Je innerlijke radio

De hele dag door staat je innerlijke radio aan. De hele dag door ben je met jezelf in gesprek. Het gesprek dat je met jezelf voert is het gesprek met je ego. De stem van je ego die zichzelf continu groot en belangrijk probeert te maken. En de stem die er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat je naar hem luistert. En die zichzelf zoveel ruimte verschaft dat hij zichzelf met zijn ‘verhalen’ in stand houdt. Een heel belangrijk deel van de gedachten die die stem in je hoofd produceert zijn zich herhalende gedachten. En zo’n 70% daarvan heeft een negatieve lading. En zo’n 90% van je gedachten zijn totaal zinloze gedachten. Misschien ben je je niet eens bewust van het feit dat je de hele dag door met jezelf in gesprek bent. Of misschien denk je dat je het zelf bent, die aan het woord is.

Door naar Je innerlijke radio »


Alles is goed in mijn wereld

Ik zeg ja tegen mezelf

Een van de beste en meest moeiteloze manieren om te krijgen wat je wilt is dankbaar zijn voor wat je al hebt. Dankbaarheid is misschien nog wel een sterkere energie dan liefde. Dankbaarheid nodigt meer van waar je dankbaar voor bent uit in je leven. De ontdekking dat dat werkt heeft veel veranderd in mijn leven.

Door naar Alles is goed in mijn wereld »


Vandaag neem ik het heft in eigen hand!

Wil, moet of ga

Je kunt de kwaliteit van je leven geweldig verbeteren. Sneller en gemakkelijker dan je misschien ooit voor mogelijk had gehouden.  Veel mensen ‘hangen’ op de een of andere manier in hun afhankelijkheid van anderen en hun situatie. Dat heb ik zelf ook vele jaren gedaan. Ik dacht dat ik weinig invloed had op wat er gebeurde in mijn leven. Toch kun je door vier heel simpele dingen een grote verandering bewerkstelligen.

Door naar Vandaag neem ik het heft in eigen hand! »


Stress is een keuze

Ik kies

Het zal je misschien nog niet meevallen te accepteren, als ik je zeg dat ook stress een keuze is. In feite is alles, al je emoties en alles wat je ervaart een keuze. Misschien niet altijd een bewuste keuze, maar wel een keuze.

Je hebt altijd keuze

Of je nu een druk of juist geen druk leven leidt. Of je aan de drank bent en een puinhoop van je leven maakt. Of je vreet je vol aan de chocolade en elke keer als je in de spiegel kijkt moet je constateren dat je lijf daar niet mooier en gezonder van wordt. Wat het ook is, alles in je leven is een keuze. En sommige keuzes leveren stress op.

Door naar Stress is een keuze »


Doelen (bij)stellen

Doel 2014

Misschien voor jou nog veel te vroeg en misschien heb je er wel helemaal niks mee. Maar het loopt weer in de richting van het laatste deel van het jaar en dat is voor mij altijd (nou ja altijd… Sinds een jaar of 8 tot 10) het moment om mezelf af te vragen of ik de koers die ik eerder heb uitgezet verder wil volgen en of en zo ja wat ik daar in bij wil stellen.

Door naar Doelen (bij)stellen »


Met plezier je stress weg!

Beachballende vrouw

De beste manier om je stress blijvend kwijt te raken is met gebruikmaking van technieken die je leuk vindt en die bij je passen. Het is net als met blijvend slank zijn. Afvallen lukt de meeste mensen nog wel, maar blijvend slank zijn is een ander verhaal. Een keertje uit de stress raken lukt ook nog wel, maar blijvend energie steken in een yin yang levensstijl is voor de meeste mensen een stuk lastiger.

Door naar Met plezier je stress weg! »


Succesvol of juist niet?

Jij bent goed!

Het verschil tussen succesvol en niet succesvol gaat uiteindelijk maar over een paar kleine dingen. Dingen die niet zo interessant en belangrijk lijken op het eerste gezicht, maar die als je er net iets verder kijkt een heel groot verschil maken. Een verschil tussen het leven leiden dat je wilt en waar je gelukkig van wordt of het leven leiden waarin je je slachtoffer voelt van anderen en je alleen nog maar met je vinger naar een ander kunt wijzen.

Door naar Succesvol of juist niet? »


Assertieve communicatie: Tips

Assertieve vrouw

Goed voor jezelf zorgen versterkt, hoe vreemd dat misschien voor je lijkt, je relatie(s). De ander heeft er op de lange termijn niet zoveel aan als jij je maar steeds aanpast.

Assertief communiceren

Assertief communiceren vermindert je spanning en stress doordat er minder conflicten optreden. Een beleefd maar zeer welgemeend nee, tegen het overvragen van je baas, geliefde, kinderen, vrienden, enzovoorts voorkomt dat je jezelf overbelast. En doordat je daarmee goed voor jezelf zorgt zorg je uiteindelijk weer goed voor je relatie. De ander heeft er ook helemaal niks aan als jij ja zegt en vervolgens overbelast raakt.

Door naar Assertieve communicatie: Tips »