Wat te doen met een betweter? Tips

Mannelijke betweter

Betweters.... Je hebt ze overal wel. Van die mensen die denken dat ze alles beter weten… En eerlijk is eerlijk. Ik denk dat er vroeger (en misschien nu nog wel) ook wel mensen waren die mij een betweter vonden… Zeker in mijn jongere jaren was ik er vrij zeker van dat ik heel veel wist. En ook beter wist :-) Naarmate de tijd verstreek werd ik toch nog ietsje wijzer en kwam ik erachter dat mijn ‘eigen wijsheid’ en mijn waarheid voor anderen niet waar hoefde te zijn.

Door naar Wat te doen met een betweter? Tips »


Zo herken je een ‘foute’ man! Tips

Foute man

We hebben allemaal zo onze minpuntjes. Van die irritante trekjes waar een ander zich aan kan storen. Bij sommige mensen zijn die trekjes meer dan alleen maar minpuntjes. Soms verworden die minpuntjes op een gegeven moment tot een groot ding. Het lukt je dan als partner niet meer om daar mee te blijven leven. Er zijn een aantal kenmerken die je als een soort van waarschuwingslampje kunt gebruiken om na te gaan of je potentiele partner voor problemen gaat zorgen. Of dat je zelf misschien wel iets te doen hebt voordat je een vruchtbare gelijkwaardige relatie aan kunt gaan. Wat zijn die kenmerken?

Door naar Zo herken je een ‘foute’ man! Tips »


7 Tips om je dromen waar te maken

Ik kan het, ik wil het, ik doe het

Soms is het zo druk in je hoofd van de alle ideeën of plannen die je ZOU KUNNEN DOEN. Alleen… Hoe maak je van een idee of een droom realiteit? Je voelt je er misschien een beetje achtbaanspannend bij, of misschien juist wel onrustig, vertwijfeld of misschien krijg je er wel heel veel energie van. Je wilt het, je kunt het, maar dan die laatste stap: Hoe kom je tot actie? Hoe kom je tot doen? Je weet niet precies wat je doen moet en met wie, waar of wanneer…
 

Door naar 7 Tips om je dromen waar te maken »


Scheiden of blijven?

Pleister op je hart

Moet ik scheiden of bij mijn partner blijven, is soms de vraag waarmee mensen bij me komen. Meestal komen of komt een van de partners vaak als het kalf al bijna of helemaal verdronken is. Ineens is (meestal de vrouw) vertrokken in de beleving van de man en is hij helemaal wanhopig. Op de een of andere manier had hij het allemaal niet zien aankomen. Als ik vervolgens doorvraag zijn er vrijwel altijd de nodige aanwijzingen dat er wat aan de hand is geweest in de relatie. Alleen wilde de achterblijver meestal niet echt ‘luisteren’.

Door naar Scheiden of blijven? »


7 Codes voor geluk

Geluk is een doe-ding

Alles wat we ieder moment in ons leven doen, doen we om pijn te vermijden en om plezier of geluk te krijgen. En de meeste mensen doen veel meer om pijn te vermijden en uit de angst te blijven dat ze ooit zullen doen om gelukkig te worden. Gelukkig zijn, kent een aantal voorwaarden. Wat moet je vooral doen of niet doen om meer geluk in je leven te ervaren? Waar word je meer en waar word je minder of niet gelukkig van?

Door naar 7 Codes voor geluk »


Goedmaken? Hoe doe je dat?

Vrouw maakt bel gebaar

Je hebt al meer dan drie weken ruzie met je vriendin en je denkt dat het nooit meer goed gaat komen. Het was TE ERG wat er tussen jullie is gebeurd. Of jij nu iets hebt gedaan wat niet helemaal door de beugel kon. Of dat de ander dat heeft gedaan. Of misschien beiden wel. Of dat je alleen maar weet dat het mis ging en geen idee hebt waarom ze zo overtrokken reageerde. Maar meestal is er in ieder geval sprake van dat een van jullie beiden of allebei getriggerd zijn geraakt.

Door naar Goedmaken? Hoe doe je dat? »


Ik heb gedachten, maar ben ze niet

Namaste

Veel mensen denken dat ze hun gedachten en gevoelens ZIJN. Zelf heb ik dat ook nogal lang gedacht. Er was een tijd dat ik echt geen idee had dat mijn boosheid en frustratie veroorzaakt werd door gedachten die ik over mijn werkelijkheid had. Ik WAS gewoon boos en daarmee basta.

In de greep van mijn gedachten

Ik was daarmee nogal in de greep van mijn ego, van mijn eigen negatieve gedachten. En daar had ik er zat van, van die negatieve gedachten. Ik vond mezelf lelijk, niet goed genoeg en had nauwelijks zelfvertrouwen. Ik was er toen ik jong was van overtuigd, dat ik alleen ‘over’ zou blijven. Type muurbloempje. Uitgaan deed ik niet, want ik wist zeker dat ik toch niet gevraagd zou worden…

Door naar Ik heb gedachten, maar ben ze niet »


Je moet het zelf doen en je kunt het niet alleen

loopbaanadvies, verwarring

Loopbaanadvies helpt je als je vastloopt in je carriere en even niet meer weet hoe het verder moet. Soms is de koek gewoon op in je baan. Je mag dat misschien zelf nog niet altijd zo ervaren, maar alles heeft zijn houdbaarheidsdatum. Ook je baan. Misschien ben je daar zelf nog niet aan toe, omdat je bang bent voor wat er gebeurt als je het hardop zegt. Want als je dat doet, dan moet je daar ook consequenties aan verbinden voor jezelf. En daar schiet je meestal in de paniek. Want wat dan? Als je niet heel goed voor ogen hebt wat je wel wilt, maar alleen nog maar weet wat je niet wilt, dan voelt het verrekte onveilig om toe te geven dat je huidige baan het niet meer is voor je.

Door naar Je moet het zelf doen en je kunt het niet alleen »