Mindfulness: Macht en onmacht

Macht en onmacht

Van tijd tot tijd komen we allemaal in situaties terecht waarin waar we ons vevelend in voelen. Dan is belangrijk om pas op de plaats te maken. En het is van belang om:   Zonder oordeel, zonder goed of fout leren kijken naar de feitelijke werkelijkheid, maar ook accepteren van wat is. Goed en fout zijn het oordeel of etiket dat je zelf op de situatie of persoon plakt. We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn. Meestal ook zoals wij willen dat de dingen zijn.

Door naar Mindfulness: Macht en onmacht »


Wie is er de baas?

de Big Boss

Zowel op mijn werk als privé kom ik het geregeld tegen. Een (meestal onbewuste) ‘strijd’ om de ruimte. De een past zich aan, maar voelt zich daar niet fijn bij. Een gevoel dat op de lange termijn gaat knagen. Een keuze voor de lieve vrede, maar tegen jezelf. En een keuze die zorgt voor energieverlies. Een keuze die zorgt voor frustratie, die je vervolgens op de ander gaat ‘projecteren’. Waarom ziet hij of zij nou niet…. Allemaal heel logische gedachtepatronen en gedragspatronen. Maar effectief zijn ze niet. Want de ander heeft er geen idee van dat jij je hebt aangepast en kan je er derhalve ook niet om waarderen. En jij hebt jezelf kleiner gemaakt dan nodig.

Door naar Wie is er de baas? »


In 7 stappen je doel bereikt

Pijl in de roos

Doelen stellen? Misschien denk je wel net zoals ik ook heel lang heb gedacht… Ik laat het leven wel op me afkomen en accepteer wat er komt. Toch is het inmiddels al weer vele jaren geleden dat mijn ogen werden geopend waar het doelen stellen betreft. Ik was eerst nogal eigenwijs en vond het onzin om doelen te stellen. Ik had daar een wat wazig en spiritueel ‘verhaal’ bij. Van het is je lot en wat gebeuren moet dat gebeurt, en zo…

Door naar In 7 stappen je doel bereikt »


Geduld, geduld, geduld....

In elkaar passende puzzelstukjes

Mindful leren leven is net zo’n schone zaak als geduld. Het is ook geduld dat je gaat helpen om je een mindfulle levensstijl vol innerlijke rust eigen te maken.  Geduld is daarin een soort van zaadje dat je plant waarvan innerlijke rust de oogst is. Naast geduld zijn er meer kwaliteiten die je kunnen helpen om een mindfulle levensstijl tot de jouwe te maken. Je kunt dan bijvoorbeeld ook denken aan doorzettingsvermogen en discipline. Door bewust te investeren in deze kwaliteiten geef je je geest als het ware een flinke dosis mest met helderheid, compassie en de juiste acties als gevolg.

Door naar Geduld, geduld, geduld.... »


Hoezo ongeduldig? Ik? Helemaal niet!

Vrouw ongeduldig met een klok

Er was een tijd dat ik soms als een kip zonder kop leefde. Ik deed maar wat. Maar ik had wel altijd haast. Er waren zoveel leuke dingen te doen en te beleven en mijn dadendrang was nogal groot. Dat had aan de ene kant veel voordelen, want ik kreeg veel voor elkaar. Maar net als met alles heeft ongeduld ook zijn keerzijde.

Door naar Hoezo ongeduldig? Ik? Helemaal niet! »


Een goed begin! Tien tips

Moodboard

De jaarwisseling is altijd een moment voor reflectie en voor vooruitzien. Wat heb je gerealiseerd van wat je wilde bereiken het afgelopen jaar? Ben je trouw aan jezelf gebleven? Heb je gedaan wat je wilde doen? Elk jaar, elke dag is weer een nieuwe kans om jouw leven vorm te geven. Om te besluiten dat je uitdrukking gaat geven aan wie jij bent. Om te besluiten dat jij het verschil gaat maken in jouw leven. En als je bereid bent te leren van mensen die dat leven al leven, dan kun je op volle snelheid vooruit. Hier zijn tien tips om van 2014 een topjaar te maken.

Door naar Een goed begin! Tien tips »


Sollicitatiebrief schrijven? Tips

Succes

In de periode dat ik nog op Personeelszaken werkte heb ik vele sollicitatiebrieven onder ogen gekregen. In tijden van schaarste aan personeel deed het er feitelijk  niet zoveel toe wat er in die brief stond, want de werkgever was wel bereid te investeren in mensen. We leven nu anno 2013 in een tijd van overvloed aan werknemers. Er is wel schaarste, maar selectieve schaarste. Bepaalde beroepsgroepen, zoals bepaalde functies in de techniek en ICT zijn lastig in te vullen. Maar voor de rest is er een heel groot aanbod en meestal een overschot aan kandidaten voor bepaalde vacatures. Driehonderd reacties op één vacature is zeker geen uitzondering.

Door naar Sollicitatiebrief schrijven? Tips »


Ik MOET helemaal NIKS!

Ik moet helemaal niks!

Nelly, schrijf eens een artikel over moeten en willen, vraagt mijn 80 jaar oude trouwe fan Willem mij via facebook. Jaja, sommige mensen gaan gewoon met de tijd mee! Een kanjer is het hoor, die Willem. Dus ik zei op facebook tegen hem: Tuurlijk Willem, als het maar niet MOET.... En het moest niet, dus schreef ik dit stukje helemaal vanuit mezelf. Omdat ik het wilde. Niet omdat ik het moest....

Door naar Ik MOET helemaal NIKS! »