Gezondheid-Energie: Tien overtuigingen voor een blijvend slank lichaam

Overtuigingen

Geplaatst op zaterdag 12 juli 2008 door Nelly de Jong

Om blijvend slank te zijn zul je een innerlijke overtuiging moeten hebben dat je dat doel wilt, kunt en gaat bereiken. Zonder die innerlijke zekerheid wordt het een vorm van proberen. En proberen betekent in ons zenuwstelsel veel moeite doen en weinig resultaten bereiken. Wat weer tot gevolg heeft dat we op een gegeven moment ook stoppen met proberen, want proberen levert ons gewoon te weinig op. Hoe wel?

Welke overtuigingen heb je nodig?

Wat voor overtuigingen heb je nodig om blijvend slank en gezond te worden/zijn?

  1. Ik heb de grens bereikt. Ik ben op een punt gekomen dat de pijn te groot is. Ik moet nu afvallen/ik committeer me.

  2. Ik moet het doen. Ik ben verantwoordelijk en niemand anders voor het creëren van het slanke lichaam dat ik wil.

  3. Ik kan het, ik wil het, ik doe het. Succesvolle afvallers weten dat ze die controle hebben over hun lichaam. 

  4. Het verleden rechtvaardigt de toekomst niet. Als jij denkt dat het verleden de toekomst rechtvaardigt dan zit je vast en in de val. Alle mensen die succesvol en blijvend afvallen weten dat het deze keer anders is. 

  5. Ik ben voorbereid, ik heb een plan, een krachtige strategie, weet hoe ik het ga aanpakken. 

  6. Slank worden is een uitdaging en geen probleem.

  7. Ik ben niet mijn gedrag. Vroeger at ik teveel en bewoog ik te weinig, maar dat is nu voorbij. Dat was niet mijn echte ik.

  8. Ik richt al mijn aandacht en kracht op mijn uitdaging. Als je je tijd en moeite focust op één uitkomst, dan concentreer je je kracht. Geconcentreerde kracht leidt tot gefocuste actie en die leidt weer tot positieve resultaten.

  9. Ik heb realistische doelenJe moet realistische verwachtingen hebben van wat je bereiken kunt en de manier waarop je het bereiken kunt.

  10. De laatste en misschien wel de belangrijkste: ik ga genieten van het proces!!!

En hoe zit het met jouw overtuigingen?

Zijn bovenstaande overtuigingen ook jouw overtuigingen? Dan gaat het je zonder veel problemen lukken om je doel te bereiken. Mocht je daar nog niet zo van overtuigd zijn, dan ben je van harte welkom in de training Liever Energieker of je kunt me bellen voor een individueel traject. Bel dan of mail voor een afspraak. Bezoekadres: Struikheide 17 te Heerenveen, Friesland.

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Gezondheid-Energie: Stress verminderen voor meer balans
Meditatie om je dag mee te beginnen »

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Overtuigingen en Gezondheid


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Gezondheid-Energie: Tien overtuigingen voor een blijvend slank lichaam

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.