Ongelukkig op je werk?

Ongelukkig gestrest

Geplaatst op donderdag 30 mei 2013 door Nelly de Jong

Onderzoek wijst keer op keer uit dat maar heel weinig mensen echt doen waar ze blij van worden op hun werk. Voor mij is een belangrijk criterium of je energie krijgt van je werk. Als je werk je meer energie kost dan het je oplevert, dan wordt het tijd voor jezelf eens na te gaan of je met deze baan door wilt blijven gaan.

Weerstand

Als je nu bij de reactieve helft behoort van degenen die ongelukkig zijn in hun werk, dan zit je nu al in de weerstand. En heb je je eerste ja-maar vast al te pakken. En daar wil ik graag een andere ja-maar tegenover zetten: Wat als het wel lukt? Hoe zou je leven er dan uit zien? Wat zou je dan doen? Wat als je zeker wist dat je niet kon mislukken? Wat zou je dan gaan doen?

Vragen om je op weg te helpen?

Hier heb ik wat vragen om je op weg te helpen. Ze zijn niet uitputtend, maar kunnen je wel helpen om het plaatje wat scherper te krijgen. Want weten wat je wilt is samen met genoeg reden, genoeg motivatie het belangrijkste uitgangspunt voor het verkrijgen ervan.

Motivatie

Werkinhoud

Drive en prestatiemotivatie

Soort bedrijf

Omstandigheden 

Nog meer omstandigheden

Wat vinden anderen?

Wanneer je antwoord hebt op de meeste van deze vragen, dan begin je een aardig beeld te krijgen van de richting die ander passend werk zou kunnen bieden. Dat betekent niet dat je meteen je baan op moet zeggen en alles achter je moet laten. Wel kun je door een doel te benoemen en een koers uit te zetten de weg vrij maken dat datgene wat echt bij je past als vanzelf op je pad kan komen.

Stel een doel en het wil manifest worden

Als jij niet weet wat dat is, dan zul je het als het voorbij komt ook niet gaan herkennen. Als het daarentegen wel weet en voor jezelf een beeld in je hoofd creëert of een gevoel wat bij die ideale situatie zou passen, dan kun je gaan ontdekken dat het soms veel minder ingewikkeld is om datgene te bereiken wat het beste bij jou past.

Belemmerende gedachten

Het zijn ook niets anders dan belemmerende overtuigingen die jou laten zitten waar je nu zit. En overtuigingen zijn niets anders dan aangeleerde gedachten over jezelf die je ook weer af kunt leren. Of je daar nu weerstand tegen voelt of niet. Dit is wat het is. Gedachten over wat jij voor waar hebt aangenomen. Niets meer en niets minder.

Leuk of waardevol artikel?

Geef wat van jouw positieve energie terug door hieronder op de like of respect button te drukken of beter nog: Deel jouw mening of ervaring hieronder met mij!
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Ik kan er niks aan doen...
Assertiever worden, hoe doe ik dat? Tips »

Vind jouw persoonlijke missie

Net als iedereen heb jij ook een doel in jouw leven en heeft het leven een doel met jou. De Persoonlijke Missie-generator helpt jou bij het vinden van de juiste woorden om jouw levensmissie aan het papier toe te vertrouwen.

Start de missiegenerator

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer loopbaancoaching


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Eva-maria op donderdag 18 juli 2013 om 17:21
Ik vind dit goeie vragen, vragen waar iedereen het antwoord op zou moeten vinden voor zichzelf. Dat maakt de wereld weer wat mooier.
Iemand zei ooit (ik weet niet meer wie): de meesten denken dieper na over wat ze in hun twee weken vakantie gaan doen, dan wat ze met hun leven doen.
Dat kon ik niet meer. Ik ben een paar keer veranderd van werk, tot ik doorhad dat het eindelijk tijd was om voor mezelf duidelijk te hebben wat mijn ding is. Die tocht is nog bezig en het begint stilaan vorm te krijgen. Want dat is wel een krachtige: 'stel een doel en het wil manifest worden'. En dat doel of de richting is best eerst duidelijk. Daar ben ik behoorlijk lang mee bezig geweest. Ik kon niet anders meer dan diep eerlijk zijn tegenover mezelf. En nu ... in actie schieten, ook al weet ik niet op voorhand wat de uitkomst is. Vertrouwen.
Dankje Nelly, om dit wakker te maken in mensen!

Reageer op Ongelukkig op je werk?

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.