Hoe verander je iemand die zelf niet wil?

willen, kunnen, moeten

Op je werk, maar ook in je relaties loop je soms aan tegen van die mensen…. Van die mensen die bijvoorbeeld zeggen dat ze iets anders willen dan ze nu hebben, maar die er niets aan doen om dat ook voor elkaar te krijgen. Ze klagen over anderen die hun werk niet goed doen. Of die niet aardig zijn tegen hen. Ze zijn steeds en vooral bezig anderen te veranderen en willen zelf graag alles laten zoals het is. En het woord zelfreflectie kennen ze niet. Naar zichzelf kijken zijn ze gewoon niet zo goed in. Soms voel je onmiddellijk je irritatieklier wakker worden als ze weer eens tegen je beginnen. Je krijgt de neiging meteen te oordelen en direct te reageren. Maar meestal blijkt ook dat niet zo effectief. Voordat je er erg in hebt zit je ineens in een moeizame discussie die vrijwel nooit op iets constructiefs oplevert. Wat kun je doen om dat tij te keren?

Door naar Hoe verander je iemand die zelf niet wil? »


Welke kleur hebben jouw kaarten?

Speelkaarten vier keer aas

Ik kan goede of slechte kaarten hebben. Maar het komt er vooral op aan hoe ik ze speel.

Inspiratiekaarten

Inspirerende teksten helpen je om je spanning te verminderen doordat ze je op een subtiele manier helpen herinneren aan wie je echt bent. Aan je innerlijke kracht en aan de beste versie van jezelf. De inspiratiekaarten bevatten vaak oude wijsheden, maar helpen je ook door het stellen van vragen aan jezelf om dichter bij jezelf en wat voor jou belangrijk is te komen. Je kunt ze gemakkelijk delen op bijvoorbeeld Facebook, Pinterest, Twitter en Google+

Door naar Welke kleur hebben jouw kaarten? »


Alles wat je hebben moet, heeft jou!

Huis, geld, rekenen

Bezit maakt je niet gelukkig, al denkt je denken als het er niet is vaak van wel. Genieten van wat er in je leven is maakt wel gelukkig. Bezit is iets dat je denken, je hoofd, je ego nastreeft. Je denken leeft in de illusie dat bezit veiligheid brengt en gelukkig maakt. Maar dat is een utopie. Want hoe meer je bezit, hoe meer je denken bang wordt om dat bezit weer kwijt te raken. Daar zijn talloze experimenten over geweest. Het blijkt ook dat de meeste mensen veel meer zullen doen om ervoor te zorgen dat ze het tientje dat ze hebben niet kwijtraken, dan dat ze ooit zullen doen om van dat tientje honderd euro te maken. Bezit maakt op een bepaalde manier veel mensen bang. In plaats van te genieten van wat ze hebben, wordt bezit op die manier een blok aan je been.

Door naar Alles wat je hebben moet, heeft jou! »


Wat is daar erg aan?

Wat is daar erg aan?

Soms heeft ons hoofd de neiging op hol te slaan. We vullen in voor een ander en maken daar een enorm verhaal van. In feite maakt het niet eens uit waar het over gaat. Als we ons getriggerd raken zien we de werkelijkheid niet meer zoals hij is, maar zoals wij zijn. We projecteren van alles op een ander en geloven dat dat waar is. En soms gaat het niet eens over de ander, maar soms gaat het over onszelf. Soms maken we onszelf bv. wijs dat we perfect moeten zijn. En als we dat dan even een keer niet zijn, dan is Leiden in last. Als je daar wel eens last van hebt werkt het vaak goed om jezelf eens een aantal kritische vragen te stellen.

Door naar Wat is daar erg aan? »


Vergeven? Dat nooit? Of juist toch wel?

Vergeven of wraak?

Ja het is inderdaad niet altijd even eerlijk, terecht of netjes wat je destijds is aangedaan. Het is zeker waar dat je toen niet ‘goed’ behandeld bent. Het leven, om iemand in jouw leven heeft iets gedaan, of juist niet gedaan, waardoor jij pijn, verdriet of angst hebt gekend. Misschien ging je partner vreemd. Of ging je zakenpartner er met het geld vandoor. Misschien kwam je beste vriend of vriendin zijn of haar belofte niet na. Misschien nam iemand terecht of onterecht wraak. Wat het ook is, of wat het ook was. Die gebeurtenis is voorbij. Over en uit. Niet meer te veranderen en niet meer terug te draaien.

Door naar Vergeven? Dat nooit? Of juist toch wel? »


Geloof jij je buik?

Snelle gympen

Om succesvol in zaken of op je werk te zijn hoef je echt niet tien keer zo goed te zijn als je concurrent of je collega. Zelfs niet twee keer zo goed. In de paardenrennen bijvoorbeeld hoeft een paard maar net een fractie van een seconde sneller te lopen om de hoofdprijs te winnen. Die hoofdprijs is vaak vele malen groter dan de tweede en de derde prijs. Meestal wel een veelvoud ervan en vaak nog meer. Toch hoeft het paard om de hoofdprijs te winnen niet tig keer beter te zijn dan nummer twee. Een heel klein beetje beter, een neuslengte verschil is al genoeg om die hoofdprijs te winnen.

Door naar Geloof jij je buik? »


Rijkdom en overvloed

Diamant

Geld en materie zijn in mijn leven nooit zo’n issue geweest. Ik had genoeg. Niet teveel en niet te weinig. Ja uiteraard waren er wel periodes dat ik het breder had en periodes dat ik de broekriem weer aan moest halen. Maar dat ging altijd moeiteloos en flexibel. Ik heb nooit echt ‘in tekort’ geleefd waar het om geld en spullen ging.

Door naar Rijkdom en overvloed »


E-book Verbindende communicatie

E-book Verbindende communicatie

Verbindende communicatie is de sleutel naar harmonie in je relaties. Als je zou weten en begrijpen wat er allemaal mis kan gaan in de onderlinge communicatie, dan mag het wel haast een wonder heten dat er ook nog zoveel goed gaat. Misschien ben je een natuurtalent in het communiceren en gaat het bij jou als vanzelf. Als dat niet zo is en je wilt begrijpen waarom en wilt weten wat je kunt doen om het beter te maken tussen jou en je partner, collega, kinderen, enzovoorts, download dan dit E-book Verbindende communicatie!

Door naar E-book Verbindende communicatie »