Mindfulness: Korte meditaties

voetstappen in het zand

3 minuten meditaties

Korte meditaties, korte momenten van mindful met je aandacht in het hier en nu aanwezig zijn helpen je om meester over je gedachten te worden. Ze helpen je om je aandacht te focussen en om even een stap naar achteren te doen en jezelf en je situatie even van een afstand te bekijken.

Door naar Mindfulness: Korte meditaties »


Loopbaanbegeleiding: Selectiegesprekken

Sollicitatiegesprek

In een selectieprocedure kom je meestal drie verschillende soorten gesprekken tegen: Een orienterend gesprek, een sollicitatiegesprek en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Oriënterend gesprek

Het eerste orienterende gesprek wordt vaak door iemand van de afdeling personeelszaken en/of een leidinggevende van de afdeling gevoerd. In dit gesprek wil de werkgever nagaan wie je bent qua persoonlijkheid, of je in de organisatie past en natuurlijk ook of je de functie in potentie zou kunnen vervullen.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Selectiegesprekken »


Mindfulness: Je kunt altijd van gedachten veranderen!

Vissenkop gedachten

Een belangrijk geschenk en instrument in je leven is je vermogen om je gedachten te veranderen. Wat je ook doet en in welke situatie je ook bevindt, je kunt altijd van gedachten veranderen. Je kunt kiezen voor eenheid of voor afgescheidenheid. Voor boosheid of voor empathie. Voor vergeving of voor vergelding. Jij bent vrij om je gedachten te kiezen en om al of geen energie in jouw gedachten te steken. 

Door naar Mindfulness: Je kunt altijd van gedachten veranderen! »


Stress of angst?

Stress en angst

Te pas en te onpas hebben we stress. Pfff, dat was stress, zeggen we als we geschrokken voor een auto moesten wegspringen. Of als ons kind maar blijft jengelen en niet ophoudt, dan voelen we ook stress. Of we hebben het druk op het werk en voelen daardoor stress. Heel veel dingen die we gewoon niet fijn vinden, geven we het etiket stress. Ik ben helemaal gestrest. Dit levert me zoveel spanning op.

Door naar Stress of angst? »


Mindfulness: Natuurlijke pijnbestrijding

Ontspanning relax

Pijn geeft dermate fysieke sensaties dat het sowieso je aandacht trekt. Bij het ervaren van pijn ben je geneigd om volautomatisch in een geconditioneerd patroon te stappen. Ik wil je daarom uitnodigen om de volgende keer dat je een teen of je hoofd stoot of je met een hamer op je duim slaat, eens uit die conditionering te stappen.

Door naar Mindfulness: Natuurlijke pijnbestrijding »


Coaching: 100 wensen en dan?

Vrouw duim omhoog, goed gedaan

Een paar weken geleden schreef ik je over een 100 wensenlijst. Een 100 wensenlijst kan dienen als een soort leidraad bij wat je wilt gaan creëren in je leven. Een 100 wensenlijst kan je houvast en richting geven. Alleen is het hebben van die lijst op zich niet voldoende. Om die richting in je leven te ervaren is het wel voorwaarde om wat je in je leven wilt manifesteren helder te hebben, maar het is niet voldoende voorwaarde. Naast weten wat je wilt is het net zo belangrijk dat je ook genoeg motivatie hebt om je wensen uit te laten komen. En daar gaat dit stukje dan weer over. Naast je wens of je doel en voldoende motivatie moet je ook nog een goed plan hebben. Een goede strategie om je wensen tot werkelijkheid te laten komen.

Door naar Coaching: 100 wensen en dan? »


Feedback: je luistert te langzaam

Goed zo!

Snel in je oordeel

Het lijkt misschien makkelijk om te doen, maar goede feedback geven is nog niet altijd makkelijk. Je bent net als iedereen geneigd om vanuit geconditioneerde patronen te reageren en oordelen doen we allemaal in meer of mindere mate. Je reageert zomaar volautomatisch en je oordeel staat altijd klaar om mee te doen. De meeste mensen hebben niet van jongs af aan geleerd om zorgvuldig feedback te geven en te ontvangen.

Door naar Feedback: je luistert te langzaam »


Ademhalingsoefeningen voor een goede gezondheid

Meditatie, zen

Met iedere uitademing ontdoet je lichaam zich van afgewerkte lucht en daarmee van afvalstoffen. Ook adem je met iedere inademing energie in en geef je met iedere uitademing weer energie terug aan de buitenwereld. De meeste mensen denken dat eten de belangrijkste brandstof voor ons lichaam is, maar dat is niet zo. Je ademhaling is de belangrijkste brandstof. Op celniveau functioneren je cellen op zuurstof. Zuurstof is de allerbelanrijkste brandstof voor ons lichaam. En dat betekent dat een goede gezondheid niet zonder een goede ademhaling kan.

Door naar Ademhalingsoefeningen voor een goede gezondheid »