Het beste uit jezelf

Vrouw maakt picobello gebaar

Geplaatst op maandag 4 november 2013 door Nelly de Jong

Veel mensen worstelen met de vraag hoe ze gelukkig kunnen zijn. Er was een tijd dat dat ook voor mij gold. Zowel in mijn werk, als mijn relaties en ten aanzien van mijn gezondheid heb ik dikke ellende ervaren. Maar ik heb de wetten van het universum bestudeerd en weet nu wat ik zelf moet doen om mezelf gelukkig te maken. Toen ik dat ontdekte besloot ik om ook een lichtje te schijnen op de weg die jij en anderen kunnen gaan om dat ook te ervaren. En vandaaruit doe ik zowel de ander als mezelf een plezier, want mijn werk is mijn levenswerk. Ik geniet ervan om alles met jou te delen wat ik ontdek over geluk en succes.

Veel informatie beschikbaar

Er is en wordt veel gestudeerd over succes en geluk. Veel mensen maken er hun levenswerk van om anderen en zichzelf te leiden naar die weg. Er is inmiddels ook heel veel informatie over aanwezig. Het gekke is wel, dat ondanks dat maar 5 % van de mensen financieel onafhankelijk is. Het grootse deel van de mensen werkt in werk waar ze niet gelukkig van worden. En een heel groot deel van de mensen leeft en werkt ver onder hun potentieel. Slechts 5% van de mensen vindt dat ze hun totale potentieel gebruiken.

Te zwaar

En meer dan ooit zijn mensen te zwaar en ongezond. De kosten in de gezondheidszorg lopen op en zijn haast niet meer in de hand te houden. Een groot deel van deze kosten vloeit voort uit de stress die in het systeem, in het lichaam van mensen ontstaat als gevolg negativiteit en ongelukkig zijn. En dan leven we hier nog wel in een vrij land.

Keuze

We hebben allemaal min of meer de dezelfde keuze mogelijkheden. Je kunt hier zijn wie je wilt zijn, doen wat je wilt en gaan waar je wilt gaan. Hoe komt het dan dat zoveel mensen volharden in hun negativiteit en pessimisme, terwijl je de vrijheid hebt om alles wat je maar wilt te denken, te doen en te zijn? Hoe komt het dan toch dat er maar zo weinig mensen gebruik maken van hun volledige potentieel?

Onbewust

Ik denk eerlijk gezegd dat de meeste mensen volkomen onbewust zijn van dit fenomeen en dat ze daarnaast vaak geen flauw idee hebben wat ze moeten doen om het beste uit zichzelf te halen. Ze weten niet hoe je jezelf gelukkig kunt maken en hoe je tot topprestaties kun komen. Zelf heb ik ook decennia lang zo geleefd. Eigenlijk kan ik wel zeggen: In totale onwetendheid. En zelfs toen ik het wel wist, toen mijn hersens wel wisten hoe het werkte, heeft het nog vrij lang geduurd, voordat ik in staat was om al die knoppen om te zetten. Je kunt het vergelijken met:

Computer zonder handleiding

Stel je voor dat je een heel geavanceerde computer zou krijgen. En je haalt heel voorzichtig alle onderdelen uit de doos vandaan. Alle delen staan nu op tafel en je constateert dat er slechts één ding mist: DE handleiding. En stel je nu eens voor, dat je geen enkele ervaring hebt of had met computers en dat je de computertaal niet beheerst. En stel je dan ook eens voor dat je helemaal in je eentje moet gaan zitten uitvogelen hoe die computer werkt. En hoe je al die waardevolle dingen die je met een computer kunt doen eruit zou kunnen halen. Hoe lang denk je dan dat je nodig hebt, om zonder hulp van buitenaf die computer aan het werk te krijgen? En hoe lang denk je nodig te hebben om vervolgens het allerbeste uit die computer te krijgen? Zelfs als je hartstikke gemotiveerd zou zijn en er veel zin in zou hebben kost je dat jaren en jaren. Als je er al achter komt hoe dat ding werkt.

Computer met handleiding

En stel je nu eens voor dat je diezelfde computer krijgt met een heel gebruikersvriendelijke gebruiksaanwijzing. En daarnaast komt er een computerspecialist bij je langs die je stap voor stap uitlegt hoe het ding werkt. Hoe je hem aanzet, wat je ermee kunt doen en hoe je het beste eruit kunt halen. Met een goede gebruiksaanwijzing en met hulp van experts, heb je je computer zomaar aan de praat. Het kost je hooguit een middag werk. Vervolgens kun je ermee aan de slag en doe je er ervaring mee op. Om ergens een expert in te worden wordt wel het 10.000 uren criterium gebruikt. Je moet ergens 10.000 uur ervaring in hebben om er een expert in te worden. Stel nu dat je jouw 10.000 uur in die computer steekt, dan ben je in zo’n vier jaar computerexpert geworden.

Waar is de handleiding?

De reden waarom ik dit voorbeeld aanhaal is omdat we allemaal geboren worden zonder die gebruiksaanwijzing. En zonder die gebruiksaanwijzing is het verrekte lastig het beste uit jezelf te halen.

Veel complexer

Daarbij geldt dat onze hersens ook nog eens veel complexer zijn dan een computer. We kunnen er veel meer mee dan met een computer. De mogelijkheden zijn ongekend. De wetenschap is nog lang niet zover dat ze alles wat ons brein kan achterhaald hebben. Er wordt wel veel onderzoek naar gedaan en  langzamerhand vallen er kleine puzzelstukjes in elkaar, maar tegelijkertijd komen er ook steeds weer zoveel nieuwe vragen.

100 biljoen cellen

Die anderhalve kilo die de gemiddelde hersens wegen bevatten 100 biljoen cellen en ze verwerken 100 miljoen stukjes informatie per uur. Ze zorgen voor chemische balans voor al die biljoenen cellen in je zenuwstelsel. Je hersens zijn in staat om je van arm naar rijk te denken, van ziek naar gezond, van eenzaamheid naar verbondenheid en van depressie naar geluk. Haal het beste uit jezelf. Ontdek ook jouw handleiding en ga voor je grootste geluk!

Kies voor jouw geluk!

Hoe lastig het nu misschien nog voor je lijkt, geluk en succes kun je voor kiezen. Je kunt net als ik door je bewust te worden van hoe je hersens werken geluk en succes uitnodigen in je leven. Zodat je net als ik ontdekt, dat wonderen bestaan. Maar dat je ze wel zelf moet uitnodigen in je leven. En dat is niet moeilijk, maar je moet er wel iets voor doen…. Investeer in jezelf, in jouw geluk en in jouw succes! Het kán! Ik heb het zelf ervaren.

Gratis E-book Van Wens Naar Werkelijkheid

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Van Wens Naar Werkelijkheid

Leuk of waardevol artikel?

Geef wat van jouw positieve energie terug door hieronder op de like of respect button te drukken of beter nog: Deel jouw mening of ervaring hieronder met mij!
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Over mijn grenzen...
Een oefening in waardering »

Gratis E-book Tijdgebrek of kiespijn?Al meer dan 2.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Effectiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Randy op dinsdag 3 december 2013 om 10:07
Wow, dit vind ik de beste uitleg voor waarom en hoe die wet van de aantrekkingskracht toepassen kan werken, als je dat ook echt wilt!
'Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje' is niet langer waar en je hoeft dat zeker niet alleen in het financiŽle vlak te zien.
Hoe komen we toch aan die spreekwoorden en gezegden, die vooruitgang kunnen blokkeren?
Als je echt Šlles uit jezelf, een onderhandeling, relatie, gesprek, maakt niet uit, in het belang van jezelf en/of anderen, wilt: Wie het onderste uit de kan wil, krijgt het deksel op zijn neus. Hoe zit dat?

Reageer op Het beste uit jezelf

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.