Wat is mindfulness? Mindfulness is niets

Stapelstenen

Mindfulness is niets. Nou ja, bijna niets… Het gaat over niets ‘doen’. Mindfulness gaat over zijn. Je hele leven draait zo ongeveer om doen. We moeten in onze haastige leven en maatschappij steeds meer. Steeds meer: doen… Je bent zo ongeveer je todolijst geworden. Maar de vraag is: Wie ben je voorbij je todolijst? Wie ben je dan nog? Ons werk stopt tegenwoordig ook al niet meer als we weg zijn bij de baas. We gaan ook thuis door, net als google 24x7.

Door naar Wat is mindfulness? Mindfulness is niets »


Communicatie: Tips voor het voeren van lastige gesprekken

Jouw manier of mijn manier

Afhankelijk van hoe je naar jouw werkelijkheid kijkt, kun je soms in situaties terechtkomen waarin je tegen bepaalde gesprekken op kijkt. Je weet niet precies hoe je reageren moet of hoe je voor elkaar moet krijgen wat je graag wilt. Of misschien voel je je in bepaalde gesprekken vaak op een bepaalde manier gemanipuleerd en weer je wel dat het niet goed voelt, maar heb je geen idee hoe dat nu komt en hoe je daar weer een goede wending aan kunt geven. Herkenbaar? Vast wel…

Door naar Communicatie: Tips voor het voeren van lastige gesprekken »


Coaching: Willen wat je krijgt

Van wens naar werkelijkheid

Hoe komt het toch dat mijn wensen niet uitkomen? Waarom lijkt het toch alsof de wensen van de een zo simpel uitkomen en die van de ander niet? En is het wel zo dat het leven helemaal maakbaar is? Voor wat het laatste betreft: Niet alles is maakbaar en soms overkomen bepaalde situaties je. Hoe sterk je ook gelooft in de wet van de aantrekkingskracht waar al zo veel over is geschreven, niet alles wat er in je fysieke realiteit plaatsvindt heb je in de hand. Waar je wel veel invloed op kunt uitoefenen is hoe jij omgaat met wat jou overkomt. Je kunt door de manier waarop je omgaat met wat er gebeurt de weg wel vrijmaken om andere dingen te laten gebeuren. Dat betekent dat het gemakkelijker wordt dat ze naar je toe komen. En als je dan zelf ook nog op weg gaat dan haal je het beste uit je situatie van wat er in zit.

Door naar Coaching: Willen wat je krijgt »


Loopbaanbegeleiding: Succes is geen toeval maar een keuze

Yes I did it, goed van mij

Succes is geen toeval maar een keuze is een spreuk die je of aanspreekt omdat je de betekenis ervan kent, of je vindt het maar niks… Mislukking bestaat niet De uitspraak wekt bij de laatsten de indruk dat falen en mislukking niet bestaan. En daar hebben ze gelijk in. Als de spreuk je niet aanspreekt dan is de kans groot dat je geconditioneerd bent zoals zovelen in ons Calvinistische Nederland. We hebben er allemaal wel iets van meegekregen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. En j...

Door naar Loopbaanbegeleiding: Succes is geen toeval maar een keuze »


Effectiviteit: 7 tips voor meer balans

Balans, evenwicht

Het combineren van werk en gezin is leuk, soms spannend en niet altijd goed van te voren in te schatten hoe alles zal gaan. Maar een goede voorbereiding scheelt veel. Voor jezelf bepalen hoe jij wilt dat jouw leven er uit ziet en wat er voor nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Spanning en stress voorkomen

Je kunt sommige van de verrassingen en onverwachte gebeurtenissen en de daarmee gepaard gaande spanning en stress voorkomen. Daardoor verlies je minder en energie en blijf je beter in balans. Grote valkuil is vooral bezig te zijn met wat je allemaal NIET wilt. Beter is het om je aandacht te richten en te focussen op wat je wel wilt: je gezin en je baan op een plezierige manier combineren.

Door naar Effectiviteit: 7 tips voor meer balans »


Eet je kikker op!

kikker

Geluk ervaren ontstaat door de aanmaak van het gelukshormoon endorfine in je lichaam. Dat is een stofje dat er voor zorgt dat je je blij, positief en optimistisch voelt. Dat stofje maak je dus zelf aan en je hebt er ook zelf invloed op om het aan te maken. Endorfine maak je vooral aan als je sport. Maar ook als je seks hebt, drugs gebruikt of als je werkt met lijstjes.

Door naar Eet je kikker op! »


Te duur!?

Abstract

Regelmatig, maar gelukkig niet frequent krijg ik de vraag of de opmerking dat mijn trainingen duur zijn en volgens sommige mensen te duur. Er was een tijd dat ik me daar op aangesproken voelde en het idee had dat dat misschien waar zou kunnen zijn. Maar inmiddels heb ik dat standpunt al weer een poos verlaten.

Door naar Te duur!? »


Ik word gek van mijn gedachten

Gek worden van gedachten

Je  kent ze vast wel. Die periodes in je leven waarin er iets ingrijpends gebeurt of is gebeurd. Periodes waarin je gedachten soms en misschien ook wel vaak met je aan de haal gaan. Soms zijn het rationele en passende gedachten, maar het kunnen net zo goed irrationele en overdreven gedachten zijn. Als je daar last van hebt, last in de zin van dat ze je plagen en je er slecht los van kunt komen, dan kan het volgende je misschien helpen.

Door naar Ik word gek van mijn gedachten »