Relaties: Mannen en vrouwen gelijkwaardig of niet?

Yin en Yang mannen en vrouwen

Geplaatst op donderdag 3 mei 2012 door Nelly de Jong

Natuurlijk ken je de fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen wel. En misschien denk je als goed opgeleide vrouw met een goede baan wel dat die andere verschillen tussen mannen en vrouwen te verwaarlozen zijn. En dat kan zijn. Hoewel niet overal, zijn op veel plaatsen de omstandigheden voor vrouwen op het werk vergelijkbaar met die van mannen. Maar hoe zit dat thuis? Is het echt zo dat de rollen thuis ook gelijk en gelijkwaardig zijn? Vraag je maar eens af of je je herkent in het volgende plaatje, naar een voorbeeld uit  'Lastige situaties thuis' van Roberta Cava.

Bob en Jolanda versus Linda en Henk

Je hebt Bob en Jolanda aan de ene kant en Henk en Linda aan de andere kant. Beide stellen zijn getrouwd en hebben twee kinderen in dezelfde leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar. Bob en Linda hebben dezelfde baan en in die baan doet zich een spoedgeval voor waardoor zij beiden onverwachts voor een bijeenkomst naar het buitenland moeten vliegen. Tot zover is de situatie bij beiden gelijk. Maar dan gaan ze naar huis. En wat gebeurt er dan?

Bob gaat naar het buitenland voor een korte zakentrip

Als Bob de volgende dag rond half acht thuis komt is hij verreisd en moe. Hij heeft erg zin in een broodje met brie, want hij heeft na het middageten vrijwel niets meer gehad. Hij komt de voordeur binnen en:

Nu gaat Linda ook op een zakentrip naar het buitenland:

Als Linda de volgende dag rond half acht thuis komt is zij ook verreisd en moe. Zij heeft zin in een broodje brie, want ze heeft na het middageten vrijwel niets meer gehad. Ze komt de voordeur binnen en:

En bij jou?

Herkenbaar of niet? Hoe gaat dat bij jullie? En wat is jouw aandeel daarin? Deel dat via onderstaand reactieformulier!

Delen?!

Is dit artikel waardevol voor je, deel het dan op twitter, facebook, hyves of google+ door op de onderstaande knopjes te drukken. En ik ben heel blij met jou reactie!
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Effectiviteit: Problemen, problemen, problemen
Mindfulness: Houd je doel vast, maar laat je resultaat los »

Gratis E-book Verbindende CommunicatieAl meer dan 8.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer relaties


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Sylvia pouw op maandag 21 mei 2012 om 21:39
het drukke leven vol te houden werken en gezin dat is voor mij al weer een tijdje geleden mijn kinderen zijn al volwassen nou ja zo wordt het door hun gezien maar ze hebben hun moeder nog steeds nodig , en dan komen de kleintjes, zelf vind ik het na een drukke tijd heerlijk om te ontspannen met een sauna bezoek, of een dag gewoon lekker de boel de boel te kunnen laten en tijd voor jezelf vrij te maken

@ewd op maandag 21 mei 2012 om 15:25
Ok, we zijn gelijkwaardig aan elkaar, we maken alleen keuze's in een relatie. Dat de verstand houding zo is als in bovenstaande verhaaltjes heeft te maken dat je het zelf zo toe laat. Taken verdelen, niet meer niet minder. En dus je verantwoordlijkheid nemen en niet mekkeren over verschil man/vrouw

Nelly op maandag 7 mei 2012 om 09:40
Okť, ga ik doen. Dank voor de tip!

Wilma op maandag 7 mei 2012 om 09:35
"Relaties: Mannen en vrouwen gelijkwaardig of niet?" ;-)

Nelly op zondag 6 mei 2012 om 21:52
Wat stel jij dan voor als titel?

Wilma op vrijdag 4 mei 2012 om 11:29
Nee mannen en vrouwen zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig. Zou de titel dus aanpassen. Voor het overige zeer herkenbaar

Reageer op Relaties: Mannen en vrouwen gelijkwaardig of niet?

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.