Een goed begin! Tien tips

Moodboard

Geplaatst op zaterdag 4 januari 2014 door Nelly de Jong

De jaarwisseling is altijd een moment voor reflectie en voor vooruitzien. Wat heb je gerealiseerd van wat je wilde bereiken het afgelopen jaar? Ben je trouw aan jezelf gebleven? Heb je gedaan wat je wilde doen? Elk jaar, elke dag is weer een nieuwe kans om jouw leven vorm te geven. Om te besluiten dat je uitdrukking gaat geven aan wie jij bent. Om te besluiten dat jij het verschil gaat maken in jouw leven. En als je bereid bent te leren van mensen die dat leven al leven, dan kun je op volle snelheid vooruit. Hier zijn tien tips om van 2014 een topjaar te maken.

1. Maak zo snel mogelijk af wat je tot nu toe steeds uitstelde

Uitstelgedrag zorgt voor energieverlies en je bezorgt jezelf nieuwe zorgen. Bovendien vreet het je tijd op, zonder dat het je wat oplevert.

2. Bedank je lastpakken

Bedank diegenen in jouw omgeving die je last hebben bezorgd. Die mensen die in de weerstand schoten als jij iets voorstelde. Want zij zijn wel degenen die je gevergd hebben op je doorzettingsvermogen. En die ervoor hebben gezorgd dat je jezelf de vraag ging stellen: Wil ik dit echt wel? Wil ik het nog steeds? Het resultaat ervan is dat jouw uiteindelijke resultaat alleen maar beter werd. Ze verdienen daarom jouw dank.

3. Bedank ook de anderen

Bedank ook degenen die jou in staat hebben gesteld te doen wat je wilde doen.

4. Complimenteer zoveel je kunt

Wees scheutig met je complimenten. Ze zijn de Haarlemmer Olie in je relaties. En ze worden altijd en alom gewaardeerd. Geef jouw waardevolle relaties de erkenning die ze verdienen en ze zullen een nog grotere fan van je worden dan ze al waren.

5. Vier je successen!

Het vieren van je successen maakt dat je je aandacht richt op wat er goed gaat. Daarmee nodig je er meer van uit in je leven. Het vieren van je successen maakt ook dat je je aandacht meer richt op wat er goed gaat in je leven. Je bouwt daardoor aan je zelfvertrouwen en je zelfwaardering.

6. Leer van je missers!

Niet alles gaat altijd goed in je leven. Missers en teleurstellingen horen er nu eenmaal bij. Het leven is uiteindelijk een groot experiment. En sommige daarvan slagen en andere mislukken. Elk mislukt experiment brengt je de wijsheid dat je weer een manier kunt uitsluiten waarop je iets bereiken kunt. Hoe meer je van deze missers maakt des te beter zul je uiteindelijk weten hoe iets wel werkt.

7. Wat zijn je doelen voor 2014?

Heb je je 100 wensenlijst al weer bijgesteld? Wat wil je in 2014 bereiken? En wat kun je al weer afstrepen van je 100 wensenlijst? Heb je nog geen 100 wensenlijst? Laat dat dan je eerste actie in het nieuwe jaar zijn! Het vaststellen van wat je wilt creëren in je leven  zorgt er voor dat je hersens onbewust op zoek gaan naar de bijbehorende informatie. En je zult dan over een jaar kunnen constateren dat je ongemerkt allerlei wensen hebt ingevuld. Kies vooral wensen en doelen die je  inspiratie brengen. Vooral dingen die je dus WEL wilt.

8. Wat ga je niet meer doen 2014?

Alles waar je je energie in verliest heb je keuze in of je er meer van wilt of niet. Laat die dingen die je energie kosten los en kies voor een vrij leven. Jij bepaalt waar je je aandacht, tijd en energie in steekt. En daarmee bepaal je zelf je eigen geluk. Realiseer je hoeveel energie het je kost om ongelukkig te zijn.

9. Eer en waardeer wat je hebt en deel je overvloed met anderen.

Denk en handel zoveel mogelijk vanuit een mindset van overvloed en deel scheutig van jouw overvloed met anderen. Wat kun jij doen om jouw leven en de wereld in 2014 een beetje beter te maken dan hij nu is? En wat kun je doen om dat te delen met anderen. Delen geeft je energie.

10. Stel nooit een doel zonder en directe actie er op te laten volgen.

Besluit dat 2014 jouw jaar wordt en neem een eerste actie in de richting van jouw wensen en doelen. Zo wordt 2014 jouw beste jaar ooit!

Wat zijn jouw tips voor een topjaar?

Natuurlijk zijn er vast meer handige tips voor een topjaar. Wat zijn jouw tips om van 2014 jouw beste jaar ooit te maken? Wat ga je daarvoor doen of juist niet doen? Laten we weer delen en vermenigvuldigen! 

Gratis E-book Van Wens Naar Werkelijkheid

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Van Wens Naar Werkelijkheid

Workshop: Magische moodboards!

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Workshop: Magische moodboards!
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Hoezo ongeduldig? Ik? Helemaal niet!
Sollicitatiebrief schrijven? Tips »

Gratis E-book Van Wens Naar WerkelijkheidAl meer dan 6.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Succes, Effectiviteit en Doelen


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Een goed begin! Tien tips

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.