Gezondheid-Energie: Stress en gezondheid

negatief denken, negatieve gedachten

Jaren geleden, misschien wel een kleine dertig jaar geleden had ik regelmatig pijn in mijn rug. Ik kreeg daar eerst fysiotherapie voor en later manuele therapie. Tot op een zeker moment de manueel therapeut suggereerde dat mijn rugklachten psychisch waren. En ja, op dat moment, zelfs al kon ik me er wel in verplaatsen dat dat zo zou kunnen zijn, dan nog had ik geen flauw benul hoe ik dat dan veranderen moest. Dus eigenlijk voelde het op dat moment als een probleem er bij. Nu had ik het ook nog zelf gedaan.

Door naar Gezondheid-Energie: Stress en gezondheid »


Mindfulness: Wie ben je nog meer die je niet wilt zijn?

Mindfulness symbolen

Een groot deel van ons leven brengen we strijdend door. Strijdend met onze omgeving maar vooral met onszelf. Wat bedoel ik daarmee? Wanneer je wordt geboren, ben je volkomen jezelf en je zorgt er heel natuurlijk voor dat je behoeften worden ingevuld. Je huilt als je honger hebt of als je behoefte aan aandacht hebt, als je je luier verschoond wilt hebben, etc. 

Door naar Mindfulness: Wie ben je nog meer die je niet wilt zijn? »


Loopbaanbegeleiding: Liever je Droombaan?!

Op zoek naar je droombaan

Wanneer ben je toe aan een andere baan?

Die vraag is makkelijk te beantwoorden: Als je structureel geen plezier meer hebt in je werk, dan wordt het tijd te veranderen. Iedereen heeft andere redenen om te willen veranderen: De één heeft irritante collega’s of valt in slaap boven het bureau, de ander heeft het gevoel stil te staan en wilt verder groeien.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Liever je Droombaan?! »


Gezondheid-Energie: Ik ben zo moe

moe, uitgeput

Er zijn nogal wat periodes in mijn leven geweest waarin ik de woorden: Ik ben zo moe regelmatig uitsprak. Gelukkig komt dat tegenwoordig zelden meer voor. Want inmiddels heb ik een aardig inzicht gekregen in hoe ik gedurende mijn leven, mijn moeheid heb veroorzaakt. 

Fybromyalgie

Het was overigens niet alleen moeheid, maar ook heb ik jarenlang geworsteld met fybromyalgie. Voor degenen die niet weten wat het is: Fybromyalgie is een vorm van weke delen reuma. Het is nogal een omstreden diagnose, want er zijn veel artsen die het geen ziekte vinden. Jarenlang heb ik onder andere heel veel ibuprofen geslikt om de dag maar een beetje door te kunnen komen om te kunnen blijven functioneren.

Door naar Gezondheid-Energie: Ik ben zo moe »


Gezondheid-energie: Welk cijfer geef jij je leven?

dobbelstenen, Welk cijfer geef jij je leven?

Het gebeurt regelmatig dat ik mensen tegenkomt die er wat murw geslagen uit zien en die de neiging hebben te klagen over hoe zwaar het leven voor ze is. Als ik ze vraag om aan het leven dat ze leven een cijfer te geven, met als uitgangspunt dat nul nul is en een tien het best haalbare, dan is het cijfer vaak onthutsend laag. 

Door naar Gezondheid-energie: Welk cijfer geef jij je leven? »


Assertiviteit: Waarom kiest iemand voor agressie?

Boosheid, agressie, rook uit oren

Waarom kiest een mens voor agressie?

Een van de vragen van X is wat de reden is dat iemand voor agressie kiest. De wedervraag die ik haar stel is of zij denkt dat mensen bewust voor agressie kiezen. Het overgrote deel van de mensen kiest in mijn optiek niet zo bewust. De meeste mensen leven hun conditionering.

Door naar Assertiviteit: Waarom kiest iemand voor agressie? »


Stress: Tien tips bij examenstress

examenstress

Wat te doen tegen stress, was de vraag die centraal stond in een radio-interview bij Omrop Fryslan afgelopen maandag.
Ik was in gesprek met een klant toen de Omrop belde met de vraag of ik in het programma Noordenwyn iets zou willen vertellen over wat je kunt doen tegen examenspanning. De examenweken zijn weer begonnen op school en veel leerlingen hebben toch last van de bijbehorende spanning. Ik vond die vraag wel een uitdaging.

Door naar Stress: Tien tips bij examenstress »


Maakt van slachtoffers daders

Ik neem je, zoals je bent

In mijn bio op Twitter staat o.a. de opmerking dat ik van slachtoffers daders maak. Daar krijg ik regelmatig vragen over of er worden opmerkingen over gemaakt. In die zin is het marketingtechnisch een goede zin, want hij nodigt uit om het gesprek aan te gaan. Alleen is niet iedereen het er over eens dat het een 'goede' zin is.

Door naar Maakt van slachtoffers daders »