Loopbaanbegeleiding: Succes is geen toeval maar een keuze

Yes I did it, goed van mij

Succes is geen toeval maar een keuze is een spreuk die je of aanspreekt omdat je de betekenis ervan kent, of je vindt het maar niks… Mislukking bestaat niet De uitspraak wekt bij de laatsten de indruk dat falen en mislukking niet bestaan. En daar hebben ze gelijk in. Als de spreuk je niet aanspreekt dan is de kans groot dat je geconditioneerd bent zoals zovelen in ons Calvinistische Nederland. We hebben er allemaal wel iets van meegekregen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. En j...

Door naar Loopbaanbegeleiding: Succes is geen toeval maar een keuze »


Effectiviteit: 7 tips voor meer balans

Balans, evenwicht

Het combineren van werk en gezin is leuk, soms spannend en niet altijd goed van te voren in te schatten hoe alles zal gaan. Maar een goede voorbereiding scheelt veel. Voor jezelf bepalen hoe jij wilt dat jouw leven er uit ziet en wat er voor nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Spanning en stress voorkomen

Je kunt sommige van de verrassingen en onverwachte gebeurtenissen en de daarmee gepaard gaande spanning en stress voorkomen. Daardoor verlies je minder en energie en blijf je beter in balans. Grote valkuil is vooral bezig te zijn met wat je allemaal NIET wilt. Beter is het om je aandacht te richten en te focussen op wat je wel wilt: je gezin en je baan op een plezierige manier combineren.

Door naar Effectiviteit: 7 tips voor meer balans »


Eet je kikker op!

kikker

Geluk ervaren ontstaat door de aanmaak van het gelukshormoon endorfine in je lichaam. Dat is een stofje dat er voor zorgt dat je je blij, positief en optimistisch voelt. Dat stofje maak je dus zelf aan en je hebt er ook zelf invloed op om het aan te maken. Endorfine maak je vooral aan als je sport. Maar ook als je seks hebt, drugs gebruikt of als je werkt met lijstjes.

Door naar Eet je kikker op! »


Te duur!?

Abstract

Regelmatig, maar gelukkig niet frequent krijg ik de vraag of de opmerking dat mijn trainingen duur zijn en volgens sommige mensen te duur. Er was een tijd dat ik me daar op aangesproken voelde en het idee had dat dat misschien waar zou kunnen zijn. Maar inmiddels heb ik dat standpunt al weer een poos verlaten.

Door naar Te duur!? »


Ik word gek van mijn gedachten

Gek worden van gedachten

Je  kent ze vast wel. Die periodes in je leven waarin er iets ingrijpends gebeurt of is gebeurd. Periodes waarin je gedachten soms en misschien ook wel vaak met je aan de haal gaan. Soms zijn het rationele en passende gedachten, maar het kunnen net zo goed irrationele en overdreven gedachten zijn. Als je daar last van hebt, last in de zin van dat ze je plagen en je er slecht los van kunt komen, dan kan het volgende je misschien helpen.

Door naar Ik word gek van mijn gedachten »


Mindfulness: Korte meditaties

voetstappen in het zand

3 minuten meditaties

Korte meditaties, korte momenten van mindful met je aandacht in het hier en nu aanwezig zijn helpen je om meester over je gedachten te worden. Ze helpen je om je aandacht te focussen en om even een stap naar achteren te doen en jezelf en je situatie even van een afstand te bekijken.

Door naar Mindfulness: Korte meditaties »


Loopbaanbegeleiding: Selectiegesprekken

Sollicitatiegesprek

In een selectieprocedure kom je meestal drie verschillende soorten gesprekken tegen: Een orienterend gesprek, een sollicitatiegesprek en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Oriënterend gesprek

Het eerste orienterende gesprek wordt vaak door iemand van de afdeling personeelszaken en/of een leidinggevende van de afdeling gevoerd. In dit gesprek wil de werkgever nagaan wie je bent qua persoonlijkheid, of je in de organisatie past en natuurlijk ook of je de functie in potentie zou kunnen vervullen.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Selectiegesprekken »


Mindfulness: Je kunt altijd van gedachten veranderen!

Vissenkop gedachten

Een belangrijk geschenk en instrument in je leven is je vermogen om je gedachten te veranderen. Wat je ook doet en in welke situatie je ook bevindt, je kunt altijd van gedachten veranderen. Je kunt kiezen voor eenheid of voor afgescheidenheid. Voor boosheid of voor empathie. Voor vergeving of voor vergelding. Jij bent vrij om je gedachten te kiezen en om al of geen energie in jouw gedachten te steken. 

Door naar Mindfulness: Je kunt altijd van gedachten veranderen! »