Positieve houding

Meer informatie »


Macht, is dat een vies woord?

Twee vuisten

In een assessment onderzoek van al weer een poosje geleden kwam naar voren dat ik nogal wat geldingsdrang had. Mijn ego vond dat wat dubbel om te ontvangen. Enerzijds herkende ik dat wel en aan de andere kant was er ook iets in mij wat zich er tegen verzette… Ik en macht? Ik denk, terugkijkend, dat het vooral het algemene oordeel van mensen is dat macht iets ‘vies’ is, wat maakte dat ik er ook een negatief oordeel bij mezelf op had.

Door naar Macht, is dat een vies woord? »


Mijn kind is mijn grootste leermeester

Want zij zijn groot en ik ben  klein

Mijn grootste leermeester is mijn kind! Van veel verschillende mensen in mijn leven heb ik heel veel geleerd. Maar van niemand zoveel als van mijn dochter. Dat was al zo toen ze heel klein was en ze me door haar gehuil liet weten dat ik haar niet goed begreep.

Machteloos en radeloos

Ze was wat vaak een huil baby wordt genoemd en ik had geen verstand van baby’s. Nadat ik de bekende riedel van honger, luier, tandjes en moeheid had gehad en ze evengoed door bleef huilen voelde ik me soms machteloos en radeloos. Wat was er met mijn kind aan de hand waardoor ze uren bleef huilen en nauwelijks sliep, net als ik daardoor trouwens.

Door naar Mijn kind is mijn grootste leermeester »


Vind jij je kinderen allemaal even leuk?

Spelende kinderen

Mijn moeder heeft me iets heel belangrijks geleerd.

Mijn ouders waren een match made in heaven (and hell natuurlijk)! Ze kregen vier prachtige kinderen. In de jaren zeventig wilden de jonge vrouwen in onze omgeving, Amsterdam, ook wel zo’n leuke gekleurde baby met van die schattige wangen en krulletjes. Voor de buitenwereld leken we ook op elkaar, waren we even poeperig.

Door naar Vind jij je kinderen allemaal even leuk? »


Je hebt altijd gelijk, wat je ook gelooft

Kerstman

Waar je van overtuigd bent zal altijd waar zijn in je leven. Het is maar dat je het weet. Wat je denkt zal jouw werkelijkheid bepalen. Jouw overtuigingen worden door een oud gezegde heel mooi weerspiegeld: Zoekt en gij zult vinden. En zo is het maar net.

Onbewuste overtuigingen

Als je je niet bewust bent van jouw overtuigingen en de impact ervan, dan is de kans groot dat je in veel situaties niet effectief zult zijn. Je overtuigingen vormen namelijk het fundament van het bouwwerk dat jouw leven heet. En misschien denk je nu dat dat misschien waar is, maar dat jouw overtuigingen nou eenmaal jouw overtuiging is. En daarmee basta. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Door naar Je hebt altijd gelijk, wat je ook gelooft »


Wat is mindfulness? Mindfulness is niets

Stapelstenen

Mindfulness is niets. Nou ja, bijna niets… Het gaat over niets ‘doen’. Mindfulness gaat over zijn. Je hele leven draait zo ongeveer om doen. We moeten in onze haastige leven en maatschappij steeds meer. Steeds meer: doen… Je bent zo ongeveer je todolijst geworden. Maar de vraag is: Wie ben je voorbij je todolijst? Wie ben je dan nog? Ons werk stopt tegenwoordig ook al niet meer als we weg zijn bij de baas. We gaan ook thuis door, net als google 24x7.

Door naar Wat is mindfulness? Mindfulness is niets »


Communicatie: Tips voor het voeren van lastige gesprekken

Jouw manier of mijn manier

Afhankelijk van hoe je naar jouw werkelijkheid kijkt, kun je soms in situaties terechtkomen waarin je tegen bepaalde gesprekken op kijkt. Je weet niet precies hoe je reageren moet of hoe je voor elkaar moet krijgen wat je graag wilt. Of misschien voel je je in bepaalde gesprekken vaak op een bepaalde manier gemanipuleerd en weer je wel dat het niet goed voelt, maar heb je geen idee hoe dat nu komt en hoe je daar weer een goede wending aan kunt geven. Herkenbaar? Vast wel…

Door naar Communicatie: Tips voor het voeren van lastige gesprekken »


Coaching: Willen wat je krijgt

Van wens naar werkelijkheid

Hoe komt het toch dat mijn wensen niet uitkomen? Waarom lijkt het toch alsof de wensen van de een zo simpel uitkomen en die van de ander niet? En is het wel zo dat het leven helemaal maakbaar is? Voor wat het laatste betreft: Niet alles is maakbaar en soms overkomen bepaalde situaties je. Hoe sterk je ook gelooft in de wet van de aantrekkingskracht waar al zo veel over is geschreven, niet alles wat er in je fysieke realiteit plaatsvindt heb je in de hand. Waar je wel veel invloed op kunt uitoefenen is hoe jij omgaat met wat jou overkomt. Je kunt door de manier waarop je omgaat met wat er gebeurt de weg wel vrijmaken om andere dingen te laten gebeuren. Dat betekent dat het gemakkelijker wordt dat ze naar je toe komen. En als je dan zelf ook nog op weg gaat dan haal je het beste uit je situatie van wat er in zit.

Door naar Coaching: Willen wat je krijgt »