Focus: als de bijzaken je belangrijkste doel overschaduwen

Focus

Als kind had ik een duidelijk idee van wat ik later wilde worden: straaljagerpiloot. Mijn ouders probeerden me voorzichtig duidelijk te maken dat je met een jampotbril nooit door de keuring heen zou komen en dat ik beter een andere carrière kon kiezen. Dat was niet zo’n probleem: fotomodel leek me ook wel wat, net als dierenarts, actrice, nieuwslezeres, archeoloog, dokter, mode-ontwerpster, juf of professor.

Door naar Focus: als de bijzaken je belangrijkste doel overschaduwen »


Je onbewuste bewust?

Ideeen, hersenen

Wat je mond is voor de vertering van je eten is je bewuste geest voor je onbewuste. Wat je in je mond stopt heb je in de hand, maar op wat er daarna gebeurt heb je alleen maar invloed als je weet hoe je dat moet doen. Je mond is als het ware de toegangspoort tot een compleet systeem van verwerking.

 

Door naar Je onbewuste bewust? »


Coaching: Recept om je goed te voelen?

recept om je goed te voelen

Je goed voelen ligt in principe voor iedereen binnen bereik. Hoe zou het voor jou zijn als je zelf invloed had op hoe je je voelt? Als het niet de buitenwereld is die bepaalt hoe je je voelt? Maar je gewoon zelf bepalen kunt hoe je je voelen wilt in een bepaalde situatie. Er zijn een aantal dingen die je moet weten, wil je je innerlijke staat kunnen reguleren. Je innerlijke staat is niet iets dat je gewoon overkomt. Je kunt hem zelf reguleren. Misschien vind je dat gek om te horen, maar in feite 'doe' je je gevoel. Hoe je je voelt is er niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen. 

Door naar Coaching: Recept om je goed te voelen? »


Creatieve cv's voorbeelden

Onderstaand tref je een aantal voorbeelden aan van niet standaard cv's. Afhankelijk van de baan waar je op reageert kun je je eigen persoonlijke touch aan je cv geven. Uiteraard is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je toekomstige potentiele werkgever hiervan denkt. Van een boekhouder wordt iets anders verwacht dan van een creatief vormgever. En veel andere dingen zitten daar tussen in. 

Door naar Creatieve cv's voorbeelden »


Curriculum Vitae: Excellent en creatief!

Creatief Curriculum Vitae CV

Ik wil je uitnodigen om in je hoofd een beeld te creëren van jouw laatst gemaakte cv. En stel jezelf de vragen: Straalt mijn cv uit dat ik een krachtige en gedreven medewerker ben? Presenteer ik door mijn cv mezelf als een, creatief, kleurrijk en interessant persoon? Straalt mijn cv uit dat ik plezier heb en creatief ben in mijn werkleven? Deze vragen zijn handig om aan jezelf te vragen wanneer je gaat solliciteren.  Als jij iemand bent die wel creatief is en wel plezier hebt in je werkleven laat het dan zien aan de buiten wereld. En het beste om dit te uiten is in een excellent en creatief cv. 

Door naar Curriculum Vitae: Excellent en creatief! »


Werk via je netwerk

Netwerk van mensen

Misschien wist je het al, misschien niet. Maar zo’n 70% van alle vacatures verschijnt nooit in de krant. En ik vermoed dat dat percentage met de komst van allerlei internetmogelijkheden alleen maar is vergroot. Hoe komt dat?

Via, via

Als jij je baan opzegt, dan ben jij de eerste die dat weet. En daarna misschien je partner en je baas. Je vertelt het op moment x aan je collega’s en dan zijn er al weer meer mensen die ervan weten. Als een van die mensen iemand kent die jouw werk prima zou kunnen doen, dan zullen ze echt niet gaan wachten totdat jouw baan in de krant komt met diegenen te benaderen. Zodra ze weten dat die vacature er aan zit te komen, wordt onmiddellijk actie ondernomen en de ander geïnformeerd. Bovendien vertelt je collega (als het bv. je collega is die iemand weet) direct aan je baas, dat ze wellicht iemand kent voor de vacature. En op die manier worden heel veel vacante functies ingevuld zonder dat ze ooit de status van een officiële vacature hebben gehad.

Door naar Werk via je netwerk »


Wie BEN je?

De kikker en de schorpioen

Wie ben je echt? Je antwoord op die vraag is ongelooflijk bepalend voor hoe jouw werkelijkheid eruit ziet. En voor hoe jij je werkelijkheid ervaart. Het antwoord op de vraag: Wie ben je? bepaalt hoe je reageert op ongeacht welke situatie. Wat je over jezelf gelooft, bepaalt hoe je je werkelijkheid waarneemt. En hoe je je werkelijkheid waarneemt bepaalt naar welke informatie je hersens op zoek gaan. Zoek rood en vindt rood. Het fenomeen dat je als je zwanger bent ineens allerlei zwangere vrouwen ziet...

Door naar Wie BEN je? »


Ik kan er niks aan doen...

Duim omlaag, ik kan er niks aan doen

Wat maakt de ene mens succesvol en de andere niet? Je eerste reactie zou misschien zijn dat je achtergrond daar een belangrijke rol in speelt. Als je een stabiele achtergrond hebt denk je misschien, dan maak je de grootste kans op succes. Dat lijkt op zich voor de hand te liggen. Stabiele achtergrond, veilige hechting, goede jeugd, enz. Toch is dat niet zo. Want die stabiele achtergrond is geen garantie op succes. Er zijn mensen die een hele stabiele jeugd achter de rug hebben en toch maar middelmatig presteren of op het verkeerde pad terecht komen. En er zijn ook mensen met een achtergrond waarbij je helemaal niet aan succes denkt als je hem hoort.

Door naar Ik kan er niks aan doen... »