7 Codes voor geluk

Geluk is een doe-ding

Geplaatst op maandag 25 november 2013 door Nelly de Jong

Alles wat we ieder moment in ons leven doen, doen we om pijn te vermijden en om plezier of geluk te krijgen. En de meeste mensen doen veel meer om pijn te vermijden en uit de angst te blijven dat ze ooit zullen doen om gelukkig te worden. Gelukkig zijn, kent een aantal voorwaarden. Wat moet je vooral doen of niet doen om meer geluk in je leven te ervaren? Waar word je meer en waar word je minder of niet gelukkig van?

Geef de voorkeur aan warme banden

Geef de voorkeur aan je relaties in plaats van aan je succes. Relaties zijn de smeerolie in je leven. Ze houden je in moeilijke periodes op de been. Relaties zijn niet vanzelfsprekend. Je moet ze onderhouden. Dat betekent dat je er structureel tijd voor vrij moet maken. Je kunt dan wel succes hebben, maar in feite is succes vergelijkbaar met geld. Het is fijn om te hebben, maar het maakt je niet per definitie gelukkiger. Goede relaties wel.

Investeer in je talenten

Door je talenten in te zetten in je werk of in je hobby investeer je in datgene waar je je goed bij voelt. Doen wat je gemakkelijk af gaat en waar je je goed bij voelt, brengt je energie en energie is een voorwaarde voor je geluk. Bovendien zul je ook niet zo snel overweldigd worden door datgene waar je goed in bent. 

Blijf je tijd de baas

De meeste mensen hebben de neiging te veel te willen. Ze overschatten wat ze in een dag of maand kunnen bereiken. En ze onderschatten wat ze in een jaar kunnen bereiken. Een goede planning en realistische en haalbare doelen, maakt dat je meer successen boekt, waardoor je je beter gaat voelen en gelukkiger bent. Je hebt dan namelijk meer het idee dat je zelf jouw levensbus aan het besturen bent, in plaats van geleefd te worden door je omstandigheden. 

Zorg voor voldoende beweging

Net als investeren in je talenten zorgt beweging voor meer energie. En energie is leven. Ieder onderzoek opnieuw toont het belang van beweging voor een gelukkig en gezond leven aan. Bewegen is daarmee een noodzakelijk onderdeel van een gelukkig leven.

Zorg voor genoeg slaap

Het belang van slaap wordt door veel mensen onderschat. We slapen gemiddeld een stuk minder dan zo’n 50 jaar geleden. De gevolgen kunnen desastreus zijn. Te weinig slaap schopt je hormoonhuishouding in de war met allerlei vage en minder vage klachten als gevolg. Moeheid is misschien nog wel de minste ervan. In meer extremer vorm kan slaaptekort leiden tot persoonlijkheidsstoornissen als borderline en schizofrenie. Dus als je je mentaal niet helemaal stabiel voelt en je slaapt geen acht uurtjes per dag, ga voor je iets anders doet eerst eens wat meer slapen! Goed uitrusten bevordert je stemming en je geluksgevoel. 

Gedraag je gelukkig

Alles waar je energie in steekt heeft de neiging groter te worden. Energie volgt aandacht. Dat betekent dat het belangrijk is om je emotionele staat te kunnen reguleren. Ook al voel je je misschien niet echt gelukkig, het helpt wel om je zo te gedragen. Kijk blij en gedraag je blij om in een andere stemming of bui te komen. Dus als je je nog niet gelukkig voelt: Doe maar gewoon alsof en je zult ervaren dat je gelukkiger wordt.

Wees behulpzaam en dankbaar

Dankbaarheid is een heel sterke energie. En alles waar je dankbaar voor bent, daar nodig je meer van uit in je leven. Ook zorgen voor en rekening houden met anderen geeft een goed gevoel. Dus: Help anderen en help daarmee jezelf. Maar ook: Durf om hulp te vragen, want daarmee help je dus weer een ander en daarmee jezelf!

Wat zijn jouw codes voor geluk?

Wat maakt jou gelukkig? Wat maakt dat jij je wel of juist niet gelukkig voelt? Welke sleutel mist er volgens jou nog? En wat is jouw ervaring met bovenstaande codes? 

E-book Liever Gelukkig Met Mindfulness

Gratis E-book <a href=
Wil je ook gewoon zijn wie je bent? Worden zoals je was toen je net geboren was? Onbekommerd en vrij? Lees dan in dit gratis e-book Liever Gelukkig met Mindfulness hoe dat kan! Zodat ook jij meer ontspannen en rustiger kunt zijn, en steeds meer en meer jezelf.

Download e-book Liever Gelukkig met Mindfulness

8 weekse training Liever Gelukkig met Mindfulness

Liever Gelukkig met Minduflness

Als je nog moeite hebt om je aandacht op constructieve en helpende gedachten te richten, dan kun je je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de 8 weekse training Liever Gelukkig met Mindfulness .

Geleide meditaties - visualisaties

Gratis meditaties

Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat alitjd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met wie je werkelijk bent en ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. 
Download gratis meditaties 

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Scheiden of blijven?
Goedmaken? Hoe doe je dat? »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 10.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Stress, Gezondheid en Effectiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op 7 Codes voor geluk

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.