Coaching: Uit je comfortzone komen is eng

Meer informatie »


Je relatie verbeteren? Leer luisteren!

leren luisteren naar elkaar

Je luistert niet 

Herken je dat? Je bent al wat langer bij elkaar en er zijn van die momenten dat je je partner niet meer helemaal de leukste persoon op deze aarde vindt. Je praat nog wel tegen elkaar, maar vaak niet meer met elkaar. Je luistert niet naar me, of woorden van die strekking heb je al vele keren tegen hem of haar gezegd. Waarop je partner vervolgens reageert met de standaardriedel van: Ja, ja, dat verhaal ken ik zo langzamerhand wel. Om zich vervolgens verveeld en geïrriteerd om te draaien.

Door naar Je relatie verbeteren? Leer luisteren! »


Relaties: Los je problemen op voor ze onoplosbaar lijken

puzzelstukjes, problemen oplossen

De drie meest voorkomende problemen in een relatie

Het is een illusie te denken dat je partner ooit al jouw behoeften zal kunnen invullen. Helaas doen allerlei romantische boeken en films ons anders geloven. Goede communicatie, vertrouwen en een zorgvuldige oplossing van je conflicten zijn de sleutel van een goede relatie.

Door naar Relaties: Los je problemen op voor ze onoplosbaar lijken »


Mindfulness: zes tips om je te ontspannen samen met je kinderen

Kind spelen tekenen

Hoewel tijd doorbrengen met je kinderen leuk en vol zingeving kan zijn is het geen geheim dat de relatie tussen ouders en kinderen ook vaak stress oplevert. Ouderschap levert een unieke vorm van stress op, juist omdat kinderen als geen ander jouw stressknoppen kennen en ze regelmatig indrukken. Juist als je moe bent en even behoefte hebt aan rust wil je kind die extra aandacht die je op dat moment gewoon even niet hebt. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een aantalte hebben  ontspanningsmogelijkheden hebt die je samen met je kinderen kunt doen. Zodat je op dat moment jouw stress kwijt kunt raken en je kind op dat moment zijn ervaringen uitbreidt. Hier volgen er zes:

Door naar Mindfulness: zes tips om je te ontspannen samen met je kinderen »


Mindfulness: Drie ontspanningsoefeningen voor innerlijke rust

Balans, stapel stenen

Soms valt het mee en soms valt het tegen. De ene keer lijkt het wel alsof je zonder enige moeite de rust zelve bent, de andere keer lukt dat veel minder goed. Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op je innerlijke rust. Vaak zijn uiterlijke omstandigheden daar aanleiding toe, maar net zo vaak is het het bewuste of onbewuste gesprek dat je met jezelf voert, oftewel je negatieve innerlijke zelfdialoog die je weg houdt van de ontspanning.

Door naar Mindfulness: Drie ontspanningsoefeningen voor innerlijke rust »


Assertiviteit: Ik verwacht iets anders dan jij

Verwachtingen

Sommige situaties en mensen in je leven zijn aanleiding voor je om je gespannen te voelen. Of dat nu situaties in je relatie zijn, bij je sport of hobby of bij je werk. Er zullen altijd situaties zijn die bijvoorbeeld anders gaan dan je verwacht had. Die spanning is een gevolg van een aanleiding, iemand doet bijvoorbeeld iets of iemand doet juist iets niet wat je graag gewild had. Door de verwachtingen die je bij jezelf hebt opgewekt door iets te gaan geloven waarvan je nooit helemaal zeker kunt zijn dat het zal gaan zoals jij verwacht, creëer je teleurstelling bij jezelf.

Door naar Assertiviteit: Ik verwacht iets anders dan jij »


Gezond oud worden. Wie wil dat nou niet?

Sinaasappel gezicht

Als je nog jong bent, dan sta je er meestal niet zo bij stil… Maar ouder worden en dan met name gezond ouder worden vraagt juist dat je al op zo jong mogelijke leeftijd je bewust bent van je leefstijl. Wil dat zeggen dat als je ouder bent het niet meer uitmaakt? Nee, natuurlijk niet. Ook als je al wat ouder bent en zelfs als je al op leeftijd bent, je kunt ALTIJD iets doen om je gezondheid te bevorderen. Maar het betekent wel dat je wanneer je jonger begint je lichaam niet hoeft te belasten met allerlei gifstoffen die het op een gegeven moment nog slecht kwijt kan. 

Door naar Gezond oud worden. Wie wil dat nou niet? »


Gezondheid-Energie: Gezond eten, (hoe) doe je dat?

Fit en vitaal, meisje springen

Eerlijk gezegd was ik er vroeger zo één die van de saladegarnering op haar bord zei: "Dat eet ik niet, dat is veels te gezond." Broodjes mayonaise en iedere dag een patatje met, zo ongezond was mijn menu best wel een poos. Ook chocola en dan met name hagelslag, zo’n twee tot drie pakken in de week, was favoriet.

Door naar Gezondheid-Energie: Gezond eten, (hoe) doe je dat? »