Relaties: Trouw aan jezelf

Onschuldige babies

Geplaatst op dinsdag 20 september 2011 door Nelly de Jong

Wanneer je oprecht van iemand houdt dan leer je liefst luisteren zonder oordeel. Je voelt mee je lief’s pijn en helpt hem of haar zoveel mogelijk in zichzelf te geloven en op zichzelf te vertrouwen

Onterechte verwijten

Als je weigert om je ook maar iets aan te trekken van de onterechte verwijten die je naar je hoofd geslingerd krijgt, word je ongevoelig voor de projecties van de ander. Je laat de emotie van de ander wanneer die zijn verlangens of  angst op jou botviert, waar die hoort, bij hem of haar zelf.

Onschuld teruggeven

De pijn van de ander laat je daar. En ook de boosheid en het gebrek aan zelfwaardering betrek je niet op jezelf. Het enige dat je doet is de ander zijn of haar onschuld terug geven. Door hem of haar niet schuldig te verklaren. 

Uit het drama stappen 

Zeg daarom alleen iets als je de ander iets aardigs kunt toewensen. Door dat te doen stap je uit het drama, het verhaal waarop een relatie vaak is gebaseerd. Een verhaal van vaak wederzijdse beschuldigingen dat veel mensen stress en spanning bezorgt.

Zorg voor jezelf en de ander

Op die manier zorg je op de allerbeste manier voor jezelf en voor de ander. Je stapt uit het verhaal en de illusie, die je soms tot op grote hoogten kunnen brengen, maar net zo goed naar de diepste dalen kunnen leiden.

Trouw aan jezelf

Uit het verhaal stappen betekent, trouw zijn aan jezelf. Trouw aan jouw waarheid over jezelf. Over wie jij ten diepste bent.

Liever voor elkaar

Heb je moeite om trouw aan jezelf te zijn? In de training Liever voor Elkaar kun je leren hoe je door meer trouw aan jezelf te zijn een betere en sterkere verbinding in je relatie kunt creëren. 

Liever voor elkaar 

 
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Assertiviteit: Kan ik er wat aan doen?!
Assertiviteit: Loslaten »

Gratis E-book Verbindende CommunicatieAl meer dan 8.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer relaties


Facebook-reacties op dit artikel

Website-reacties op dit artikel

Blackrosie1 op zaterdag 5 mei 2012 om 18:37
Relaties: "Trouw aan jezelf". Helemaal mee eens!

Reageer op Relaties: Trouw aan jezelf

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.