Je verandert je kijk op de situatie, als je de situatie zelf niet kunt veranderen. Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan zware tijden uit je verleden waar je alleen maar sterker uit bent gekomen. Het zijn juist de moeilijkheden in je leven waardoor je sterke emotionele spieren kweekt.

Hoe speel jij je kaarten?

Moeilijkheden horen nu eenmaal bij het leven. De vraag is ook niet of ze komen. Ze komen gewoon. Maar waar het om gaat is hoe jij omgaat met die moeilijkheden. Hoe ga jij je slechte kaarten spelen? Schiet je bv. meteen in de slachtofferrol? Ga je jezelf zielig zitten voelen en is ineens je hele leven niks meer waard? Of beschouw je moeilijkheden als kansen om weer nieuwe dingen over jezelf te ontdekken? Als mogelijkheden om te leren jezelf steeds opnieuw te overstijgen? De kaarten die je krijgt in je leven zijn voor iedereen verschillend. Maar de keus die je hebt in hoe je die kaarten gaat spelen is waar het om gaat.

Ook een dagelijkse persoonlijke inspiratiekaart in je mailbox? Meld je dan nu aan!

 

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Hoe verander je iemand die zelf niet wil?
Alles wat je hebben moet, heeft jou! »

Gratis E-book Liever AssertieverAl meer dan 37.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Stress, mindfulness en assertiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Welke kleur hebben jouw kaarten?

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.