Wat ben je waard?

Waardering, Waarde, Duimpje omhoog

Regelmatig kom ik tegen dat als een vrouw een eigen bedrijf wil starten ze de neiging heeft alles in de verkleinstand te zetten. In tegenstelling tot mannen die een bedrijf hebben, heeft zij een bedrijfje. Waar mannen zichzelf omhoog bluffen en zichzelf regelmatig overschatten, doet zij het omgekeerde. Te lage prijzen vragen, of: Helemaal niks rekenen. Vaak geeft ze veel te veel weg. En laat ik ook maar hand in eigen boezem steken. Toen ik voor mezelf begon had ik ook die neiging.

Door naar Wat ben je waard? »


Concentratie. Je zult maar gestoord zijn

Prikkels, social media, laptop, etc

Je zult maar gestoord zijn

Voor sommige mensen is het geen enkel probleem om ongestoord en geconcentreerd ergens aan te werken. Anderen hebben er grote moeite mee. Voor sommigen spelen hier aangeboren factoren in mee, anderen hebben hier ongezonde gewoontes aangeleerd.

Binnen of buiten

De verstoring kan in jezelf zitten, maar ook in de omgeving. Toch is het wel een tendens van deze tijd dat steeds meer mensen hier moeite mee hebben. Er zijn weinig echte en vanzelfsprekende rustpunten meer. Waar vroeger bijvoorbeeld de zondag echt een rustdag was, daar willen we nu op zondag ook vermaakt worden.

Door naar Concentratie. Je zult maar gestoord zijn »


Een actueel cv? Zo doe je dat!

dobbelsteen met JOB erop

Het valt tegenwoordig nog niet altijd mee om in de grote berg van sollicitanten jezelf zichtbaar te maken. Want wat moet je doen om jezelf te onderscheiden van honderden anderen?

Eenheidsworst

De meeste cv’s (kan ik uit mijn achtergrond in het personeel en organisatiewerk vertellen) zien er allemaal zo ongeveer hetzelfde uit. En je kunt kiezen voor de norm en je daaraan aanpassen. Dat is wat de meeste mensen ook doen. Maar daarmee maak je het voor jezelf wel ingewikkelder om jezelf zichtbaar te maken. Want je doet dan mee in de eenheidsworst. Op zich niets mis mee, maar wel lastig als je dus tot de selecte groep wilt behoren die wordt uitgenodigd.

Door naar Een actueel cv? Zo doe je dat! »


Discipline opleggen of juist niet?

Stagiair

Sinds een paar maanden heb ik een stagiair Seynabou Kane. Zoals te doen gebruikelijk horen daar ook gesprekken met een stagebegeleider van school bij. Dat eerste kennismakingsgesprek hebben we onlangs gehad. Een leuk gesprek wat me achteraf toch wel getriggerd had en bezig hield. Hoezo? Vraag je je misschien af.

Door naar Discipline opleggen of juist niet? »


Tien assertieve rechten

Meer informatie »


Stop stress, voor stress jou stopt, Tips

Ik zeg nee!

Soms voel je je helemaal opgeslokt door de spanning en stress. Op mijn website vind je vele manieren om met die stress en spanning om te gaan, om ervoor te zorgen dat je een hoog spanningsniveau kunt managen zonder dat het vervelende gevolgen voor jezelf en je gezondheid. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Of als voorkomen niet lukt om het als de situatie nog klein is bij de kop te vatten. Ik ga je in dit artikel tips geven hoe je ervoor kunt zorgen dat je stress binnen de perken blijft. Zodat je je stress klein kunt houden en je plezier en geluk groot!

Door naar Stop stress, voor stress jou stopt, Tips »


Assertiviteit: Nee zeggen, wel doen!

nee, nee, en nog eens nee

Drie letters die een geweldige impact hebben op hoe je leven er uit ziet als je ze te weinig gebruikt en hoe je leven er uit ziet als je ze wel gebruikt. Zeg jij nee als je nee voelt? Of begin je te hakkelen en te stamelen en zeg je misschien of eigenlijk? Verzin je misschien een excuus? Of leg je de verantwoordelijkheid voor je nee buiten jezelf? Misschien doe je wel alsof je niks hebt gehoord? Of je zegt ja en je doet nee.

Door naar Assertiviteit: Nee zeggen, wel doen! »


Overtuigingen die niet werken

Waar of niet waar

Overtuigingen zijn gekke dingen. Je creëert ze zelf en vervolgens creëren zij jouw leven. Ideeën die eerder niet meer dan ideeën waren worden vroeger of later vaststaande feiten die je niet meer ter discussie stelt. Dat is toch zo, zeg je dan, helemaal overtuigd van je eigen gelijk. Een gelijk dat je geluk vaak in de weg staat.

Door naar Overtuigingen die niet werken »