Assertiviteit: Negatieve gedachten en de relatie met stress

Negatieve gedachten en de relatie met stress

Geplaatst op dinsdag 4 september 2012 door Nelly de Jong

Negatieve gedachten leiden tot stress en spanning en negatief gedrag. Die negatieve gedachten veranderen is een proces van bewustwording, keuze en verantwoordelijkheid nemen. Kijk hier het filmpje

E-book Liever Gelukkig Met Mindfulness

Gratis E-book <a href=
Wil je ook gewoon zijn wie je bent? Worden zoals je was toen je net geboren was? Onbekommerd en vrij? Lees dan in dit gratis e-book Liever Gelukkig met Mindfulness hoe dat kan! Zodat ook jij meer ontspannen en rustiger kunt zijn, en steeds meer en meer jezelf.

Download e-book Liever Gelukkig met Mindfulness

8 weekse training Liever Gelukkig met Mindfulness

Liever Gelukkig met Minduflness

Als je nog moeite hebt om je aandacht op constructieve en helpende gedachten te richten, dan kun je je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de 8 weekse training Liever Gelukkig met Mindfulness .

Geleide meditaties - visualisaties

Gratis meditaties

Meditatie brengt rust en kalmeert je gedachten. Door te mediteren ontdek je hoe je afstand kunt nemen van de vaak negatieve gedachten die ontelbare keren in je bewustzijn voorbij komen. In plaats van energie te steken in die gedachten, verzoen je het denken met je bewustzijn, met je bewuste ik, dat alitjd gezond, compleet en heel is. Via meditatie maak je verbinding met wie je werkelijk bent en ontdek je wat voor jou de wezenlijke dingen in je leven zijn. 
Download gratis meditaties 

Leuk of waardevol artikel?

Geef wat van jouw positieve energie terug door hieronder op de like of respect button te drukken of beter nog: Deel jouw mening of ervaring hieronder met mij!

Bekijk hier meer video's
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Relaties: Zij is dik en hij is lui
Grenzen en balans: Jengelende kinderen »

Gratis E-book Liever Gelukkig met MindfulnessAl meer dan 10.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Stress en assertiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Peter op dinsdag 29 januari 2013 om 10:01
Ik moet daar ook meer aan werken dat negatief denken is voor mij niet goed ik moet dat door deze training anders benaderen

Nelly op dinsdag 11 september 2012 om 21:41
Wat goed van jou Rita! Super dat je jouw tijger in de ogen hebt gekeken en hebt ontdekt dat het slechts een klein poesje was. Fijn dat je dit wilde delen!

Rita op dinsdag 11 september 2012 om 21:21
Het voorval dat ik hieronder vertel is van zo'n vijftien jaar geleden, maar heeft zoveel impact gehad op mij dat het dť aanzet was om vaker dingen te doen die ik niet durfde. Het was in een periode dat ik beslist niet lekker in mijn vel zat. Ik voelde me waardeloos en had het idee dat alles wat ik deed niet veel voorstelde. Ik dacht kortom heel negatief over mezelf. Dit negatieve denken lag als een deken over alles wat ik deed. Ik wilde wel heel graag anders. Op een bepaald moment had ik een heel mooie jas voor mezelf gekocht, waarvan ik in de winkel zag dat deze me mooi stond. Toen ik echter thuis kwam, kwamen er allerlei gedachten op als: die jas is veel te mooi voor mij, die durf ik niet aan, dat ben ik niet waard, etc. Totdat ik dacht dat het AFGELOPEN moest zijn. Die jas vond ik mooi en ik wilde hem niet terugbrengen. Ik heb de jas aangetrokken en ben er de winkelstraat mee op en neer gaan lopen, terwijl ik niets in de stad hoefde. Ik merkte dat er niets ergs gebeurde! Ik ben net zolang blijven lopen totdat het wat gewoner werd dat ik zo'n mooie jas droeg. Ik heb hiervan geleerd dat de beste manier om je angst te overwinnen is door er dwars doorheen te gaan. Dit is een keerpunt geweest in mijn leven.

Reageer op Assertiviteit: Negatieve gedachten en de relatie met stress

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.