Wat zul je succesvolle mensen niet zien doen?

Briljant idee

Geplaatst op dinsdag 24 juli 2018 door Nelly de Jong

Succes leaves clues, zeggen bepaalde Bobo’s in trainingsland in Amerika. En ik ben het daar wel mee eens. Ik kan me er wel in vinden. Als je goed let op wat succesvolle mensen doen en niet doen, hoef je ze in feite alleen maar na te doen om hetzelfde resultaat te krijgen. Onbewust weet je dat ook allang, want toen je klein was wist je ook niet zeker of je kon lopen of fietesen. Maar doordat je zag dat andere mensen dat ook deden, ontleende je daar je vertrouwen aan dat het jou ook zou lukken. Succesvolle mensen doen andere dingen dan niet succesvolle mensen. En ze doen ook andere dingen niet. Ik neem er graag een aantal met je door.

1.   Succesvolle mensen gaan veranderingen niet uit de weg

Succesvolle mensen zijn juist gek op veranderingen en houden van een uitdaging. Ze zijn niet bang voor het onbekende, maar juist voor stilstand. Want ze weten dat stilstand achteruitgang is. Juist een uitdagende omgeving gelardeerd met een stuk onzekerheid maakt dat ze zich sterk en energiek voelen. Ze ervaren dan dat het beste in hen naar boven komt. 

2.   Succesvolle mensen steken geen energie in wat ze niet kunnen veranderen

Succesvolle mensen maken zich niet druk over wat nou eenmaal is zoals het is. De file of dat ongeluk, de dingen die soms tegenvallen omdat ze anders zijn dan je had verwacht. Succesvolle mensen zijn zich terdege bewust dat ze daar nu een keer niks aan kunnen veranderen. Ze zullen er daarom ook hun tijd en energie niet in willen steken. Succesvolle mensen richten vooral hun aandacht aan waar ze wel grip en invloed op hebben: zichzelf! Ze zetten daarom vooral hun tijd en energie in om op een zo constructief mogelijke manier met die situatie om te gaan.

3.   Succesvolle mensen beleven en herleven niet steeds opnieuw hun verleden

Succesvolle mensen zullen vooral kijken naar wat het verleden ze heeft gebracht. En waar de dingen niet gingen zoals zij dat graag wilden kijken ze vooral naar wat ze daar weer van hebben geleerd. Ze weten dat ze door van hun fouten te leren steeds beter en effectiever worden. Je zult ze dus niet horen over oude koeien. Ze leven vooral in het hier en nu en ze maken graag plannen voor de toekomst die ze zelf willen creëren.

4.   Succesvolle mensen zijn niet jaloers op een ander

Succesvolle mensen weten dat ze datgene wat zij willen dat er in hun werkelijkheid is zelf in de hand hebben. Ze zijn daarom ook niet jaloers op wat een ander heeft bereikt of heeft ervaren. Sterker nog: ze zijn oprecht blij voor je. Ze letten wel op als ze zien dat een ander ergens succesvol in is en ze weten dat ze daar ook weer van kunnen leren. Ze kijken daarom graag mee met andere succesvolle mensen. Succesvolle mensen weten dat succes succes aantrekt. En ze zijn van harte bereid lang en hard voor hun eigen succes te werken.

Ben ik soms jaloers?

5.   Succesvolle mensen geven niet op na een mislukking

Succesvolle mensen weten dat ze alleen maar kunnen falen wanneer ze opgeven. Als iets niet gaat zoals ze verwacht hadden, dan weten ze dat we weer een mogelijkheid kunnen uitsluiten waarop wat ze willen niet werkt. Ze maken graag en veel ‘fouten’ omdat elke ‘fout’ hen  weer iets leert over zichzelf of over wat ze willen bereiken.

6.   Succesvolle mensen zitten niet de hele dag op hun stoel

Succesvolle mensen zorgen voor voldoende beweging op een dag. Voldoende beweging zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersenverbindingen en voor een  gezonde fysieke, mentale en emotionele conditie. Natuurlijk zitten ze ook wel op een stoel, maar nooit hele dagen en zeker niet zonder af te wisselen met voldoende beweging.

7.   Succesvolle mensen maken zich niet afhankelijk van andere mensen

Succesvolle mensen staan niet toe dat anderen hen slecht laten voelen. Of dat anderen macht over hen uitoefenen. Succesvolle mensen zijn in staat hun emoties te reguleren en nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gevoel en emoties. 

8.   Succesvolle mensen hebben geen medelijden met zichzelf

Succesvolle mensen klagen niet over zichzelf en hun omstandigheden. Ze geven anderen ook niet de schuld van wat er in hun werkelijkheid is. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor wat er in hun werkelijkheid is en accepteren dat de werkelijkheid niet altijd ‘eerlijk’ is. Als ze zich in een dergelijke situatie bevinden kijken ze naar wat ze ervan kunnen leren en gaan door naar de volgende uitdaging.

9.   Succesvolle mensen maken niet keer op keer dezelfde ‘fout’

Succesvolle mensen kennen de uitspraak van Albert Einstein: Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Ze weten dat als zij dezelfde dingen blijven doen, de uitkomst ook niet zal veranderen. Ze veranderen daarom steeds hun aanpak, net zolang tot ze hebben bereikt wat ze willen bereiken.

Hoe vaak ik ook val, ik hoef maar een keer meer op te staan om succesvol te zijn

10.  Succesvolle mensen verwachten niet direct resultaat

Succesvolle mensen weten dat om het even wat je doel of je plan is, je er soms een lange adem voor nodig hebt. Succesvolle mensen leven volgens het principe van Altijd Doorgaande Verbetering  ADV. Stap voor stap bouwen ze verder aan hun succes. Ze zijn veerkrachtig en volhardend en geven niet eerder op dan dat ze hebben wat ze willen. Ook als dat een kwestie van een lange adem is.

Voetstappen die doorlopen

Wat nog meer niet?

Ik ben er vrij zeker van dat er meer clues zijn. Ken jij er ook nog een of meer? Deel ze hieronder en laten we samen een hele lange lijst maken met dingen die succesvolle mensen NIET doen!

Ook succesvol zijn?

Kun je wel wat meer succes gebruiken in je leven? Meld je dan nu aan voor mijn online training zelfvertrouwen voor vrouwen. Deze training is niet alleen geschikt om meer zelfvertrouwen te krijgen, maar biedt allemaal handvaten om ook andere doelen in je leven te bereiken. 

Geheimen van succesvolle mensen

Wil je de geheimen van succesvolle mensen weten? Lees dan: Geheimen van succesvolle mensen

Geheimen van succesvolle mensen

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Tien geheimen van succesvolle mensen
Assertiviteit: Bewust bouwen aan zelfvertrouwen »

Gratis E-book Van Wens Naar WerkelijkheidAl meer dan 6.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Zelfvertrouwen en Succes


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Yvonne op maandag 26 september 2016 om 09:51
Wat een eyeopener om te lezen! Het is echt omdenken. Ik ga de tekst afdrukken en regelmatig lezen, zodat de woorden werkelijk in mijn lijf beklijven. Dankjewel!

Reageer op Wat zul je succesvolle mensen niet zien doen?

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.