Terug naar school

Jongetje met laptop

Nog even en de kinderen gaan weer naar school en zijn de vakanties weer voorbij. Weer terug in de rust, ritme en regelmaat. En hoewel je er misschien wel naar uitkijkt dat je kind of kinderen weer naar school gaan, is de eerste week meestal ook nog wel wat stressvol. Want ondanks dat de kinderen school misschien best wel leuk vinden, is het leven dan wel weer een stuk minder vrij. En ook een nieuwe klas, een andere juf of meester, andere boeken, et cetera, het kan allemaal bijdragen aan spanning. 

Door naar Terug naar school »


Ver Beeld Ing met een Moodboard

Moodboard

Dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden is al zo oud als de weg naar Rome. Toch zijn er maar weinig mensen die van dat gegeven op een constructieve en effectieve manier gebruik maken. Als jouw leven er niet uit ziet zoals je graag zou willen, dan is de eerste en meest belangrijke stap die je hebt te zetten, jezelf af te vragen hoe je wel wilt dat het is.

Door naar Ver Beeld Ing met een Moodboard »


Als de nood het hoogst is...

somber figuur

Het donkerste uur is altijd het laatste uur voordat de zon weer op gaat. We komen allemaal momenten tegen in ons leven dat het lijkt alsof het leven tegenzit. Alsof niks meer wil, alsof alles energie kost en niets meer de moeite waard lijkt. Of dat nu is omdat je iets of iemand bent kwijt geraakt. Of dat je schijnbare zekerheden zijn weggevallen. Je voelt het duidelijk: er is crisis in je bestaan.

Door naar Als de nood het hoogst is... »


In je kracht staan? Jak!

Vrouw op de top van een berg

Soms denk ik jak… als een van mijn collega’s het heeft over in ‘in je kracht staan’. Wat een coachtaal. Wat is dat dan in je kracht staan? Ik heb er echt helemaal niks mee. En ik vraag me ook af wat voor beeld en geluid anderen daarbij hebben?

Vakjargon van coaches

Het is taal die kennelijk hoort bij het vakjargon van de coaches. En wat bedoelen ze er nu eigenlijk precies mee? Als ik daar wel eens op doorvraag vinden ze het vaak ook nog moeilijk om dat precies te duiden. Toch denk ik dat er veel aansprekender woorden voor zijn. Hoewel uiteindelijk alles ook om de woorden draait. Want waarom mijn Jak? En waar hebben we de woorden in je kracht staan voor nodig?

Door naar In je kracht staan? Jak! »


Je onbewuste bewust?

Ideeen, hersenen

Wat je mond is voor de vertering van je eten is je bewuste geest voor je onbewuste. Wat je in je mond stopt heb je in de hand, maar op wat er daarna gebeurt heb je alleen maar invloed als je weet hoe je dat moet doen. Je mond is als het ware de toegangspoort tot een compleet systeem van verwerking.

 

Door naar Je onbewuste bewust? »


Coaching: Recept om je goed te voelen?

recept om je goed te voelen

Je goed voelen ligt in principe voor iedereen binnen bereik. Hoe zou het voor jou zijn als je zelf invloed had op hoe je je voelt? Als het niet de buitenwereld is die bepaalt hoe je je voelt? Maar je gewoon zelf bepalen kunt hoe je je voelen wilt in een bepaalde situatie. Er zijn een aantal dingen die je moet weten, wil je je innerlijke staat kunnen reguleren. Je innerlijke staat is niet iets dat je gewoon overkomt. Je kunt hem zelf reguleren. Misschien vind je dat gek om te horen, maar in feite 'doe' je je gevoel. Hoe je je voelt is er niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen. 

Door naar Coaching: Recept om je goed te voelen? »


Creatieve cv's voorbeelden

Onderstaand tref je een aantal voorbeelden aan van niet standaard cv's. Afhankelijk van de baan waar je op reageert kun je je eigen persoonlijke touch aan je cv geven. Uiteraard is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je toekomstige potentiele werkgever hiervan denkt. Van een boekhouder wordt iets anders verwacht dan van een creatief vormgever. En veel andere dingen zitten daar tussen in. 

Door naar Creatieve cv's voorbeelden »


Curriculum Vitae: Excellent en creatief!

Creatief Curriculum Vitae CV

Ik wil je uitnodigen om in je hoofd een beeld te creëren van jouw laatst gemaakte cv. En stel jezelf de vragen: Straalt mijn cv uit dat ik een krachtige en gedreven medewerker ben? Presenteer ik door mijn cv mezelf als een, creatief, kleurrijk en interessant persoon? Straalt mijn cv uit dat ik plezier heb en creatief ben in mijn werkleven? Deze vragen zijn handig om aan jezelf te vragen wanneer je gaat solliciteren.  Als jij iemand bent die wel creatief is en wel plezier hebt in je werkleven laat het dan zien aan de buiten wereld. En het beste om dit te uiten is in een excellent en creatief cv. 

Door naar Curriculum Vitae: Excellent en creatief! »