Alles is energie en informatie

Plantje dat in een hart groeit

Geplaatst op zondag 3 oktober 2021 door Nelly de Jong

Volgens natuurkundigen is alles energie en informatie. Toen mijn natuurkundeleraar me vijfenveertig jaar geleden vertelde dat de kachel waar ik tegenaan zat vooral leegte was, zat ik hem wat verdwaasd aan te kijken. Huh… Leegte? Dat ding was zo vast als wat. Maar kennelijk maakte wat hij zei wel indruk. Want het is een van de dingen die ik in ieder geval bewust onthouden heb van de middelbare school… Destijds begreep ik er geen snars van. Bovendien boeide het me ook voor geen meter. Of toch wel… De natuurkundeleraar die me dit vertelde was niet zo van uitleggen… In ieder geval was hij niet in staat mij met zijn manier vertellen zijn boodschap zo over te brengen dat mijn verstand kon volgen wat hij bedoelde. Maar geïntrigeerd heeft het  me uiteindelijk wel.

Alles is uiteindelijk vooral niets

Nu vele jaren later snap ik wel hoe het werkt. Of… nou ja… Zo ongeveer. Laten we zeggen dat ik de redenering kan volgen, maar echt begrijpen is net een brug te ver. Ik weet nu wel dat het gaat om het feit dat onze werkelijkheid op zijn kleinst is opgebouwd uit hele kleine deeltjes en dat die deeltjes grotendeel leeg zijn. En die kleine deeltjes hebben weer een kern, die ook grotendeel leeg is. Waardoor uiteindelijk het grote geheel ook vooral leegte is.

Energiemanagement

Waarom vertel ik je dat nou? Nou dat zit zo. Als je je bewust bent van het feit dat alles energie en informatie is, dan wordt het interessant om je energie zo goed mogelijk te managen. Want hoe beter je je energie managet hoe meer je bereikt. Hoe meer je voor elkaar krijgt wat je wilt. Want al die deeltjes hebben ook zo hun eigen energie en trilling. Hoewel ik zelf niet in militaire dienst ben geweest heb ik wel begrepen dat militairen als ze een brug over gaan, niet met elkaar in de maat mogen lopen. Omdat de op die manier opgewekte dreun van het gezamenlijke marcheren wel een sterker zou kunnen zijn dan de energie- en vibratiefrequentie van de brug.

Drie frequenties

Als het om je eigen energie gaat heb je te maken met in principe drie verschillende frequenties. Die van jezelf, die van de ander en de collectieve energie uit de natuur. Ofwel de levensenergie.

Vaagpraat

Vroeger vond ik dat maar vaagpraat. Als mensen het hadden over energie die ze voelden. Tegenwoordig veel minder. Soms ben ik nog wel eens wat sceptisch hoor. Maar misschien is dat ook wel omdat mijn denken, mijn ego het niet allemaal volgen kan en daardoor in de dwarstand gaat. Maar het intrigeert me wel, die energie. En tegenwoordig roep ik ook wel eens tegen mijn man, als hij wat negatief is, dat ik last heb van zijn negatieve energie, hahaha.

Je ziet het niet, maar je voelt het wel

Vroeger dacht ik daar niet over na en was ik me totaal niet bewust van hoe dat werkte. Nu weet ik dat ik maar beter rekening kan houden met die energiefrequenties. Hoewel… De energie van een ander kun je meestal niet zoveel aan doen. Niet anders dan bij negatieve energie vooral positieve energie terugsturen en de energie van de ander in jezelf blokkeren. Klinkt lekker zweverig niet? Toch als je je bewust wordt van hoe dit soort dingen werken, dan voel je het ook. Dan is het ook al kun je het met je hoofd, met je denken niet verklaren, wel voelbaar en daardoor ook hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt wel weer te volgen. En tegelijkertijd, de stroom die uit ons stopcontact komt, kunnen we ook niet zien, maar hij is er ook wel...

Energie managen

Ons energieniveau verschilt gedurende de dag, de week, maand en jaren. Hoe we ons voelen en hoe ons energieniveau is hangt af van hoe goed of hoe gestrest we zijn. De energie van de ander is meestal wel goed zichtbaar en voelbaar. Je merkt vanzelf wel of de ander vriendelijk – agressief – dominant – gestrest – afstandelijk  is. Maar daar invloed op uitoefenen valt nog niet altijd mee. Het is voor de meesten van ons al lastig genoeg om onze eigen energie en stemming te managen.

Levensenergie

Gelukkig is er altijd ook de derde energie: de levensenergie of de energie uit de natuur. JE zou het ook de eenheidsenergie kunnen noemen.  Die eenheidsenergie  stroomt door alles en ons allemaal. Hoe druk en gefragmenteerd je leven op dit moment misschien ook is, je kunt niet niet onderdeel zijn van dat grotere geheel. Van die overkoepelende energiebron. Vaak zijn we ons dat niet bewust. Meestal voelen we haar op bepaald bijzondere momenten. Bijvoorbeeld bovenaan die bergtop. Of als de zon in de zee zakt op een mooie zomeravond. Of als je het ruizen van de wind in de bomen hoort als je in het bos loopt. Op zulke momenten voel je ineens dat je onderdeel bent van een veel groter geheel. Toch hoef je niet perse de natuur in om contact te maken met die levensenergie. Ze zit gewoon in je. En je vindt haar als je je aandacht er op richt. Een simpele manier om haar te ont-dekken is door contact te maken met het gebied tussen je oksels. Je hartgebied. En als je dat moeilijk vindt, dan denk je maar gewoon aan iets of iemand waar je zielsveel van houdt.

De energie van stilte

En dan daar in de stilte, of dat nu gewoon thuis of in de natuur is. Daar in de stilte tussen de woorden vind je de oerkracht, de oer energie, waar alles met alles verbonden is. Het enige dat je hoeft te doen is stil zijn en je aandacht naar binnen te richten en je afstemmen op de stem van de stilte.

En jij?

Kun, wil en durf jij je af te stemmen op de stilte in jezelf? Om het leven tot je te laten spreken? Of is het voor jou wat het vroeger voor mij ook was: Gewoon vaagpraat waar je niet te veel 'energie' in moet steken? 

Gratis E-book Liever Gelukkig met Mindfulness

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Liever Gelukkig met Mindfulness

Liever Gelukkig met Mindfulness

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Liever Gelukkig met Mindfulness .
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


Omgaan met tegenslag »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 9.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Stress, Ontspanning, rust, Metaforen en meditatie


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Alles is energie en informatie

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.