Coaching: Uit je comfortzone komen is eng

Uit je comfortzone komen is eng

Geplaatst op donderdag 12 juli 2012 door Nelly de Jong

Bekijk hier meer video's
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Assertiviteit: Opkomen voor jezelf, hoe doe je dat?
Je relatie verbeteren? Leer luisteren! »

Gratis E-book 100 Vragen van VerlangenAl meer dan 3.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer coaching


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Tessa Krikke op maandag 13 augustus 2012 om 14:01
Een filmpje, waar jij zo tegen aan hebt gehikt. En toch doet. dapper en echt. Niets dictatie of beproefing, niet belerend. Maar ervaring delen vanuit het hart.

halverwege heb ik het filmpje naar de achtergrond gegooid om een reactie te kunnen gaan schrijven.

Ik stopte bij; het vast zitten en hikken aan tegen een bepaald iets om te doen. Ikzelf voel me niet energiek genoeg op het momebt de was, iets leuks. Alles kost me energie en ik stel daardoor uit, in elke ruimte in huis ligt wel iets wat ik moet doen.
Dat is een last,... maar er zijn nu 2 veranderingen gaande bij mij.
Doordat ik niet kan weggooien, komt er ook nauwelijks iets nieuws. Er hoopt zich zowel bij mij van binnen als om mij heen een heleboel op. En het "moeten" drukt als een zware last op mijn schouders. Dus.... Ik heb mezelf beloofd weg te gooien en om het "moeten" los te laten! Ik neem me nu voor om mijn droomreis te kunnen maken en met ons gezin, man, 3 meiden, door de wereld te trekken. Maar alle spullen in huis passen niet in een camper, dus wat is belangrijk, en wat niet!

Daarnaast ben ik openhartiger over wat ik echt voel, tegen vrienden en mijn naasten....soms is dat wat impulsief en komt er reactie, maar ik ben niet bang voor confrontatie, al voelt het soms niet heel fijn. Het is een heel process en ik volg aandachtig je website en je nieuwsbrieven omdat ik me er wel degelijk in interesseer. Helaas lukt het me niet om naar je cursussen te komen... het ondernemerschap en de financiele crisis hebben deze luxe even onderschept.

Maar ik wens je heel veel succes en wil je bedanken voor je manier van benaderen en je communicatie, in schrift, social media, of op film;).

groeten Tessa

Thea Jurina Dijkstra op maandag 6 augustus 2012 om 12:26
Hoi Nelly, wat goed dat je een filmpje hebt gemaakt! En wat leuk, want ik heb hetzelfde voorbeeld! Ik keek er niet heel erg tegenop trouwens, maar ik stelde het wel steeds uit. Tot ik zo'n 5 weken geleden besloot om het 'gewoon te doen'. En ik vond het ook nog eens waanzinnig leuk!! Inmiddels post ik wekelijks een videoblog en ga ik zelfs langere uitzendingen maken waarbij ik 'op zoek naar aandacht' ga bij mensen/instellingen/bedrijven. Onder de noemer 'aandachts-tv' ga ik letterlijk aandacht schenken :-) Ik ben ontzettend benieuwd hoe de eerste opnames mij zullen bevallen e/of ik dan nog steeds zo enthousiast ben als nu (het proberen waard volgens mij). Heel veel plezier met alles wat je doet; en je hebt een mooie krachtige nieuwe website! Hele andere energie dan de vorige, veel speelser ook. Stralende groetjes!! Thea Jurina

Margriet op zaterdag 28 juli 2012 om 18:55
Nelly wat een ontzettend goed van je dat je dit filmpje hebt gemaakt! Ik vind dat je heel helder en rustig verteld, top!

Het laatste echt spannende wat ik heb gedaan was me aanmelden op een datingsite (wat al spannend genoeg was) en een date heb gehad. Na een week spanning, twee kg afgevallen omdat ik er echt hondsberoerd van was en de gedachte wat doe ik mezelf aan!!! Ik bleef maar herhalen dat ik uit mijn comfort zone moest komen. En dan na een half uur besef je dat het best leuk is. 'Waar heb ik me toch zo druk over gemaakt'. Nu is dat niks geworden, maar nu sta ik op het punt om een nieuwe date aan te gaan met het onbekende. Spannend? JA! Reuze spannend. En hij vindt dat ook, dat kan niet anders. Deze gedachte stelt me ook gerust. En door inderdaad spannende dingen te herhalen maakt het uiteindelijk minder spannend en zelfs leuk.

En wat het ook zo leuk maakt om uit een comfort zone te stappen is gevoel van trots als je dit hebt gedaan.

Sjoukje op zaterdag 14 juli 2012 om 20:39
Uit je comfortzone komen is inderdaad eng maar een goede uitdaging voor het leven. Als je nooit uit je comfortzone komt leer je minder snel. Er veranderd weinig en de situatie zal blijven zoals die is.

Kom je uit je comfortzone dan gaat het misschien niet meteen goed maar je hebt het wel gedaan. Daardoor heb je energie en je ervaart een gevoel van trots. Je bent opgelucht en het wordt elke keer gemakkelijker om over "een grens" te stappen.

Carla Elzerman op donderdag 12 juli 2012 om 13:00
Ik ben 4 weken geleden aan een nieuwe sport begonnen: Wudang fitness en Wudang Tai Chi. Toen ik het voor het eerst deed wist ik niet precies wat het inhield, dat vond ik vooraf wel (leuk) spannend. Tijdens de eerste les vond ik het heel spannend, want het was toch nog moeilijker dan ik dacht. En nu ik mijn vierde les heb gevolgd is het net een puzzel die op zijn plaats valt.

Reageer op Coaching: Uit je comfortzone komen is eng

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.