Alles is goed in mijn wereld

Ik zeg ja tegen mezelf

Geplaatst op donderdag 10 oktober 2013 door Nelly de Jong

Een van de beste en meest moeiteloze manieren om te krijgen wat je wilt is dankbaar zijn voor wat je al hebt. Dankbaarheid is misschien nog wel een sterkere energie dan liefde. Dankbaarheid nodigt meer van waar je dankbaar voor bent uit in je leven. De ontdekking dat dat werkt heeft veel veranderd in mijn leven.

Dagelijkse portie

Al weer heel wat jaartjes ben ik dagelijks op meerdere momenten dankbaar voor wat er is in mijn leven. Het is zeg maar mijn vorm van bidden. Dat is ooit wel heel anders geweest. Een heel groot deel van mijn leven heb ik me verzet tegen wat zich in mijn leven aandiende.

Ik wil geen ruzie 

Ik wilde geen ruzie, ik wilde niet mijn baan kwijt raken, ik wilde niet mijn relatie verliezen, ik wilde geen slechte gezondheid, enzovoorts. Maar het was er wel allemaal en soms ook allemaal tegelijk. En ik zei er keer op keer NEE tegen. Nee, ik wil jou niet. De werkelijkheid die toen in mijn leven was, ervoer ik als veel te pijnlijk. En al mijn energie en doen was gericht op het vermijden daarvan.

Krijgen wat je niet wilt 

Het resultaat van het vermijden was dat ik er nog meer van uitnodigde in mijn leven. Want het onderdrukken van alles wat ik niet wilde maakte dat ik veel energie moest steken in het niet voelen van hetgeen wel gevoeld wilde worden. En het verliezen van mijn energie daarin had gevolgen voor mijn gezondheid. Energie was en is uiteindelijk de basis van mijn leven. Zonder energie kun je niets doen.

Vastlopen

Dat ik vele keren ben vastgelopen in mijn leven kwam doordat ik maar niet wilde luisteren naar wat het leven mij wilde vertellen. Als iets niet gaat zoals jij denkt dat het zou moeten gaan en je ervaart daar een emotie in, die je vervolgens onderdrukt, dan krijg je meer van wat je niet wilt. Dat heb ik inmiddels wel geleerd.

Luisteren

Pas toen ik bereid was te luisteren naar wat het leven me wilde vertellen veranderde er van alles. Toen ik me niet meer verzette tegen wat er was, maar bereid was de boodschap te ontvangen van wat het leven me vertellen wilde, veranderde alles. Alles werd goed in mijn wereld. En terugkijkend zeg ik: Alles was al goed in mijn wereld, alleen was ik niet bereid daarnaar te kijken.

Ik ben niet de moeite waard

Wat het leven me in al die situaties wilde laten zien, was dat ik mezelf niet de moeite waard vond. Ik was lelijk en ik kon niet goed communiceren, ik was niet belangrijk, ik deed er niet toe, enzovoorts. Ik wist dat onbewust natuurlijk wel van mezelf, maar dat het leven me dat liet zien in de weerspiegeling van mijn werkelijkheid wist ik niet. Ik wist niet dat ze me daarmee uitnodigde om mijn beeld van mezelf te herijken en te vernieuwen.

Ja zeggen

Dat ze me daarmee vroeg om te voelen wat ik als kind niet kon en durfde te voelen omdat het allemaal veel te onveilig voor me was. Ze nodigde me uit ja te zeggen tegen mezelf. Tegen het hele pakketje. Niet alleen de mooie dingen , maar ook dat stuk waar ik minder blij mee was. Ja zeggen tegen mijn schaduwkanten.

Grote mond

Het heeft me veel moeite, bloed, zweet en tranen gekost om dat te doen. Om te accepteren dat ik soms een grote mond heb. Een grote mond die ik nodig had om de pesters die me zo nodig in moesten peperen dat ik vooruitstekende tanden had, van me af te slaan. Om te accepteren dat ik het te doen heb met dit lichaam. Een lichaam dat perfect mens is, maar misschien niet op alle punten voldoet aan het geldende schoonheidsideaal. Maar wat wel doet wat het doen moet. Al mijn zintuigen werken en ik kan er alles mee wat ik wil.

Beter voor anderen zorgen 

Ook dat is wel anders geweest. Want alle ontkenning van wie ik zelf ben, bracht ook met zich mee dat ik vooral goed voor anderen kon zorgen, maar veel minder voor mezelf. Dat mijn lichaam daar op een gegeven moment in ging muiten is niet meer dan logisch. De fybromyalgie waar ik vele jaren last van had, maakte dat ik ook steeds minder doen kon. Maar toch was dat nog niet genoeg om me te doen inzien waar ik mee bezig was.

Lessen van liefde, leven en dood

Het waren uiteindelijk de lessen van liefde, leven en dood die me dwongen terug naar mezelf te keren. En het leven te gaan leven wat ik wilde. Een leven vanuit liefde voor het mooie mens dat ik ben (blijft een beetje ‘gek’ om dat van mezelf te zeggen) en van daaruit mijn overvloed te delen met anderen.

Harmonie

Het gevolg is dat ik nu een leven vol liefde, harmonie en hoogtepunten leid, waar ik super dankbaar voor ben. Een leven met misschien wel meer energie dan ik ooit heb gehad. Waarin ik de bedenker ben van wat ik wil dat zich in mijn leven ontvouwt.

Zeg jij ook ja?

Dat kun jij ook, als je dat nog niet doet. Het kan. Echt. Ik nodig je van harte uit om als je pijn in je leven ervaart te kijken naar wat het leven jou wil zeggen. En om daar vol dankbaarheid ja tegen te zeggen. Ook als het leven pijn doet. Zodat je ook ja kunt gaan zeggen tegen wat je wél wilt. Opdat ook jij de moeiteloosheid van een liefdevol leven mag ervaren.

Gratis E-book Liever Gelukkig met Mindfulness

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Liever Gelukkig met Mindfulness

Liever Gelukkig met Mindfulness in Leeuwarden

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Liever Gelukkig met Mindfulness in Leeuwarden.
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.

Leuk of waardevol artikel?

Zeg jij ook ja tegen dit artikel? Druk dan op de like of een van de andere buttons. Het is een kleine moeite en misschien beteken jij dan het verschil voor iemand anders! Of beter nog: Deel jouw (levens)lessen, zodat we met zijn allen weer mogen leren en ervaren door jou!
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Je innerlijke radio
Vandaag neem ik het heft in eigen hand! »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 10.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer mindfulness en meditatie


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Katrien Van oost op vrijdag 11 oktober 2013 om 09:07
Ja, het is zo herkenbaar...
Soms word ik meegetrokken naar beneden met negatieve gedachten over mijn scheiding nu 3 jaar geleden, wat ik allemaal had kunnen doen in die 28 jaar huwelijk en wat ik niet gedaan heb, waarom hij koos voor een andere veel jongere vrouw en niet meer voor mij koos, wat hij nu wél doet en toen niet deed...
Er gaat gaat zoveel méér energie uit van dankbare gedachten om mijn leven NU! Dankbaarheid om mijn beide prachtige dochters en hun partners, mijn heerlijke kleinkinderen, mijn ouders die er beide nog zijn ook al is het broos en wankel, boeiende vriendinnen, een fijne warme vriend, het plezier een boeiende opleiding te kunnen volgen en daarnaast toch voldoende tijd te vinden om mijn werk goed te doen, de vrijheid van kiezen die nu voor me openligt..
Dankbaarheid om MIJN leven dat ik vorm mag geven...
Dankbaarheid om wat naar mij toe komt, zomaar.. ik hoef alleen mijn armen en mijn hart te openen!
Dankbaarheid om deze tekst die er me doet aan herinneren...
Liefs,
Katrien

Reageer op Alles is goed in mijn wereld

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.