Altijd succesvol en gelukkig zijn?

zonnig hart, succes en geluk

Hoewel ik er de laatste tijd wat minder toe in de gelegenheid ben geweest, luister ik graag en regelmatig als ik in de auto onderweg ben naar trainingen en seminars. Op die manier is mijn auto mijn universiteit. Ik ben al vele keren geinspireerd uit mijn auto gestapt. Zelfs of misschien wel juist als ik in de file had gestaan. Altijd deed en doe ik dan weer nieuwe inzichten op. Of oude en vertrouwde inzichten komen opnieuw voorbij en zetten me weer op een spoor waar ik weer wat mee kan. Zo ook afgelopen week. Ik had een leuke dag voor de boeg met een paar leuke afspraken. Maar wel in Utrecht en Amsterdam. 

Door naar Altijd succesvol en gelukkig zijn? ╗


Toe maar: Je kunt het!

Wijze uil

Met zijn allen leven we hier in Nederland in een Calvinistische cultuur van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. En ook een cultuur van: vooral goed letten op wat er niet goed is aan ons. En wat niet goed is aan ons, dat moet beter worden. Als je als kind thuis kwam met een rapport met twee keer een 10, drie keer een 9, een 8 en een 4, waar gaat de aandacht dan naar toe? Juist, naar de 4, want die moet een 6 worden… Terwijl het natuurlijk een fantastisch rapport is!

Door naar Toe maar: Je kunt het! ╗


Mindfulnessoefening

Stapelstenen

Dit is een oefening in het bewust worden van je onbewuste waarnemer. Bewust worden van wie je bent voorbij alle rollen die je speelt. Al vanaf dat je geboren werd en je moeder nog alles voor je betekende word je geconditioneerd op jezelf en anderen te ervaren via allerlei rollen. Je had er geen idee van dat je moeder buiten moeder ook nog echtgenote, zusje, werkende vrouw en dochter was. Net als elk ander kind was je van nature gericht op jezelf en op jouw behoeften.

Door naar Mindfulnessoefening ╗


Ik hoor er niet bij

Afwijzing, ik hoor er niet bij

Ze vinden mij niet leuk

Sinds de van de basisschool heb ik er last van: mensen waarvan ik denk dat ze naar me kijken, over me praten en me veroordelen. Zodra ik langs iemand loop op straat, in de bus of trein zit, een winkel naar binnen loop, overal waar ik kom voel ik een bepaalde angst. De angst dat mensen me vooroordelen.

Door naar Ik hoor er niet bij ╗


Oefening in mindful zijn

stenen mindful

De hele dag door staat onze innerlijke radio aan. Tienduizenden gedachten per dag komen er voorbij. En van die tienduizenden gedachten is bij de meeste mensen meer dan de helft negatief geladen. Gedachten die angst oproepen. Gedachten van zorgen, gedachten die stress oproepen, gedachten die de hele tijd door je aandacht trekken en die je weg houden van een meer gelukkige staat van zijn.

Door naar Oefening in mindful zijn ╗


Je bent niet wie je denkt dat je bent

Reflecteren, naar jezelf kijken in de spiegel

Allemaal zijn we geneigd om snel te oordelen. Over onszelf en over anderen. Vaak zijn dat ook nogal negatieve oordelen. Omdat we nu eenmaal in een Calvinistische cultuur leven waarin we voor hebben geleerd te kijken naar wat er (nog) niet goed gaat. Vervolgens roepen negatieve oordelen weer nieuwe negatieve oordelen op. Maar het belangrijkste is en blijft toch wel dat die ander niets anders dan een spiegel voor jezelf is. Je hebt de ander nodig om je te laten zien dat jij nog ergens een pijnlijke plek hebt of een niet geleefd verlangen.  

Door naar Je bent niet wie je denkt dat je bent ╗


Wat een gedoe, dat mediterenů

Namaste, het goede in mij groet het goede in u

Sommige, meestal de wat meer ongeduldige mensen, zien mediteren als iets dat ze moeten doen. iets waarvan ze hopen dat de tien minuten of dat half uur snel voorbij zijn, zodat ze zich weer kunnen gaan ontspannen. Of iets anders nuttigs kunnen gaan doen. Als jij dat ook zo voelt, dan heb je waarschijnlijk nog niet de juiste houding of manier gevonden van mediteren die bij je past.

Door naar Wat een gedoe, dat mediterenů ╗


Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Ster van vingers, samenwerking

Of je nu net een relatie hebt of al jaren bij elkaar bent, we hebben allemaal zo onze deuken en butsen opgelopen in het leven. Allemaal hebben we ergens in onze jeugd de eerste vroege pijnervaringen opgedaan. Die verworden als ze niet gevoeld en verwerkt kunnen worden als we klein zijn tot de deuken en butsen op latere leeftijd.

Door naar Alleen ga je sneller, samen kom je verder! ╗