Vind jij je kinderen allemaal even leuk?

Spelende kinderen

Mijn moeder heeft me iets heel belangrijks geleerd.

Mijn ouders waren een match made in heaven (and hell natuurlijk)! Ze kregen vier prachtige kinderen. In de jaren zeventig wilden de jonge vrouwen in onze omgeving, Amsterdam, ook wel zo’n leuke gekleurde baby met van die schattige wangen en krulletjes. Voor de buitenwereld leken we ook op elkaar, waren we even poeperig.

Door naar Vind jij je kinderen allemaal even leuk? »


Je hebt altijd gelijk, wat je ook gelooft

Kerstman

Waar je van overtuigd bent zal altijd waar zijn in je leven. Het is maar dat je het weet. Wat je denkt zal jouw werkelijkheid bepalen. Jouw overtuigingen worden door een oud gezegde heel mooi weerspiegeld: Zoekt en gij zult vinden. En zo is het maar net.

Onbewuste overtuigingen

Als je je niet bewust bent van jouw overtuigingen en de impact ervan, dan is de kans groot dat je in veel situaties niet effectief zult zijn. Je overtuigingen vormen namelijk het fundament van het bouwwerk dat jouw leven heet. En misschien denk je nu dat dat misschien waar is, maar dat jouw overtuigingen nou eenmaal jouw overtuiging is. En daarmee basta. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Door naar Je hebt altijd gelijk, wat je ook gelooft »


Communiceren met vallen en opstaan

Vallen en opstaan

Bij andere mensen zie ik altijd direct waar het aan schort in de communicatie. Als kind zag ik al met lede ogen aan hoe mijn moeder met eindeloos veel geduld haar tijd en energie stopte in mopperende oudtantes, ondankbare bejaarde buren en slechtbetalende horrorbazen. Soms was ze wel eens de wanhoop nabij en snikte dat ze niet meer wist wat ze moest doen om een béétje waardering te krijgen voor haar inspanningen. “Nou, dan stop je er toch mee?” zei mijn vader dan. Het leverde hem altijd een diepe gezamenlijke zucht op van alle vrouwen in huis. Hij begreep er helemaal niks van.

Door naar Communiceren met vallen en opstaan »


Wat is mindfulness? Mindfulness is niets

Stapelstenen

Mindfulness is niets. Nou ja, bijna niets… Het gaat over niets ‘doen’. Mindfulness gaat over zijn. Je hele leven draait zo ongeveer om doen. We moeten in onze haastige leven en maatschappij steeds meer. Steeds meer: doen… Je bent zo ongeveer je todolijst geworden. Maar de vraag is: Wie ben je voorbij je todolijst? Wie ben je dan nog? Ons werk stopt tegenwoordig ook al niet meer als we weg zijn bij de baas. We gaan ook thuis door, net als google 24x7.

Door naar Wat is mindfulness? Mindfulness is niets »


Communicatie: Tips voor het voeren van lastige gesprekken

Jouw manier of mijn manier

Afhankelijk van hoe je naar jouw werkelijkheid kijkt, kun je soms in situaties terechtkomen waarin je tegen bepaalde gesprekken op kijkt. Je weet niet precies hoe je reageren moet of hoe je voor elkaar moet krijgen wat je graag wilt. Of misschien voel je je in bepaalde gesprekken vaak op een bepaalde manier gemanipuleerd en weer je wel dat het niet goed voelt, maar heb je geen idee hoe dat nu komt en hoe je daar weer een goede wending aan kunt geven. Herkenbaar? Vast wel…

Door naar Communicatie: Tips voor het voeren van lastige gesprekken »


Coaching: Willen wat je krijgt

Van wens naar werkelijkheid

Hoe komt het toch dat mijn wensen niet uitkomen? Waarom lijkt het toch alsof de wensen van de een zo simpel uitkomen en die van de ander niet? En is het wel zo dat het leven helemaal maakbaar is? Voor wat het laatste betreft: Niet alles is maakbaar en soms overkomen bepaalde situaties je. Hoe sterk je ook gelooft in de wet van de aantrekkingskracht waar al zo veel over is geschreven, niet alles wat er in je fysieke realiteit plaatsvindt heb je in de hand. Waar je wel veel invloed op kunt uitoefenen is hoe jij omgaat met wat jou overkomt. Je kunt door de manier waarop je omgaat met wat er gebeurt de weg wel vrijmaken om andere dingen te laten gebeuren. Dat betekent dat het gemakkelijker wordt dat ze naar je toe komen. En als je dan zelf ook nog op weg gaat dan haal je het beste uit je situatie van wat er in zit.

Door naar Coaching: Willen wat je krijgt »


Loopbaanbegeleiding: Succes is geen toeval maar een keuze

Yes I did it, goed van mij

Succes is geen toeval maar een keuze is een spreuk die je of aanspreekt omdat je de betekenis ervan kent, of je vindt het maar niks… Mislukking bestaat niet De uitspraak wekt bij de laatsten de indruk dat falen en mislukking niet bestaan. En daar hebben ze gelijk in. Als de spreuk je niet aanspreekt dan is de kans groot dat je geconditioneerd bent zoals zovelen in ons Calvinistische Nederland. We hebben er allemaal wel iets van meegekregen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. En j...

Door naar Loopbaanbegeleiding: Succes is geen toeval maar een keuze »


Effectiviteit: 7 tips voor meer balans

Balans, evenwicht

Het combineren van werk en gezin is leuk, soms spannend en niet altijd goed van te voren in te schatten hoe alles zal gaan. Maar een goede voorbereiding scheelt veel. Voor jezelf bepalen hoe jij wilt dat jouw leven er uit ziet en wat er voor nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Spanning en stress voorkomen

Je kunt sommige van de verrassingen en onverwachte gebeurtenissen en de daarmee gepaard gaande spanning en stress voorkomen. Daardoor verlies je minder en energie en blijf je beter in balans. Grote valkuil is vooral bezig te zijn met wat je allemaal NIET wilt. Beter is het om je aandacht te richten en te focussen op wat je wel wilt: je gezin en je baan op een plezierige manier combineren.

Door naar Effectiviteit: 7 tips voor meer balans »