Rijkdom en overvloed

Diamant

Geplaatst op donderdag 26 juni 2014 door Nelly de Jong

Geld en materie zijn in mijn leven nooit zo’n issue geweest. Ik had genoeg. Niet teveel en niet te weinig. Ja uiteraard waren er wel periodes dat ik het breder had en periodes dat ik de broekriem weer aan moest halen. Maar dat ging altijd moeiteloos en flexibel. Ik heb nooit echt ‘in tekort’ geleefd waar het om geld en spullen ging.

 

Financieel bewustzijn

Toch heb ik een jaar of wat geleden een training gevolgd (de millionaire mind van T. Harv Eker) die wel mijn financiële bewustzijn wakker heeft geschud. Ik heb me door deze training gerealiseerd wat mijn mindset, mijn gedachten over geld, voor gevolgen had voor mijn leven. Nu was ik waar het mijn materiele leven betreft best tevreden. Het ging zoals het ging en zoals gezegd: Ik heb nooit echt in tekort geleefd.

Financieel vrij

Maar Harv maakte me bewust dat ik keuze had. Dat ik als ik dat zou willen financieel vrij zou kunnen worden. Financieel vrij betekent dat ik zoveel geld ontvang dat ik er goed van kan leven, maar dat ik daar niet meer voor hoef te werken. Een vorm van passief inkomen creëren, waardoor geld voor mij werkt in plaats van dat ik voor het geld werk. Het heeft mij wakker geschud. En hoewel ik zeker niet meer aan het begin van mijn werkende leven sta, zijn er nog steeds mogelijkheden en kansen om financieel vrij te worden. We (mijn man en ik) zijn daar op onze manier wel mee bezig.

Rijkdom gaat niet over geld

Maar echte rijkdom weet ik allang, gaat niet over geld. Echte rijkdom gaat over veel meer dan dat. Echte rijkdom gaat onder meer over het bewustzijn van je mindset. Bewustzijn, omdat zonder bewustzijn je niet in staat bent iets te veranderen. Zonder T. Harv had ik hoogstwaarschijnlijk nu nog gedaan wat ik voor die tijd ook deed. Totaal onbewust van de kansen en mogelijkheden om financieel vrij te worden. Dat was een ver van mijn bed show. Ik had er nooit over nagedacht en vond het iets voor de rijken en niet voor mij. Inmiddels weet ik dus dat ik daar keuze in heb. Die keuze en dat bewustzijn heb ik niet alleen ten aanzien van geld, maar in de loop der jaren ook over andere zaken gekregen. Zoals hoe ik mijn eigen emoties creëer. En ook wat die emoties mij te vertellen hebben. En wat ik kan doen om me ook onder nare omstandigheden toch goed te voelen. Daar ligt zoals ik er nu tegenaan kijk de ware rijkdom. De rijkdom die voor een ieder bereikbaar en beschikbaar is. Peter uit het onderstaande verhaal ontdekte dat ook…

Mijn hoofd wordt rijk van wat het ontvangt. Mijn hart wordt rijk van wat het geeft

De diamant 

Toen hij ’s avonds laat aankwam bij de rand van het dorp  maakte de meester zich gereed voor de nacht. Hij ging onder een boom zitten toen Peter onverwachts bij hem langs kwam. Peter zei tegen de meester:  “De steen, de steen, geef mij die waardevolle steen!” riep hij.


De meester vroeg vervolgens aan Peter: Over welke steen heb je het? Afgelopen nacht, zei Peter, heb ik van een engel gedroomd. De engel zei tegen me dat ik naar de rand van het dorp moest gaan en dat ik daar in het halfduister iemand zou tegenkomen onder een boom. De engel vertelde mij ook dat deze persoon mij een zeer waardevolle steen zou geven. En die steen zou mij voor de rest van mijn leven rijk maken.

De meester voelde in zijn zakken en haalde een steen tevoorschijn. Ik denk dat jouw engel deze bedoelde, zei de meester. Terwijl hij Peter de steen gaf. Ik heb de steen een paar dagen geleden ergens in het bos gevonden. Je mag hem met alle liefde hebben. Peter keek zijn ogen uit. Wat een prachtige, kostbare diamant had hij daar in zijn hand. Die diamant was van onbetaalbare waarde.

Nadat Peter de steen in ontvangst had genomen ging hij terug naar zijn huis. Hij bekeek de diamant van alle kanten en genoot van haar schoonheid voordat hij uiteindelijk naar bed ging. Maar eenmaal in bed kon hij de slaap niet vatten. Hoe hij ook draaide en woelde… Het wilde niet. Hij was klaarwakker. Het zat hem helemaal niet lekker. Het klopte gewoon niet. Hij snapte er geen hout van en het maakte hem verschrikkelijk rusteloos.

Daarom ook ging hij direct toen het licht werd vroeg in de morgen van bed af en snelde terug naar de rand van het dorp waar hij de meester had ontmoet. En de woorden die hij toen sprake waren: Meester, mag ik van u de rijkdom leren die het u mogelijk maakt om zo gemakkelijk en zonder enige reserve die kostbare steen weg te geven.

En jij?

Leef jij al in overvloed? Vind jij ware rijkdom en geluk in je leven? Het is echt te leren, ook al lijkt het leven soms een grote nachtmerrie aan tegenslag. Meer weten? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.

Coaching

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Geloof jij je buik?
E-book Verbindende communicatie »

Gratis E-book Van Wens Naar WerkelijkheidAl meer dan 6.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Succes, financiŽn, Effectiviteit en coaching


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Rijkdom en overvloed

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.