Coaching: Recept om je goed te voelen?

recept om je goed te voelen

Je goed voelen ligt in principe voor iedereen binnen bereik. Hoe zou het voor jou zijn als je zelf invloed had op hoe je je voelt? Als het niet de buitenwereld is die bepaalt hoe je je voelt? Maar je gewoon zelf bepalen kunt hoe je je voelen wilt in een bepaalde situatie. Er zijn een aantal dingen die je moet weten, wil je je innerlijke staat kunnen reguleren. Je innerlijke staat is niet iets dat je gewoon overkomt. Je kunt hem zelf reguleren. Misschien vind je dat gek om te horen, maar in feite 'doe' je je gevoel. Hoe je je voelt is er niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen. 

Door naar Coaching: Recept om je goed te voelen? »


Creatieve cv's voorbeelden

Onderstaand tref je een aantal voorbeelden aan van niet standaard cv's. Afhankelijk van de baan waar je op reageert kun je je eigen persoonlijke touch aan je cv geven. Uiteraard is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je toekomstige potentiele werkgever hiervan denkt. Van een boekhouder wordt iets anders verwacht dan van een creatief vormgever. En veel andere dingen zitten daar tussen in. 

Door naar Creatieve cv's voorbeelden »


Curriculum Vitae: Excellent en creatief!

Creatief Curriculum Vitae CV

Ik wil je uitnodigen om in je hoofd een beeld te creëren van jouw laatst gemaakte cv. En stel jezelf de vragen: Straalt mijn cv uit dat ik een krachtige en gedreven medewerker ben? Presenteer ik door mijn cv mezelf als een, creatief, kleurrijk en interessant persoon? Straalt mijn cv uit dat ik plezier heb en creatief ben in mijn werkleven? Deze vragen zijn handig om aan jezelf te vragen wanneer je gaat solliciteren.  Als jij iemand bent die wel creatief is en wel plezier hebt in je werkleven laat het dan zien aan de buiten wereld. En het beste om dit te uiten is in een excellent en creatief cv. 

Door naar Curriculum Vitae: Excellent en creatief! »


Werk via je netwerk

Netwerk van mensen

Misschien wist je het al, misschien niet. Maar zo’n 70% van alle vacatures verschijnt nooit in de krant. En ik vermoed dat dat percentage met de komst van allerlei internetmogelijkheden alleen maar is vergroot. Hoe komt dat?

Via, via

Als jij je baan opzegt, dan ben jij de eerste die dat weet. En daarna misschien je partner en je baas. Je vertelt het op moment x aan je collega’s en dan zijn er al weer meer mensen die ervan weten. Als een van die mensen iemand kent die jouw werk prima zou kunnen doen, dan zullen ze echt niet gaan wachten totdat jouw baan in de krant komt met diegenen te benaderen. Zodra ze weten dat die vacature er aan zit te komen, wordt onmiddellijk actie ondernomen en de ander geïnformeerd. Bovendien vertelt je collega (als het bv. je collega is die iemand weet) direct aan je baas, dat ze wellicht iemand kent voor de vacature. En op die manier worden heel veel vacante functies ingevuld zonder dat ze ooit de status van een officiële vacature hebben gehad.

Door naar Werk via je netwerk »


Wie BEN je?

De kikker en de schorpioen

Wie ben je echt? Je antwoord op die vraag is ongelooflijk bepalend voor hoe jouw werkelijkheid eruit ziet. En voor hoe jij je werkelijkheid ervaart. Het antwoord op de vraag: Wie ben je? bepaalt hoe je reageert op ongeacht welke situatie. Wat je over jezelf gelooft, bepaalt hoe je je werkelijkheid waarneemt. En hoe je je werkelijkheid waarneemt bepaalt naar welke informatie je hersens op zoek gaan. Zoek rood en vindt rood. Het fenomeen dat je als je zwanger bent ineens allerlei zwangere vrouwen ziet...

Door naar Wie BEN je? »


Ik kan er niks aan doen...

Duim omlaag, ik kan er niks aan doen

Wat maakt de ene mens succesvol en de andere niet? Je eerste reactie zou misschien zijn dat je achtergrond daar een belangrijke rol in speelt. Als je een stabiele achtergrond hebt denk je misschien, dan maak je de grootste kans op succes. Dat lijkt op zich voor de hand te liggen. Stabiele achtergrond, veilige hechting, goede jeugd, enz. Toch is dat niet zo. Want die stabiele achtergrond is geen garantie op succes. Er zijn mensen die een hele stabiele jeugd achter de rug hebben en toch maar middelmatig presteren of op het verkeerde pad terecht komen. En er zijn ook mensen met een achtergrond waarbij je helemaal niet aan succes denkt als je hem hoort.

Door naar Ik kan er niks aan doen... »


Ongelukkig op je werk?

Ongelukkig gestrest

Onderzoek wijst keer op keer uit dat maar heel weinig mensen echt doen waar ze blij van worden op hun werk. Voor mij is een belangrijk criterium of je energie krijgt van je werk. Als je werk je meer energie kost dan het je oplevert, dan wordt het tijd voor jezelf eens na te gaan of je met deze baan door wilt blijven gaan.

Door naar Ongelukkig op je werk? »


Assertiever worden, hoe doe ik dat? Tips

Sterke vrouw die stenen doormidden slaat

Assertiever worden werkt in mijn ervaring het best van binnen naar buiten. Daar bedoel ik mee, dat ik je allerlei tips en trucs kan geven van allerlei dingen die je zou kunnen doen om beter voor jezelf op te komen. De praktijk wijst echter meestal uit dat je zelf best wel weet wat je kunt doen om goed voor jezelf te zorgen. Je doet het alleen in de praktijk vaak niet. Als ik je dan nog meer 'kunstjes' ga leren om assertiever te worden en voor jezelf op te komen, dan is het resultaat uiteindelijk dat je alleen nog maar onzekerder wordt. Want je hebt er dan nog meer dingen bij waarvan je weet dat je ze zou moeten doen, alleen je doet ze niet, want je voelt je niet zeker genoeg om ze te doen.

Door naar Assertiever worden, hoe doe ik dat? Tips »