Ben jij ook zo gevoelig?

huilen, sensitiviteit, jankerd

Als iemand iets vervelends tegen me zegt, kan ik daar heel lang mee blijven rondlopen. Ieder ander zou het allang weer vergeten zijn. Zo botste ik ooit per ongeluk op straat een keer tegen een man op. Hij  werd heel erg boos en begon me gelijk uit te schelden. Zonder verdere aanleiding…. Ik heb toen wel een week met een vervelend gevoel in mijn buik rond gelopen. Ik kan me ook erg inleven in anderen, waardoor ik aanvoel wat er in mensen omgaat, waar ze mee zitten en wat ze nodig hebben.

Door naar Ben jij ook zo gevoelig? »


Ik word zo moe van je...

denken, gedachten, druk hoofd

Heb jij ook die stem in je hoofd? Die je in duizenden gedachten per dag laat weten  wat je allemaal niet goed doet. Het is de stem die je vertelt dat je weer eens iets doms doet of die je vertelt dat je toch niet de moeite waard bent. De stem die je haarfijn vertelt dat je je niet goed genoeg hebt voorbereid. Dat je het toch niet kunt. Het is de stem die als je kritiek van iemand krijgt meteen in de ZIE JE NOU WEL stand gaat. Om elke keer weer zo moe van te worden...

Door naar Ik word zo moe van je... »


Verlatingsangst: Hij wil me niet meer...

Gebroken hart

Heb jij...

Heb jij dat je je soms vastklampt aan anderen? Ben je bang dat anderen je niet leuk vinden? Ben je bang dat mensen bij je weggaan? Heb je ervaren dat mensen bij je weggaan? Voel je je extra aangetrokken tot mensen die onbereikbaar zijn? Heb je veel gehad relaties die stukliepen? Misschien heb je dan net als ik last van verlatingsangst.

Door naar Verlatingsangst: Hij wil me niet meer... »


Alle honden zijn gemeen!

Hond met bot

Al sinds ik klein ben, ben ik bang voor honden. Als klein kind ben ik drie keer gebeten door een hond die “NIETS DOET HOOR”. Je moet er maar op rekenen dat als je als klein kind drie keer een dergelijke ervaring hebt opgedaan, je echt niemand meer gelooft die zoiets zegt. Zodra er een hond mijn kant op komt schiet mijn systeem in de alarmstand.  Hoef ik niets voor te doen, want alle cellen in mijn systeem hebben die ervaringen opgeslagen. Ik voel mijn haren overeind komen en alles in mij raakt super gevoelig. De hormonen gaan in stressstand en pas als dat k… beest weer weg is kom ik weer een beetje tot rust.

Door naar Alle honden zijn gemeen! »


Vasthouden of loslaten

vasthouden en loslaten

Toen mijn relatie met mijn huidige man een feit was, gingen de dingen in het begin tussen ons niet altijd zo vanzelfsprekend. Ik had een aantal verbroken relaties achter de rug, waarin ik beschadigd was geraakt en waarin ik ook de ander beschadigd heb. Mijn man had een langdurige relatie achter de rug waar hij emotioneel nog niet helemaal los van was en was eigenlijk te snel aan iets anders begonnen. Niet echt een stabiele basis voor een hechte liefdesrelatie. En toch hebben we beiden veel geleerd in en van die tijd. 

Door naar Vasthouden of loslaten »


Ik ben niet goed genoeg...

bloeiende tulpen

Lang heb ik me niet goed genoeg gevoeld. Ik voldeed niet op allerlei fronten. Mijn vader noemde me op mijn veertiende mager en zei dat ik een voorbeeld moest nemen aan mijn zuster. Die had tenminste een goed figuur. Op school lieten ze me haarfijn weten dat mijn tanden vooruit stonden als ze me weer eens voor konijn of happie uitscholden.  Ik zal je de rest besparen, maar veel eigenwaarde had ik niet. Wel een grote mond…. Maar die was ook al weer niet goed. Daar zou ik nog wel eens last van krijgen zei meester Hoek van Economie. En hij kan tevreden terugkijken, want hij heeft gelijk gehad… 

Door naar Ik ben niet goed genoeg... »


Over mijn grenzen

Ho stop, grenzen

Grenzen, iedereen heeft ze. Bewust. Of onbewust. Soms gaan anderen over mijn grenzen heen. Of soms ga ik zelf over mijn grenzen heen. En soms is het lastig om aan te voelen waar mijn grens ligt en kom ik er achteraf achter dat ik veel te ver over mijn grens heen ben gegaan. En dan baal ik en ben ik verdrietig of soms ook boos. Vervelend hoor, die grenzen, met name het moeten 'aangeven' van grenzen. Kunnen mensen dan zelf niet gewoon begrijpen dat sommige dingen echt niet door de beugel kunnen en ze daarmee over mijn grenzen gaan? Was het maar zo makkelijk!

Door naar Over mijn grenzen »


Stoppen met roken in Stoptober

Verboden te roken

Wil je stoppen met roken maar lukt het maar steeds niet? Misschien heb je na het lezen van dit artikel wel een andere kijk op het roken. Misschien helpt het je om toch te stoppen. Ik heb zelf ook een aantal jaar gerookt en weet uit ervaring hoe lastig het is om te stoppen. Toch is het mij gelukt, ik ben van de een op de andere dag gestopt zonder veel moeite. 

Door naar Stoppen met roken in Stoptober »