Stress of angst?

Stress en angst

Te pas en te onpas hebben we stress. Pfff, dat was stress, zeggen we als we geschrokken voor een auto moesten wegspringen. Of als ons kind maar blijft jengelen en niet ophoudt, dan voelen we ook stress. Of we hebben het druk op het werk en voelen daardoor stress. Heel veel dingen die we gewoon niet fijn vinden, geven we het etiket stress. Ik ben helemaal gestrest. Dit levert me zoveel spanning op.

Door naar Stress of angst? »


Mindfulness: Natuurlijke pijnbestrijding

Ontspanning relax

Pijn geeft dermate fysieke sensaties dat het sowieso je aandacht trekt. Bij het ervaren van pijn ben je geneigd om volautomatisch in een geconditioneerd patroon te stappen. Ik wil je daarom uitnodigen om de volgende keer dat je een teen of je hoofd stoot of je met een hamer op je duim slaat, eens uit die conditionering te stappen.

Door naar Mindfulness: Natuurlijke pijnbestrijding »


Coaching: 100 wensen en dan?

Vrouw duim omhoog, goed gedaan

Een paar weken geleden schreef ik je over een 100 wensenlijst. Een 100 wensenlijst kan dienen als een soort leidraad bij wat je wilt gaan creëren in je leven. Een 100 wensenlijst kan je houvast en richting geven. Alleen is het hebben van die lijst op zich niet voldoende. Om die richting in je leven te ervaren is het wel voorwaarde om wat je in je leven wilt manifesteren helder te hebben, maar het is niet voldoende voorwaarde. Naast weten wat je wilt is het net zo belangrijk dat je ook genoeg motivatie hebt om je wensen uit te laten komen. En daar gaat dit stukje dan weer over. Naast je wens of je doel en voldoende motivatie moet je ook nog een goed plan hebben. Een goede strategie om je wensen tot werkelijkheid te laten komen.

Door naar Coaching: 100 wensen en dan? »


Feedback: je luistert te langzaam

Goed zo!

Snel in je oordeel

Het lijkt misschien makkelijk om te doen, maar goede feedback geven is nog niet altijd makkelijk. Je bent net als iedereen geneigd om vanuit geconditioneerde patronen te reageren en oordelen doen we allemaal in meer of mindere mate. Je reageert zomaar volautomatisch en je oordeel staat altijd klaar om mee te doen. De meeste mensen hebben niet van jongs af aan geleerd om zorgvuldig feedback te geven en te ontvangen.

Door naar Feedback: je luistert te langzaam »


Ademhalingsoefeningen voor een goede gezondheid

Meditatie, zen

Met iedere uitademing ontdoet je lichaam zich van afgewerkte lucht en daarmee van afvalstoffen. Ook adem je met iedere inademing energie in en geef je met iedere uitademing weer energie terug aan de buitenwereld. De meeste mensen denken dat eten de belangrijkste brandstof voor ons lichaam is, maar dat is niet zo. Je ademhaling is de belangrijkste brandstof. Op celniveau functioneren je cellen op zuurstof. Zuurstof is de allerbelanrijkste brandstof voor ons lichaam. En dat betekent dat een goede gezondheid niet zonder een goede ademhaling kan.

Door naar Ademhalingsoefeningen voor een goede gezondheid »


Mindfulness: Zeg jij ja tegen je leven?

Met de rivier mee gaan

Als jij voorbij je hart in je ziel kijkt, accepteer jij jezelf dan helemaal en onvoorwaardelijk? Ben jij wie je wilt zijn? Sta je iedere morgen vrolijk fluitend op omdat je weer blij met jezelf wakker bent geworden?

Somber...

Of sleep je jezelf uit bed, moe van de nacht die je niet de energie heeft gebracht die je wilde. En soms een beetje somber omdat er weer een dag voor je ligt? Houden van jezelf klinkt voor veel mensen wat vaag… Maar het is wel precies dat, wat nodig is voor een gelukkig leven met jezelf.

Door naar Mindfulness: Zeg jij ja tegen je leven? »


Loopbaanbegeleiding: Tips bij solliciteren

Zelfverzekerde vrouw

De enige manier om echt goed te leren solliciteren is door het veel en vaak te doen. Zoals met alles: oefening baart kunst. Toch zijn er wel algemene tips die ervoor kunnen zorgen dat je de meest bekende valkuilen vermijdt. En stap je er toch in, weet dan dat je een leerervaring had en misschien leergeld hebt betaald. Er zijn verschilende dingen waar je aan moet denken, zoals een goede voorbereiding van het gesprek, jouw presentatie en hoe je je voorstelt. Die eerste indruk is allesbepalend. In een paar seconden kan bij alleen al het geven van een slappe handdruk je lot bezegeld zijn. Weet daarom dat bij sollicitatiegesprekken, net als bij andere gesprekken, een goede voorbereiding het halve werk is.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Tips bij solliciteren »


Loopbaanbegeleiding: Wat is loopbaanbegeleiding / loopbaanadvies?

Loopbaanbegeleiding, keuze, kiezen

Een groot deel van je leven breng je door op je werk. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je er plezier in hebt. Alleen…. Soms is het gewoon even niet meer leuk op je werk. Je bent uitgekeken op wat je doet of de sfeer is minder leuk. Misschien is de werkdruk zo hoog geweest dat je als gevolg van langdurige stress en spanning in een burn-out terecht bent gekomen. Of misschien ben je, omdat jouw werkgever in de financiële problemen zit, je baan kwijt geraakt. Allerlei verschillende situaties kunnen het nodig maken dat je even een stap achteruit zet om eens van een afstand te kijken naar wie jij bent en wie jij wilt zijn in relatie tot het doel wat je voor jezelf en jouw leven wilt realiseren. Want soms is dat er even niet meer.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Wat is loopbaanbegeleiding / loopbaanadvies? »