NIVEA Niet Invullen Voor Een Ander

NIVEA Niet invullen voor een ander

Gastartikel door Raveena

Geplaatst op donderdag 13 februari 2014 door Nelly de Jong

Afgelopen donderdag heb ik meegedaan aan de driedaagse training  ‘Liever Assertiever’. De reden dat ik deze training graag wilde volgen is omdat ik beter voor mezelf wil leren opkomen. In sommige gevallen als ik ruzie heb met iemand weet ik niet wat ik terug moet zeggen en laat ik over me heen lopen. Dan voel ik me altijd erg klein omdat ik geen weerwoord heb. Daarnaast ben ik ook nog klein, waardoor het nog vervelender voelt.

Rust in mezelf

In de training  heb ik geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen en rust in mezelf kan vinden. Zelf vind ik het niet leuk en soms zelfs vervelend om alleen thuis te zijn. Ik verveel me meestal en weet echt niet wat ik kan doen. Ook ben ik snel bang en raak ik in paniek als ik voor een grote groep mensen moet presenteren. Ik klap dan helemaal dicht en weet me geen houding meer.

NIVEA

Door de training te volgen heb ik geleerd dat ik niet moet invullen voor een ander.  ‘NIVEA!’  Niet Invullen Voor Een Ander.  Ik dacht altijd oh ik sta daar nu en weet het niet meer nu vinden ze me vast dom. Maar het kan een ander ook overkomen als die bijvoorbeeld voor de klas staat. En dan denk ik dat ook niet over hem of haar. Aan het einde van de dag kreeg ik de opdracht om te denken aan een moment waarop mij erg gelukkig en sterk voelde en ik absoluut niet bang was.

Internationale vechtwedstrijden

Ik heb ongeveer 9 jaar lang op karate gezeten. Ik deed mee aan nationale en internationale vechtwedstrijden. Elke keer weer was ik zenuwachtig. Maar na afloop van de wedstrijd voelde ik me altijd erg opgelucht. Het moment waar ik aan terug dacht was het moment waarop een belangrijk karategevecht won. Ik voelde me heel goed en was erg trots op mezelf.

Ik voel me goed 

Als mij iets te wachten staat wat ik eng of vervelend vind denk ik vanaf nu aan dat moment. Zo voel ik me op elk moment dat ik daar behoefte aan heb, sterk en weet ik dat ik het wel kan. Ik hoef nergens bang voor te zijn.  De affirmatie die ik heb meegekregen om mijzelf sterker te maken is: Ik ben wie ik ben en ik ben moedig. Deze zin zeg ik vanaf nu elke dag ongeveer tien minuten luid op of in mijn hoofd. Het gevoel dat ik er bij krijg is naarmate ik het vaker zeg, dat ik me ook echt sterker voel. 

Er waren ook andere dingen waar ik tegen aanliep

Grenzen stellen is voor mij soms een groot probleem. Het stellen van een grens kan ik op zich best goed. Maar de ander er niet overheen laten gaan vind ik erg lastig. In de training heb ik geleerd hoe ik de ander kan laten weten wat mijn grens is en er gevolgen aan verbinden zodat de ander er niet overheen gaat. Ik schrijf nu ook elke dag 3 positieve gebeurtenissen of dingen in mijn boekje dat ik gekregen heb tijdens de training. Daardoor denk ik aan hoe mijn dag is verlopen en of ik me echt aan mijn grenzen heb gehouden. Met mezelf heb ik afgesproken als het elke dag lukt, dat ik aan het eind van de week iets leuks voor me mezelf mag kopen.

Ik nam nooit echt rust omdat ik niet wist hoe dat moest

De eerste keer mediteren hier in de training vond ik erg lastig. Ik vond het nog niet zo makkelijk om mij voor te stellen dat ik op een onbewoond eiland was of een voorwerp te bedenken waar ik mijn negatieve overtuiging in wou stoppen. Ook al lukte dat niet helemaal, ik voelde mijn lichaam wel tot rust komen. Door het mediteren heb ik geleerd hoe ik tot rust kan komen. Ook al luister ik niet precies naar wat Nelly zegt in de meditatie, ik voel me er wel rustiger door. Voor het slapen gaan als ik in bed lig zet in de meditatie aan en laat ik het gewoon afspelen op mijn telefoon. 

Waardoor voel ik me nu sterker?

Doordat ik weet hoe ik nu tot rust kan komen en wat ik moet doen als iemand over mijn grens gaat, voel ik me sterker. Ik weet nu ook dat ik niet in de stress hoef te raken als ik iets moet presenteren. Al zitten er zoveel mensen, iedereen vergeet wel eens wat. Ik moet het niet invullen voor de ander. En dat geeft me rust in mijn hoofd en in mijn lichaam.

Wil jij ook sterker en rustiger worden? Meld je dan ook aan voor de driedaagse training Liever Assertiever! 

Gratis E-book Liever Assertiever

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Liever Assertiever

Liever Assertiever in Leeuwarden

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Liever Assertiever in Leeuwarden.
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Raveena


« Voor je Valentijn
Stress, goed of fout? »

Gratis E-book Liever AssertieverAl meer dan 37.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Zelfvertrouwen en assertiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Raveena op vrijdag 14 februari 2014 om 12:04
Hallo Randy, ja het is zeker fijn dat ik mij nu veel rustiger voel en niet helemaal in de stress raak. En dat ik de kans kreeg om mee te doen aan de workshop van Nelly. Het heeft mij erg geholpen. Ik ben blij dat jij mijn verhaal herkenbaar was voor jou en de workshop jou ook heeft geholpen! :)

Randy op vrijdag 14 februari 2014 om 11:37
Hoi Raveena, Jouw verhaal is voor mij ook heel herkenbaar. Fijn he, om jezelf rustiger te kunnen voelen in situaties waarin je eerder helemaal de zenuwen kreeg?! Helemaal fijn is het, dat je Nelly's workshop hebt kunnen doen, zodat je er nu al profijt van hebt. Ik was een stuk ouder toen ik die inzichten kreeg, tijdens een vergelijkbare workshop die ik van een oudere zus van mij cadeau kreeg :).
More happy days to come!

Reageer op NIVEA Niet Invullen Voor Een Ander

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.