Problemen zijn je beste vriend

Doolhof, problemen zijn je beste vriend

Hoezo? Problemen zijn mijn beste vriend? Ons leven zit vol met uitdagingen en het is aan jou om ze te overwinnen en de spieren, de mogelijkheden, de vaardigheden te ontwikkelen om beter te worden. Beter zodat je in staat bent de uitdagingen of problemen te transformeren, om te zetten naar iets nieuws, iets beters… Als je je uitdagingen aan gaat en ze oplost, zul je steeds minder vaak voor diezelfde uitdagingen komen te staan. De kwaliteit van je problemen of uitdagingen wordt wel steeds beter, naarmate je er meer van hebt getackeld. Maar hoe je het ook wendt of keert, je komt vroeg of later weer nieuwe uitdagingen tegen.

Door naar Problemen zijn je beste vriend »


Dat ken ik al

Crisis

Of: Dat weet ik al…

Als kind was ik al een ware boekofiel. Altijd met mijn neus in de boeken en in mijn eigen gecreëerde fantasiewereld. Daar was ik veilig en daar voelde ik me gelukkig. Het gevolg van veel lezen, was en is dat ik veel kennis tot me heb genomen. En er was ook een tijd zo toen ik een jaar of 18 was, wat ik dacht dat ik heel veel wist. Ik meende niet alleen dat ik heel veel wist. Ik wist het ook nog vaak beter…

Door naar Dat ken ik al »


Ben jij ook een twijfelkont?

Meer informatie »


Maak van je hart geen moordkuil!

Zon, blauwe lucht, wolk

De volledige boodschap geven

In allerlei soorten relaties waarin we met elkaar samenleven of samenwerken is het voor het in stand houden en goed houden van die relatie belangrijk en noodzakelijk dat er een open en eerlijke communicatie is. Ook als er sprake is van ‘problemen’. Ik denk zelfs: Juist ook als er sprake is van problemen en gedoe. Misschien heb je ooit als kind geleerd dat het veiliger voor je is om je niet uit te spreken. Toen was dat waarschijnlijk het beste voor je. Maar voor de volwassen jij ligt dat meestal anders. Dikke kans dat je als je je niet direct uitspreekt over wat je voelt, je dingen gaat opzouten totdat de bom barst en dan...

Door naar Maak van je hart geen moordkuil! »


Voor geluk kun je kiezen

Ballonnen blauwe lucht

Gelukkig zijn is gek genoeg iets dat je kunt besluiten te zijn. Misschien vlieg je nu meteen al in de gordijnen als ik dat zo zeg, maar het is echt zo. Er was overigens wel een tijd dat ik dat niet geloofd zou hebben. Ik had je dan onmiddellijk verteld hoeveel reden ik had om niet gelukkig te zijn. Misschien had ik je dan verteld over mijn zieke moeder, of over mijn agressieve partner. Misschien over het feit dat ik mijn baan was kwijt geraakt. Wat ik je precies zou vertellen is niet meer te achterhalen. Maar ik weet wel dat ik toen zeker wist dat je niet zomaar kon besluiten gelukkig te zijn.

Door naar Voor geluk kun je kiezen »


Hoor je me wel?

Schreeuw niet zo!

Oh wat is het voor sommige mensen toch lastig om te luisteren. Luisteren is een belangrijke en heel cruciale vaardigheid voor een succesvol en gelukkig leven. Maar wat is luisteren eigenlijk? Want als ik dit zo schrijf hebben we er allemaal een andere associatie bij. We geven er allemaal een andere betekenis aan.

Door naar Hoor je me wel? »


Wie ben ik?

Wie ben ik als ik in de spiegel  kijk?

Dit artikel is een oefening in het je bewust worden van je onbewuste waarnemer. Bewust worden van wie je bent voorbij alle rollen die je speelt. Al vanaf dat je geboren werd en je moeder nog alles voor je betekende word je continu geconditioneerd. Je leert jezelf en anderen te ervaren via allerlei rollen. Je had er in eerste instantie geen flauw idee van dat je moeder buiten moeder ook nog echtgenote, zusje, werkende vrouw en dochter was.

Door naar Wie ben ik? »


Zonder spiegelbeeld geen zelfbeeld

Spiegelbeeld vrouw

Zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering zijn concepten die aan elkaar verbonden zijn. Je zelfbeeld, hoe je naar jezelf kijkt bepaalt je zelfvertrouwen en je zelfwaardering. Hoewel je in theorie ook een goed zelfvertrouwen kunt hebben zonder een goed zelfbeeld. Maar meestal hangen ze wel met elkaar samen. Hoe je zelfbeeld, je zelfwaardering en je zelfvertrouwen ook is het zijn alle drie concepten van je ego. Van de manier waarop je je denken is geconditioneerd.

Door naar Zonder spiegelbeeld geen zelfbeeld »