Mindfulness: De chaos loslaten

Bewust worden, bewust zijn

Heb jij ook het idee dat alles steeds sneller gaat? Ik wel in ieder geval. En zeker in vergelijking met toen ik nog heel klein was. Toen leek het alsof de dagen soms voorbij kropen. Alsof er geen einde aan een dag kwam. Misschien zat een deel van die beleving ook wel in het feit dat ik niet gelukkig was en me vooral focuste op wat er niet zo fijn was in mijn leven. Het is net als met wachten. Wachten duurt in je beleving ook vrijwel altijd lang. Maar volgens mij is het niet alleen beleving…

Door naar Mindfulness: De chaos loslaten »


Wat is outplacement?

Doolhof, outplacement

De vraag: Wat is outplacement? is een vraag die bij je voorbij komt op het moment dat je werkgever er meestal over begint. Vaak zul je geen duidelijk beeld ebben wat je boven het hoofd hangt als de term outplacement voor de eerste keer voorbij komt. Outplacement is een vorm van gespecialiseerde externe begeleiding naar ander werk, die je werkgever je aanbiedt als hij de intentie heeft je te ontslaan. Of als je alletwee tot de conclusie komt dat het voor jullie beiden beter is als de wegen zich scheiden.

Door naar Wat is outplacement? »


Ik zeg nee en ik wil er ook geen twee

yes or no

Wil je nee goed bij de ander overkomen, dan moet het aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. In de assertiviteitstraining komt het tijdens een oefening ook heel duidelijk naar voren hoe belangrijk deze voorwaarden zijn. Veel mensen denken dat als ze nee zeggen, dat dat genoeg is. Toch is dat ene woordje op zich niet altijd sterk genoeg. En dat komt omdat het woord op zich wel duidelijk is, maar vaak de lichaamstaal dat woord niet ondersteunt. Dus als je wilt dat je nee ook als een nee wordt ontvangen, zul je je daar heel goed van bewust moeten zijn. Waarom is dat zo belangrijk?

Door naar Ik zeg nee en ik wil er ook geen twee »


Positieve houding

Meer informatie »


Macht, is dat een vies woord?

Twee vuisten

In een assessment onderzoek van al weer een poosje geleden kwam naar voren dat ik nogal wat geldingsdrang had. Mijn ego vond dat wat dubbel om te ontvangen. Enerzijds herkende ik dat wel en aan de andere kant was er ook iets in mij wat zich er tegen verzette… Ik en macht? Ik denk, terugkijkend, dat het vooral het algemene oordeel van mensen is dat macht iets ‘vies’ is, wat maakte dat ik er ook een negatief oordeel bij mezelf op had.

Door naar Macht, is dat een vies woord? »


Mijn kind is mijn grootste leermeester

Want zij zijn groot en ik ben  klein

Mijn grootste leermeester is mijn kind! Van veel verschillende mensen in mijn leven heb ik heel veel geleerd. Maar van niemand zoveel als van mijn dochter. Dat was al zo toen ze heel klein was en ze me door haar gehuil liet weten dat ik haar niet goed begreep.

Machteloos en radeloos

Ze was wat vaak een huil baby wordt genoemd en ik had geen verstand van baby’s. Nadat ik de bekende riedel van honger, luier, tandjes en moeheid had gehad en ze evengoed door bleef huilen voelde ik me soms machteloos en radeloos. Wat was er met mijn kind aan de hand waardoor ze uren bleef huilen en nauwelijks sliep, net als ik daardoor trouwens.

Door naar Mijn kind is mijn grootste leermeester »


Vind jij je kinderen allemaal even leuk?

Spelende kinderen

Mijn moeder heeft me iets heel belangrijks geleerd.

Mijn ouders waren een match made in heaven (and hell natuurlijk)! Ze kregen vier prachtige kinderen. In de jaren zeventig wilden de jonge vrouwen in onze omgeving, Amsterdam, ook wel zo’n leuke gekleurde baby met van die schattige wangen en krulletjes. Voor de buitenwereld leken we ook op elkaar, waren we even poeperig.

Door naar Vind jij je kinderen allemaal even leuk? »


Je hebt altijd gelijk, wat je ook gelooft

Kerstman

Waar je van overtuigd bent zal altijd waar zijn in je leven. Het is maar dat je het weet. Wat je denkt zal jouw werkelijkheid bepalen. Jouw overtuigingen worden door een oud gezegde heel mooi weerspiegeld: Zoekt en gij zult vinden. En zo is het maar net.

Onbewuste overtuigingen

Als je je niet bewust bent van jouw overtuigingen en de impact ervan, dan is de kans groot dat je in veel situaties niet effectief zult zijn. Je overtuigingen vormen namelijk het fundament van het bouwwerk dat jouw leven heet. En misschien denk je nu dat dat misschien waar is, maar dat jouw overtuigingen nou eenmaal jouw overtuiging is. En daarmee basta. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Door naar Je hebt altijd gelijk, wat je ook gelooft »