Gezondheid-Energie: Afvallen? Eten als brandstof?

Geplaatst op woensdag 7 januari 2009 door Nelly de Jong

Met enige regelmaat stel ik mensen wel eens de vraag of ze weten wat de belangrijkste brandstof voor hun lichaam is. Steevast krijg ik allerlei vormen van voedsel als antwoord. Slechts een enkeling is zich bewust van de belangrijkste brandstof voor het lichaam. Toch kunnen we maanden zonder voedsel. Iets minder lang zonder vocht en maar een paar minuten zonder zuurstof. Ons lichaam bestaat uit cellen. Die cellen gebruiken zuurstof als brandstof. Daarom is zuurstof echt belangrijk voor ons lichaam. Maar het is niet de enige reden. Een goede diepe buikademhaling doet meer.

Beter nadenken

Het ontspant je waardoor je onder andere minder eet en minder gespannen reageert in allerlei situaties. Het  zorgt ervoor dat je hersenen meer zuurstof krijgen waardoor je beter kunt nadenken. En wat ook veel minder bekend is, is het effect op je lymfesysteem. Waar het hart de bloedsomloop als een soort pomp heeft om ervoor te zorgen dat de zuurstof door het hele lichaam wordt gepompt en alle vitale delen van zuurstof worden voorzien, heeft het lymfesysteem dat niet. En het lymfesysteem heeft weer als functie afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Onderzoek heeft aangetoond dat een diepe buikademhaling het lymfesysteem optimaal laat werken. Hierdoor raak je je afvalstoffen beter kwijt en wordt ook je weerstand tegen allerlei kwaaltjes en ziekten beter. Reden genoeg dus om goed op je ademhaling te letten. Beter leren ademen? Zo kan het.

Gezondheid

Wil je ook meer aandacht besteden aan je gezondheid? Misschien wat afvallen? Bel of meld je aan voor de training Liever Energieker.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Assertieve grondrechten: Mijn eigen leven
Gezondheid-Energie: Zware conclusies »

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Gezondheid


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Gezondheid-Energie: Afvallen? Eten als brandstof?

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.