Gezondheid-Energie: Denk je slank!

Lekkere lolly

Geplaatst op donderdag 23 april 2015 door Nelly de Jong

Misschien ben je het je niet zo bewust, maar een van de meest belangrijke redenen waardoor veel mensen te zwaar zijn, is niet eten, maar zijn de gedachten in hun hoofd. Wat je motiveert om dingen te doen, zoals eten bijvoorbeeld, zijn de dingen waar je associaties mee hebt in  je zenuwstelsel. Je hersens linken de betekenis die je aan eerdere ervaringen hebt gegeven aan wat er in je leven is aan nieuwe ervaringen. Als je eerder vaker hebt ervaren dat eten voor jou een effectieve manier is om je beter te voelen, dan slaan ze dat op en zullen ze een volgende keer dat je je vergelijkbaar voelt gedachten voorbij sturen die je aanzetten om te gaan eten. Dit koppelen van van gedachten en emoties is een van de belangrijkste redenen reden waarom je rookt, drinkt of te veel eet. Omdat je je er goed door gaat voelen ook al weet je met je verstand wel dat het niet zo gezond is.

xDe beste manier?

Het is voor zover je tot nu toe weet en hebt ervaren de beste en vaak ook de snelste manier om je goed te gaan voelen. In de loop van ons leven hebben we allemaal een of meerdere strategieên gevonden die ons helpen om pijn/ongemak te verdrijven. Eten is daarin voor velen (en voor mij ook...) een strategie geworden om te pijn te verdrijven en plezier te krijgen. We ervaren een gevoel van beloning door te gaan eten. Daardoor laten we stress en spanning los en gaan we ons weer beter voelen. Het is een strategie die op de korte termijn werkt, maar die op de lange termijn veel grotere problemen veroorzaakt.

Troost eten

Wie kreeg er vroeger niet een snoepje als troost of als beloning? Weet je, eten verandert je bloedstroom, je ademhaling, je hele fysiologie. Dat zit inmiddels stevig ingebakken in je systeem. Blijvend afvallen zal je van ze lang zal ze leven niet gaan lukken als je denkt dat alleen wilskracht en een dieet genoeg is. En dan maar blijven hopen dat het ooit vanzelf eens anders zal zijn. Nog afgezien van de effecten van ve tsin (of E621, die vele andere schuilnamen heeft gekregen zodat we het niet ontdekken), een krachtige smaakversterker die de voedingsmiddelenindustrie aan ontieglijk veel voedingsmiddelen heeft toegevoegd. Dat stofje zorgt ervoor dat je ook al voel je je vol, toch blijft dooreten... Lekker dan.

Gewoontepatroon

Je hersens hebben geleerd om met dit aangeleerde patroon, met deze gewoonte, bepaalde gevoelens/sensaties in je lichaam op te roepen. Als je wilt afvallen en blijvend slank wilt zijn, moet er een goede strategie aan te pas komen die je helpt om je patroon te doorbreken. Een verandering die je vrij maakt van die verbinding.

Wat te doen:

Leuk of waardevol artikel?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je zelfvertrouwenbalans of innerlijke rust help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Bel of mail voor meer informatie als je besluit om echt werk te maken van je gezondheid. Bezoekadres: Struikheide 17 te Heerenveen, Friesland.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Stress gewaar
Afvallen en gewichtige overtuigingen »

Gratis E-book Van Wens Naar WerkelijkheidAl meer dan 6.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Overtuigingen, Gezondheid en Doelen


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Gezondheid-Energie: Denk je slank!

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.