Waarin verlang ik naar waardering van anderen?

Bedanken, thank you

Behoefte aan waardering is een van de zes basisbehoeften van mensen. Als je te weinig waardering krijgt en te weinig waardering aan jezelf geeft, werkt dit ondermijnend op je zelfvertrouwen en je zelfwaardering. De meeste mensen varen er wel bij als ze op regelmatige basis waardering en erkenning voelen voor wat ze doen en wie ze zijn.

Door naar Waarin verlang ik naar waardering van anderen? »


Stress, wat doe je eraan?

Stress, wat doe je eraan?

Ik schrijf wel eens vaker over wat je kunt doen om effectief met je stress om te gaan. Tips bijvoorbeeld om te gaan mediteren, ademhalingsoefeningen, bewegen, schrijven en andere je inmiddels vast wel bekende tips. De voordelen ervan zijn inmiddels uitputtend bewezen en het zijn daarom ook niet voor niets stuk voor stuk uitstekende strategieën om je stress te lijf te gaan. Maar er is meer mogelijk om je stress de baas te worden.

Door naar Stress, wat doe je eraan? »


Tijdgebrek of kiespijn?!

Tijdgebrek of kiespijn

In deze tijden van druk, druk, druk en veel te doen en te weinig tijd, wil ik hierin een relativering met je delen. Natuurlijk is het zo dat onze werkelijkheid er anders uitziet dan zo’n 50 of 100 jaar geleden. Ik weet nog wel dat in mijn jeugd het nog vaak zo was dat ik me verveelde. Dat ik het idee had dat ik niks te ‘doen’ had. Er was geen internet, geen social media, zelfs een poos geen tv. We speelden als kinderen op straat, deden schuillokkie, tikkertje of haalden kattenkwaad uit. Als ik dit zo schrijf kan ik niet anders dan concluderen dat ik tot een andere generatie begin te horen… Naja, maakt niks uit. Ik heb een hartstikke leuk leven en mijn grijze haren staan me goed, al zeg ik het zelf…

Door naar Tijdgebrek of kiespijn?! »


Voor je Valentijn

Nog inspiratie nodig voor je Valentijn? Delen mag :-)

Valentijnsgedicht

Door naar Voor je Valentijn »


NIVEA Niet Invullen Voor Een Ander

NIVEA Niet invullen voor een ander

Afgelopen donderdag heb ik meegedaan aan de driedaagse training  ‘Liever Assertiever’. De reden dat ik deze training graag wilde volgen is omdat ik beter voor mezelf wil leren opkomen. In sommige gevallen als ik ruzie heb met iemand weet ik niet wat ik terug moet zeggen en laat ik over me heen lopen. Dan voel ik me altijd erg klein omdat ik geen weerwoord heb. Daarnaast ben ik ook nog klein, waardoor het nog vervelender voelt.

Door naar NIVEA Niet Invullen Voor Een Ander »


Stress, goed of fout?

druk, gestrest

Als je erg in de stress zit, dan wil je er graag vanaf. Maar als je helemaal geen stress ervaart, dan krijg je uiteindelijk toch weer stress omdat een van de basisbehoeften van mensen nu eenmaal variatie is. En variatie betekent per definitie uit je comfortzone gaan en stress ervaren. Stress is daarmee op zichzelf niet goed of fout. Het is een bepaalde sensatie in je lichaam die aangeeft dat je jezelf aan het stretchen bent. Aan het oprekken als het ware.

Door naar Stress, goed of fout? »


Feedback loop

Feedback

Communiceren en communicatie zijn woorden die uit het Latijn vandaan komen. In het Latijns betekent het: Gemeenschap, stam, iets wat je samen deelt. De Dikke van Dale geeft er de volgende betekenis over weer: verbinding, kennisgeving, transport en verkeersverbinding. Dat betekent dat communicatie in ieder geval een bepaalde mate van tweezijdigheid in zich heeft. Namelijk die van een zender en van een ontvanger. Een spreker en een luisteraar. En daartussenin bevindt zich een boodschap die wordt overgedragen. Die boodschap kan op verschillende manieren worden overgedragen.

Door naar Feedback loop »


Leef jij je eigen verhaal?

Verhaal

Jij en ik, we hebben beiden onze eigen blauwdruk. Onze eigen programma’s en onze eigen scripts in ons hoofd. We leven als het ware een verhaal. Een verhaal dat ons ooit is verteld of dat we onszelf zijn gaan vertellen. Het is het verhaal waarmee we zijn grootgebracht en dat onze ouders of ander opvoeders aan ons hebben verteld.

Door naar Leef jij je eigen verhaal? »